Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nyári születésű gyerek jobb,...

Nyári születésű gyerek jobb, ha nem kezdi 6 évesen az iskolát?

Figyelt kérdés
2014. okt. 27. 13:20
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ha úgy érzed, hogy még egy évvel később kellene isibe adni, akkor beíratkozáskor kérheted, hogy állapítság meg (vagy nem) az ISKOLA ÉRETTSÉGET. Ezt pszihológusokból és pedagógusokból álló csoport végzi - az ő döntésükön múlik a sulibajárás kezdete.
2014. okt. 29. 11:01
 12/17 anonim válasza:
Augusztusi gyerek vagyok,és a szüleim beiskolázás előtt gondolkodtak rajta,hogy előbb beadjanak-e. Végülis úgy döntöttek, hogy még várnak egy évet. És ez így volt helyes! (Igaz,azt mondták,higy ha júniusban születtek volna,beadtak volna..) Persze ez gyerek és szülőfüggő,de talán jobb várni. Ismerősömék beadták a gyereküket 6 évesen de nem jártak vele valami jól: ő a legfiatalabb,és nem igazán érzi magát jól az osztálytársaival,inkább a korosztályával van szívesen. szülők is kicsit bánják hogy nem vártak.
2014. okt. 30. 08:38
 13/17 anonim ***** válasza:
A lányomnak jobb volt, és valóban az érettségétől függ. Ez nagyon összetett, nem elég hozzá a szakember véleménye, mert a szülő ismeri legjobban a gyerekét. Az enyém mehetett volna észbeli képességei szerint, de nem akartam még olyan sokat ültetni, stb. Nekem lett igazam.
2014. okt. 30. 21:26
 14/17 anonim válasza:

Szerintem várj még vele. Főleg ha már felmerült benned a kérdés... Nem az értelmüktől függ sokszor, hanem hogy van e türelme végigülni 45 percet, 6-7-8 órát az iskolában tölteni, otthon még "tanulni", elbírja e az iskolatáskát (ezek persze iskola függő kérdések is). Biztos nehéz, nagycsoportban elválasztani őket, de az ő érdeke... Óvónőkkel beszélj róla...

Én júniusi vagyok, anyukám visszatartott volna, de az óvónők szerint "okos" voltam. Arra nem gondoltak, hogy nem bírok nyugton ülni 45 percet... Szenvedés volt velem az első két év (és biztos a többi is ;-) ) 2 év múlva - aztán majd 6 év múlva- nekem is meg kell hoznom ezt a döntést, mert mindkét gyermekem júniusi :)

Sok sikert!

2014. nov. 2. 09:08
 15/17 anonim válasza:
Jobb, ha vár egy évet. Jobb eredményei lesznek, könnyebben bejut majd felsőbb iskolákba.
2014. nov. 2. 10:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom már felnőtt, de annak idején ez komoly dilemma volt nálunk. Augusztusban töltötte be a 6. évet, tehát simán mehetett volna suliba, sőt 6 évesen már tudott olvasni és nyomtatott betűkkel írni, 20-as számkörben összeadni-kivonni.

És mégsem vittük el, mert szociálisan még nem érett meg rá. A többi gyerekkel sose játszott (félt tőlük), nem beszélt senkivel, kivonta magát a közös tevékenység alól. Vártunk egy évet, az utolsó évben óriásit fejlődött szociális téren (még így is visszahúzódó volt, de már nem extrém módon), így nyugodt szívvel adtam iskolába 7 évesen. Szerintem nem ártottam neki, noha értelmileg már 6 évesen is készen állt volna.

Ez nagyon gyerekfüggő szerintem. Az öccse 6 évesen és 2 hónaposan kezdte a sulit, semmi gond nem volt, de ő más személyiség, mint a lányom.

2014. nov. 9. 08:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Én 5 évesen kezdtem a sulit, és 5,0 volt az átlagom elsőben. Ez tényleg csak az érettségtől függ.
2014. nov. 12. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!