Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szóvá tennétek az óvónőknél?

Szóvá tennétek az óvónőknél?

Figyelt kérdés
Ma voltak bábelőadáson a gyerekek, akiknek a szülei kérték. Én nem tudtam róla, hogy lesz, csak utólag, mert értesítésként a facebookon volt csak róla kiírás. Mivel én nem használom azt az oldalamat, így nem is olvastam. Most nagyon bánt, hogy összesen három gyerek maradt az oviban, köztük az én fiam. Ti számon kérnétek az óvónőn, vagy tényleg jogos, hogy a mai világban csak így értekezzünk, a facebookon keresztül?
2014. dec. 12. 14:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%
Biztosan szólnék, hogy legalább az üzifalra is tegyék ki. Én sem minden nap használom a fb-ot. Biztosan rosszul esett a gyerekednek, hogy ő nem mehetett. Aznap reggel is megkérdezhették volna tőled, hogy tudsz-e róla. /Pláne, ha ilyen programokon mindig jelen van/.
2014. dec. 12. 15:51
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Alap lenne, hogy legyen faliújság is, mert mi van, ha valakinél bekrepál a net? Van ilyen! Én biztos szóvá tenném. Persze csak kérés-jelleggel, nehogy a gyereken csattanjon.
2014. dec. 12. 21:19
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jogos, hogy legyen kint a faliújságon. Nem mindenki facebookozik, vagy nem rendszeresen. De aki igen, annak meg lehet, hogy elkerüli a figyelmét a többi üzenet vagy hírfolyam között.
2014. dec. 12. 21:51
 14/26 anonim ***** válasza:
77%

4: "(csak halkan: egy nap egyszer belépni a face-re nem nagy dolog :) )"

Nem mindenkinek a facebook állandó vizslatása a napi legfontosabb teendő. Van olyan munkahely, ahol le van tiltva, de idő sem lenne telefonozgatni vagy a gépen nézegetni, este meg az ember rohan, gyereket intézi, vacsorát főz, vagy bármi más programja van.

Most minden anyuka ahogy leadta a gyereket szaladjon a gép elé, hogy megnézze mit posztolt az ovi???

Egyébként meg egy cetlit kitűzni a faliújságra sem nagy dolog, egy perc megírni és megint egy perc kitűzni.

2014. dec. 12. 21:54
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Én szólnék. Nem mindenkinek van internete. Mi az ovodai fényképezkedésről nem tudtunk, így játszós ruhába lett lefotózva. Nálunk kör emailt küldene, de ki van írva a fali újságra is. Az esetből tanulva már mi is kapunk emailt.
2014. dec. 13. 06:39
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is úgy gondolom, hogy ne a facebook legyen már az egyetlen opció, hogy kommunikáljunk egymással. Főleg ne egy óvodában. Ma délután beszélek a vezetővel. Persze nem csinálok cirkuszt, csak megkérem, hogy ezentúl szóban is kaphassak értesítést arról az egy-két programról, ami van egyáltalán az ovinkban.
2014. dec. 13. 09:52
 17/26 Baranka ***** válasza:
Én szóvá tenném. Lánykám most szeptemberben kezdte az ovit. A csoportjának van egy facebook csoportja, ott is ki van mindig írva minden közérdekű dolog (pl most kedden mézeskalács sütés lesz ezzel kapcsolatban írtak az óvónénik) . Van faliújság is. De a gyerekek jeléhez is szoktak "üzenetet" írni/rakni az óvónők. Szóval többszörösen is tudunk róla.
2014. dec. 13. 19:21
 18/26 anonim ***** válasza:
szolnék,de a faliujságot jobban elolvasom illetve élőszoban is mondják el.
2014. dec. 13. 20:26
 19/26 anonim ***** válasza:

Én ritkán használom a facebookot. Szeptemberben lenyilatkoztam egy kérdőíven, hogy a gyerekem fényképe fent lehet- e az interneten. Nemmel nyilatkoztam. Erre októberben belépek a facebookra, mintegy véletlenül, hát nem ott virít ( nyilvános adatvédelmibeállítással a lányom egy csomó képen, ahogy játszik, ahogy eszik, ahogy festeget, gyurmázik, stb). Morogtam egy sort, de nem szóltam. Akkor viszont konkrétan felháborodtam, amikor a szülői értekezletet is a Facebookon tették közzé, és azt is mintegy véletlenül olvastam. Direkt figyeltem, kiírják- e a faliújságra, vagy az ajtóra, mert mi van, ha valamelyik szülő nincs regisztrálva a facen, az nem is tud a szülőiről? Nos, az értekezlet előtti nap tették ki az ajtóra

Meg az is érdekes volt, hogy amikor kirándulni vitték őket, és a rossz idő miatt délben hazahozták őket, na hová írtk ki, hogy ne négyre menjek érte? Hát a facebookra! Nem telefonáltak, hogy te paraszt, Gyere a kölködért, ha tudsz, hanem kiírták a facebookra. Sokan nem olvasták ( én sem), addig a gyerek ott volt éhesen, mert ebédet persze arra a napra nem kaptak. Akinél volt szendvics, nasi, azt rágta.

Nem kellene Ennyire rászokni a facebookra, nem minden anyuka ér rá egész nap ott lógni. Hasznos dolog, de meg kellene maradni a hagyományos faliújság, telefon, és szóbeli kommunikációnak is. Nem tudom, hamarosan az lesz, hogy ha belázasodik egy gyerkőc, majd ott üzennek a szülőnek telefonlás helyett?

2014. dec. 13. 22:20
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

maximálisan igazad van!

Én sem vagyok fenn facen akkor már ne is tudjak semmiről??,mert ez már "gáz" ha valaki nincs fennt???

nem mellesleg ha fennt is lennék akkor sem tudnám nézegteni napközben mert nem olyan a munkám,hogy netezgessek!Este meg meghalni nincs iodőm nem hogy FB-zni.

2014. dec. 13. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!