Nyári születésű gyerek jobb, ha nem kezdi 6 évesen az iskolát?
Azt te látod mennyire érett, fejlett.
Én csak anya véleményét tudom leírni, ő óvónő és régebben mikor erről beszélgettünk, ő azt mondta, szerencsésebb, ha nem siettetik az iskolába menést, minél tovább óvodás a gyerek, annál jobb, a túl korai kezdéssel inkább árthatnak neki.
A lányom decemberi, így szerencsére már bőven túl lesz a 6,5 éven mikor iskolába megy, ennek én nagyon örülök.
Egyrészt több "gyerekkora" marad játszani, másrészt majdnem 7 évesen már érettebb, jobban tud 45 percig egy helyben ülni és koncentrálni, így talán kevesebb kudarcélmény éri, mintha egy fiatalabb gyerektől várnák el ugyanezt, aztán kapná a sok figyelmeztetést, megrovást, hogy rendetlen, nem tanul jól, holott csak túl fiatal még.
Júliusban töltöttem a 6-ot, szeptemberben már mentem suliba. Volt olyan osztálytársam aki kereken 1 évvel volt idősebb nálam. Soha semmilyen hátrányát nem éreztem ennek az egésznek. Ső, még örültem is magamnak, hogy 17 évesen leérettségiztem :D
Az elsőnek van amúgy igaza, nem számít a kor, csak az érettség.
Lányom amúgy szintén júliusi, majd meglátjuk mi lesz 3 év múlva.
Júniusi vagyok, én mentem, érett voltam. Unokaöcsi júniusi, ő is megy jövő szeptemberben 6 évesen. Másik unokaöcsi májusi, csak 7évesen ment és jó döntés volt.
Gyerekfüggő.
Régen azert más volt mint mostanában. Akkor minden gyerek 3 evet járt oviba, majd ment iskolába.
Nekem júliusban lesz 6 éves a lanyom, még nagyon nem érett érzelmileg ra, es nagyon vékonyka is, el sem tudnám képzelni egy nagy nehéz hatitáskával, úgyhogy mi várunk még egy evet. Az ovonok is ugyanígy gondoljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!