Ti it tennétek?

Figyelt kérdés
3 évesmkislányom most szeptemberben kezdte az ovit.egszerűen nem tudom miért ilyenek az óvonők vele.(kiskorátol nem igazán volt segítségem szinte mindig velem volt,1 kezemen megtudom számolni,hányszor vigyázott más a gyerekemre.anyukámék nagyon betegek a párom reggeltől estig dolgozik,ígyhát mindig velem volt,nagyon anyás).tegnap megyek érte az oviba és ezzel fogad az ovónő: "alig vártam 3 óra legyen ,hogy haza vigyék mert egész nap csak sirt nem tudott vele már mit kezdeni....köpni nyelni nem tudtam,nagyon bántott,már a multkor is mondták hogy nem tudják megvigasztalni...könyörgöm egy 3 éves gyereket?járt bölcsibe ovi elött 5 hónapot de ott simán megtudták vigasztalni...többször hazajött tiszta kakisan mert nem törölték ki neki hanem magának kellett azèrt nem szoltam,de ez a beszolás nagyon bántott.reggel sem jönnek ki hozzá,egy mosoly nincs soha az arcukon.átlagos,nem hisztis kicsit érzékenyebb lelkű a gyermekem.állitolag foglalkozásokon elsőként részt vesz,csak aludni nem akar,állitolag meglátja az ágyat és remegve sir hogy nem alszik.de itthon vagy ha a mamánál vagyunk akkor alszik,csak az oviaban nem akar valamiert.tuti történt valami csqk nem mondja el.tiszta nyügös du alig birok már vele,sír mindenért,de olyan igazán keservesen.látszik rajt hogy lelkileg sokkal érzékenyebb lett,ráadásul mindig csak azt mondja hogy csak a konyhás néni vigaszgalja őt.látom az ovonőkön hohy teher számukra a gyermekem mert még mindig sir.hiába beszélgetünk ithon sokat azt mondja nem fog sirni..de aztán mégis,mintha érezné hogy nem szeretik :( ti mit tennétek ?ez igy nem mehet az biztos,ha n3kem igy mondták el tudom képzelni a gyermekemmel hogyan beszélnek
2014. okt. 10. 09:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Egész nap sír, vagy csak az alvásnál? Ha csak az alvásnál, nem lehet bevinni valami kis kedvenc alvós állatot, hátha azzal könnyebben menne?
2014. okt. 10. 10:01
 2/22 A kérdező kommentje:
Egyik mondatban azt mondják egész nap sirt,másikban hogy a csoport foglalkozásokon elsőként részt vesz,csak mikor meglátja az ágyat akkor remegve sír.nincs alvós állatkája mindennap más játékot visz magával.itthon is csak cumi kell neki és a fülét birizgálva alszik el,de már szinte csecsemő kora óta fülezik...ez s3m tetszett nekik,hogy miért tapogatja a fülét folyton,mondtam ezzel nyugtatja magát...
2014. okt. 10. 10:10
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kicsi lányod :( Megértelek, mert az én kislányom is sokat sírt, megszakadt a szívem... most már csak mikor be kell menni akkor sír... de őt vigasztalták, mellette voltak, felvették... ilyet meg hogy mondhat egy óvónő??? én azért beszélnék a vezetővel, mert ha nem tudja megvigasztalni, nem tud hozzá közel kerülni ennyi idő alatt, az igenis az óvónő hibája! írtad, hogy bölcsibe semmi gond nem volt... esetleg ezt megemlíthetnéd a kedves óvónőknek... hogy csak van valami hiba a rendszerben... másik ovi? másik csoport?
2014. okt. 10. 10:10
 4/22 anonim ***** válasza:
40%

Mi az ,hogy neki kell kitörölni a fenekét?? és kakisan hagyják? Ilyet!

Sajnálom a lányodat, nagyon nagyon, tegnap előtt engem is jól leszúrtak a lányom miatt (3 éves szintén), aki eddig egy angyal volt és akkor épp rossz napja volt, de amikor mentem érte, egyből letojtak, minden problémát egyszerre zúdítottak a nyakamba. Szóval lehet rossz napja az óvőnőnek is.

Na de, most azt kéne kideríteni, hogy miért fél ott bent aludni? Sajnálom, hogy úgy érzi a kislány, hogy nem szeretik, mert amíg ezt érzi, nem is akar majd menni.

Más ovi lehetőség?

