Milyen az a vegyes csoport, mitől függ melyik gyerek mehet oda? Melyik jobb a gyereknek ez vagy a kiscsoport? Tőletek kérdezték hová menjen a gyerek?
Soha az életben nem halottam még vegyes csoportról az oviban,az első szülői értekezletig. Meglepődve tapasztaltam hogy több anyuka is mondta hogy kérdezték tőle hová szeretné íratni a gyerekét.
Tőlem nem,így kiscsoportos lesz! Szeptemberben pont 3,5éves lesz a gyerek. A lányomnál fiatalabb gyerekek is fognak oda járni,így elgondolkodtatott nem e lesz az jobb neki?!
még a szakemberek véleménye is megoszlik abban, hogy jó-e a vegyes csoport
amikor kicsiként kerül be a gyerek, akkor elvileg jó, mert a nagyoktól sok mindent tanulhat, de amikor már ő a nagy és a csoport tele van kicsikkel, akkor visszahúzzák
a vegyes csoport annyit jelent, hogy nem azonos korosztály van egy csoportban, hanem minden ovis korú, aki nem fért már be a sima csoportba, tehát 3-6 éves korig
Vegyes csoport a legjobb a gyermeknek, ha megfelelö mennyiségü gondozó van akik szakképzettek egy vegyes csoportra, tudnak velük bánni, megfelelöen foglalkozni velük.
Külföldön élek és a lányom egy félig vegyes csoportba jár, ez mostan a legjobbak közé tartozik. Vagy is 3-5 éves korig vannak a gyerekek együtt, csak az iskolaelökészítösök vannak külön csoportban, de azok is néha egyben a többiekkel.
Amiért jobb a vegyes csoport, mert az életben sincsenek elkülönítve. Ès pl 3,5 éves lányodat a sok pici kicsit vissza is vetheti, pl egy közel 4 éves gyerek már nehezn találja a helyét ahol csak kicsik vannak. A nagyoknak meg meg kell tanulniuk a kicsikkel is együtt lenni, segíteni nekik együtt játszani.
A baj ott kezdödik, hogy sok helyen a gondozók túl kevesen vannak így vagy a kiscsoportosokkal vagy a nagycsoportosokkal képtelenek foglalkozni.
Előző vagyok.
Igaza van az előttem szólónak abban, hogy ha elég óvónő van, akkor a vegyes csoport is tökéletes lehet. Mi anno külön tartottunk foglalkozást 3-4 ill. 5-6 éveseknek, külön volt iskola-előkészítő foglalkozás. Ez egy magánóvoda volt, ahol kevesebb a létszám, így kevesebb gyerek jut egy felnőttre.
Kettő óvónő van és 1,5:) dadus.
Ami elbizonytalanít hogy a lányom lesz majdnem a legidősebb a csoportban(talán 1-2idősebb).
És azt sem tudom tőlem miért nem kérdezték meg,a barátnőmtől meg igen pedig neki 7hónappal fiatalabb a lánya,és ő vegyes csoportba fog járni.
Általában kettő óvónéni van mindenhol, kérdés, hány gyerekre?
Kérdezd meg az óvodavezetőt erről, de nem tudom mennyire jó az a gyermekednek, ha pár hónap után, mire megszokja a társait, óvónénijét, átviszed másik csoportba. Én nem tenném.
Szerintem nyugodtan beszélj az óvodavezetővel a problémádról.
Igazából nem is probléma csak az én bizonytalanságom!:( Akkor ott meg sem fordult a fejemben,csak itthon kezdtem el ezen gondolkozni,melyik lenne a legjobb a gyereknek?!
Köszi hogy írtatok!:)
Szerintem te most azt hiszed, hogy a vegyes csoport kiváltság. Pedig nem az. Én direkt nem vittem a lányaimat vegyesbe. Számomra a korosztályos a szimpatikusabb. Egyszerre fejlődnek, nem kell ezer felé figyelni. Egy 3 éves épp beszokó gyereknek teljesen más igényei vannak, mint egy 7 évesnek. A kicsi hónapokig sírhat, nem tud rendesen öltözni, sokszor önállótlan, esetenként bepisilhet. A nagyokat iskolára kéne felkészíteni. A középsős korosztályra meg alig jut idő, mert se ide nem tartozik, se oda.
És igen, egy jó óvónő megoldja... na de olyan nem terem ám minden bokorban.
Nálunk most 2 kiscsoport indul és egy vegyes csoport lesz. A 2 kiscsoportban 30-30 gyerek lesz. A vegyes csoportban kb. 6-an lesznek 6 évesek, akik idén nem mentek iskolába és 7-en lesznek kb. 3 évesek, akiket most vettek fel. Tehát a vegyes csoportban 13-an lesznek majd és 2 óvónő lesz mindegyik csoportban. Nálunk minden csoport 2 óvónőt kap.
Fiamat is most vették fel, nem tudom melyik csoportba kerül, de mivel utólag vették fel a fiam, lehet hogy vegyes csoport lesz. Én nem fogom bánni, csak 13-an lesznek és szerintem sokat tanulna a nagyoktól, barátnőm lánya is vegyes csoportba járt és bekapcsolódott a nagyoknak tartott foglalkozásokba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!