Ti it tennétek?

Figyelt kérdés
3 évesmkislányom most szeptemberben kezdte az ovit.egszerűen nem tudom miért ilyenek az óvonők vele.(kiskorátol nem igazán volt segítségem szinte mindig velem volt,1 kezemen megtudom számolni,hányszor vigyázott más a gyerekemre.anyukámék nagyon betegek a párom reggeltől estig dolgozik,ígyhát mindig velem volt,nagyon anyás).tegnap megyek érte az oviba és ezzel fogad az ovónő: "alig vártam 3 óra legyen ,hogy haza vigyék mert egész nap csak sirt nem tudott vele már mit kezdeni....köpni nyelni nem tudtam,nagyon bántott,már a multkor is mondták hogy nem tudják megvigasztalni...könyörgöm egy 3 éves gyereket?járt bölcsibe ovi elött 5 hónapot de ott simán megtudták vigasztalni...többször hazajött tiszta kakisan mert nem törölték ki neki hanem magának kellett azèrt nem szoltam,de ez a beszolás nagyon bántott.reggel sem jönnek ki hozzá,egy mosoly nincs soha az arcukon.átlagos,nem hisztis kicsit érzékenyebb lelkű a gyermekem.állitolag foglalkozásokon elsőként részt vesz,csak aludni nem akar,állitolag meglátja az ágyat és remegve sir hogy nem alszik.de itthon vagy ha a mamánál vagyunk akkor alszik,csak az oviaban nem akar valamiert.tuti történt valami csqk nem mondja el.tiszta nyügös du alig birok már vele,sír mindenért,de olyan igazán keservesen.látszik rajt hogy lelkileg sokkal érzékenyebb lett,ráadásul mindig csak azt mondja hogy csak a konyhás néni vigaszgalja őt.látom az ovonőkön hohy teher számukra a gyermekem mert még mindig sir.hiába beszélgetünk ithon sokat azt mondja nem fog sirni..de aztán mégis,mintha érezné hogy nem szeretik :( ti mit tennétek ?ez igy nem mehet az biztos,ha n3kem igy mondták el tudom képzelni a gyermekemmel hogyan beszélnek
2014. okt. 10. 09:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kb. hatéves korig a gyerekek karja nem elég hosszú ahhoz, hogy ki tudják törölni a feneküket. Persze elsősorban a dajka dolga, de még olyan óvódáról nem hallottam, ahol az óvónőnek ez derogálna.

Első körben megpróbálnám a gyerekből kiszedni, hogy mi a baj. Nem faggatással, hanem játszanék vele ovisat. Bábokkal, pónikkal, mittudomén, amit szeret, azzal. Kezdjetek a vélhetően nem annyira rázós részekkel: udvari játék, foglalkozás. Lehet mesélni is: reggel anyuka bevitte Gizikét az óvodába, ahol már várták őt a óvó nénik és a gyerekek. Együtt szőjétek a mesét, kérdezgess, mit játszik Gizike (ne a saját nevét használd a mesében), mit eszik Gizike, mit történik, ha Gizike sír, mert hiányzik az anyukája. Lehet akár Bogyóval és Babócával is mesélni.

Amúgy elég kilátástalannak látom a helyzetet, ami számomra végképp gáz, hogy "miért birizgálja a fülét". Már ez is baj?! Mit fáj ez nekik?! A másik csoport valószínűleg nem lenne megoldás, másik óvoda kellene. Akár a munkahelyed szerint illetékes körzetes oviban is megpróbálhatod. Vagy a férjed munkahelye szerintiben. Sajnos én azon a véleményen vagyok, aki most ilyen, az később se lesz jobb. Vannak óvónők, akik robotokkal szeretnének dolgozni, ők nem bírják elviselni, ha a gyerekek nem robotok. Sajnos ezen nem lehet változtatni.

2014. okt. 14. 12:28
 22/22 anonim ***** válasza:
Uristen sajnalom h ezt kell tanacsolnom es tudom h maceras de valts ovit. Pedagogus vagyok en is. A beszoktatas a legfontosabb, a legujabb nezetek szerint akar 3-4 het se ritka, ezen mulik MINDEN. Olyan nincs h igy jobb a gyereknek ezt emg a laikusok is tudjak ez egesz egyszeruen hazugsag a reszukrol. Megpedig azert hazudjak ezt hogy ne legyen ott egy anyuka sem, nem hogy 10-20 felvaltva es skubizza h mennek ott a dolgok. Tudjak ok is h sza.rul vegzik a munkajukat nem is szeretik, ezert jobb ha zart ajtok mogott intezik a dolgokat ugy h nem latja senki. Egyszer amikor en ovis voltam en is lefejeltem egy faronkot omlott a ver, az egesz arcom nagyon csunyan feldagadt es nem szoltak anyamnak...anyam mikor meglatott tajtekzott. Olyan cirkuszt rendezett pedig ez falun volt mar jo sok evvel ezelott h meg mindig emlekszem....igaza volt. A 3-6 eves korban egy jo kapcsolat es nyugidt boldog ovis mindennapok a leheto legfontosabb. Egy jo ovono csodakra kepes kihozza a gyerekbol a maximumot, a pici szereti es ragaszkodik hozza. Ellenben egy rossz ovono sajnos olyan pusztitast kepes a gserekek lelkeben vegezni ami kihat az egesz eletere. Ezert kell komolyan venni es elvinni onnan. Hidd el.
2014. okt. 21. 20:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!