2014. okt. 10. 10:23
 5/22 tigrincs88 ***** válasza:
69%

Én a helyedben azért is szólnék,hogy nem törlik ki a fenekét.Könyörgöm 3 éves.Az én lányom még középsöben sem érte el rendesen a fenekét.Próbálta kitörölni,de kakis maradt rendesen,és nem csak nem segítettek neki kitörölni,de a kakis bugyit is rajta hagyták egész nap.Egy pár ilyen alkalom után szépen megkértem az óvónöket hogy figyeljenek oda.Nem tették,kértem még egyszer, akkor is sokszor kakis bugyiban jött haza.Így szóltam a vezetönek.Érdekes módon utána nem volt gond.

Gondolj bele,ha egész nap kakis a feneke,bugyija akkor a feneke is tiszta piros lesz,na meg elöre is megy a kakiból,fertözést kaphat.

Az óvónö viselkedéséhez meg inkább nem füzök semmit.

2014. okt. 10. 10:31
 6/22 anonim ***** válasza:
13%

OFF Az ovonoknek nem kell a gyerek feneke torolgetnie, ugyhogy ezt épp nem kellene felhozni. Az elso szuloin nekünk elmondtak anno, hogy meg véletlenül se legyenek te képzéseink, az ovono nem gondozono, nem pelenkazasa gyereket es nem törli a feneket. Kevesen is lennének ra, meg a gyerekek elméletileg szobatisztak es ahhoz ez is hozzátartozik, ha nem is megy tökéletesen. Nekünk ajánlottak, hogy vigyünk az gyereknek nedves torlokendot, azzal könnyebb. Senkinek nem volt semmi kifogása a rendszer ellen.

On A gyereked mit mond, miért sír az oviban?

2014. okt. 10. 11:04
 7/22 anonim ***** válasza:
Hogy történt a beszoktatás? Volt olyan már, hogy nem sírt? Mikortól alszik ott? Pár hetet hazavitted és egy ideje alszik ott? Csak az ott alvás óta sír? Dolgozol vagy otthon vagy?
2014. okt. 10. 11:11
 8/22 anonim ***** válasza:
77%

Kérj időpontot az óvónőktől és beszéld meg velük. Az óvodában hogy nem alszik, sír, az ő hibájuk, nekik kéne tudniuk azt kezelni, hogy megnyugodjon.

Off: 6! Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogy attól, mert szobatiszta egy 3 éves, attól ki tudja törölni a popsiját? A Te gyereked elérte? Az én kislányom 4 éves múlt, és még mindig nem sikerül neki igazán, pedig lassan 2 éve szobatiszta. Nálunk az óvónők is törölgetik őket, ha az ő dolguk, ha nem. A nagyjából kitörlés szuper, de a gyerek egész nap a kakis bugyiban van, az szerinted normális?

2014. okt. 10. 12:29
 9/22 anonim ***** válasza:
19%
Nem, nem érte el, de megoldotta. 6 eves korukban érik el azt a testaranyt, amikor gond nelkul elérik. Ettől függetlenül o törölte magának - ahogy az osszes tobbi gyerek is megcsinálta. Tehat vagy csodagyerekek jártak az oviba, vagy a kedves szulok megtanították a gyereket, hogy hogyan lehet megoldani. Pl oldalról siman meg tudja torolni magat, plane ha nedves wc papírt használ. Soha egy gyerek nem ment haza kakis bugyiban vagy kakis fenékkel.
2014. okt. 10. 12:35
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
hát-ez egy baromság,hogy nem törli ki a fenekét.én óvónő vagyok,de még a nagycsoportosoknál is gyakran ellenőrzőm a kézmosást,wc-lehúzást,popsitörlést-azt kellene valahogy megbeszélned vele,hogy próbáljon segitséget kérni,ha végzett.üljön ott-kiabáljon neki,vagy bármi.én megpróbálnám egy pár napig ebéd után hazahozni.ha nem megy,akkor beszéld meg vele,h nem kell aludnia ,csak pihenni.én azért nem hiszem,hogy az ilyen helyzeteket egy óvőnő nem tudja lereagálni.nem az egyetlen "nemakarokaludni"gyerkőc a tied.sokszor csináltunk,hogy adtunk addig könyvet-macit..stb-.elszórakoztak,aztán eldőltek.meg fogja ezt is szokni,csak türelem kell(ene) hozzá.még arra is gondolok,h mondthattak neki valamit az alvásnál-és ettől görcsölt be(pl,aludj,mert csak akkor jön anya..vagy ilyesmi).erről kellene beszélni.ill én bekukkantanék a keritésen napközben is,hogy tényleg egész nap sir-e.kitartás!
2014. okt. 10. 12:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!