Ti it tennétek?

Figyelt kérdés
3 évesmkislányom most szeptemberben kezdte az ovit.egszerűen nem tudom miért ilyenek az óvonők vele.(kiskorátol nem igazán volt segítségem szinte mindig velem volt,1 kezemen megtudom számolni,hányszor vigyázott más a gyerekemre.anyukámék nagyon betegek a párom reggeltől estig dolgozik,ígyhát mindig velem volt,nagyon anyás).tegnap megyek érte az oviba és ezzel fogad az ovónő: "alig vártam 3 óra legyen ,hogy haza vigyék mert egész nap csak sirt nem tudott vele már mit kezdeni....köpni nyelni nem tudtam,nagyon bántott,már a multkor is mondták hogy nem tudják megvigasztalni...könyörgöm egy 3 éves gyereket?járt bölcsibe ovi elött 5 hónapot de ott simán megtudták vigasztalni...többször hazajött tiszta kakisan mert nem törölték ki neki hanem magának kellett azèrt nem szoltam,de ez a beszolás nagyon bántott.reggel sem jönnek ki hozzá,egy mosoly nincs soha az arcukon.átlagos,nem hisztis kicsit érzékenyebb lelkű a gyermekem.állitolag foglalkozásokon elsőként részt vesz,csak aludni nem akar,állitolag meglátja az ágyat és remegve sir hogy nem alszik.de itthon vagy ha a mamánál vagyunk akkor alszik,csak az oviaban nem akar valamiert.tuti történt valami csqk nem mondja el.tiszta nyügös du alig birok már vele,sír mindenért,de olyan igazán keservesen.látszik rajt hogy lelkileg sokkal érzékenyebb lett,ráadásul mindig csak azt mondja hogy csak a konyhás néni vigaszgalja őt.látom az ovonőkön hohy teher számukra a gyermekem mert még mindig sir.hiába beszélgetünk ithon sokat azt mondja nem fog sirni..de aztán mégis,mintha érezné hogy nem szeretik :( ti mit tennétek ?ez igy nem mehet az biztos,ha n3kem igy mondták el tudom képzelni a gyermekemmel hogyan beszélnek
2014. okt. 10. 09:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Valóban nem az óvónő feladata, hogy kitörölje a gyerek fenekét, ennek ellenére sokan megteszik. Ellenben azért vannak DADUS nénik, hogy segítsenek a gyereknek. Nálunk a gyerekeknek legalább meg kell próbálni középsőtől kezdve, de ellenőrzik, tiszta lett-e. Nálunk volt már pici baleset, kakis gatya ment a zacskóba, és ráadták a tisztát.

Kérdező! Azt javasolnám, kérj időpontot fogadóórára. Ne az ajtóban beszéljétek meg, jogod van hozzá, tudd, hogy akkor most egész nap sír, vagy csak alvásnál. Ne támadóan, hanem inkább segítő szándékkal állj hozzájuk, hátha változnak ők is, és máshogy viszonyulnak a kislányodhoz. Ha pár hét után sincs változás, én keresgélnék másik ovi (vagy legalább másik óvónénik után).

2014. okt. 10. 13:03
 12/22 A kérdező kommentje:
Már az első héten vittem nedves wc papirt de ennek ellenére sokszor így jön haza,persze a bugyija is olyan.a fenekét meg a nunciját is kicsipte,mult héten irt gyogyszertári krémet a hàziorvos...ma mikor mentem érte(pènteken mindig ebéd után jön)kiküldték,ki sem jöttek,hogy elmondják mi volt ma.mikor öltöztettem észrevettem tiszta vér mindkét orrluka!!!!!bekopogok megkérdezem mi történt?aztmondja:jah,fejre esett az udvaron a betonon vérzett eléggé az orra...ebéd elött voltak udvaron,az ota nem tudták tendesen lemosdatni?de jobb is mert valoszinűleg meg sem tudtam volna hogy ma ez történt.kértem jövő hétre időpontot!
2014. okt. 10. 13:14
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 10es óvónő, ez aztán a jó tanács, hogy kukkoljon, kémkedjen...... aztán ha a kislánya meglátja?

Úristen, milyen tanács ez? És óvónő vagy....

Különben nem értem a fenék kitörlés dolgot: amikor kimegy egy gyerek a mosdóba, egy 3 éves, megy vele a dajka, aki kitörli a fenekét, segít felöltözni, kezet mosni, törölni. Nem az óvónő, aki bent van a csoportban a maradék 20-25 gyerekkel, hanem a dajka.

2014. okt. 10. 13:16
 14/22 anonim ***** válasza:
Kérdező: Hogy történt a beszoktatás? Volt olyan már, hogy nem sírt? Mikortól alszik ott? Pár hetet hazavitted és egy ideje alszik ott? Csak az ott alvás óta sír? Dolgozol vagy otthon vagy?
2014. okt. 10. 13:18
 15/22 anonim ***** válasza:
Basszus! Afejreesés durva. Ha vérzett az orra, orvosnak megmutatnám. A többire nem is reagálnék. Ha tudsz válts óvodát!
2014. okt. 10. 13:20
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem volt beszoktatás első nap vinni kellet 7re és 3ra kellett érte menni.ez az elejétől így van,mert állitolag így könnyebb a gyereknek.nagyon gondolkodom az óvodaváltáson,de félek nehogs mégnagyobb törés legyen a kislányomnak:( bár ez így nem mehet az biztos..wcre egyedűl járnak mert kérdeztünk más csoporttársakat és azt mondják nem kisérik ki öket mosdóba,csak ebéd után...és akinek nem akkor kell ?
2014. okt. 10. 14:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nos, csoportosan csak ebéd es alvás utan szoktak a gyerekeket ki kísérni a mosdoba. Akinek máskor kell mennie, az kimegy egyedül.

A beszoktatas hiánya gaz....

2014. okt. 10. 14:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Én keresnék másik óvodát. És ilyen sztorik hallatán még jobban imádom az ovinkat és az óvónéniket.
2014. okt. 10. 15:40
 19/22 anonim ***** válasza:

8.vagyok.

A fejreesés után nem beszélgetnék, keresnék másik ovit. Az, hogy minden esés miatt nem szólnak, az oké. De a betonon fejre esik és nem szólnak? Ez durva :-(

2014. okt. 10. 16:12
 20/22 anonim ***** válasza:

Úristen....

ez milyen intézmény? Mert alapvető gondok vannak azzal, hogy nincs beszoktatás.

A beszoktatás lényege, hogy a gyermekek elválását a szülőktől zökkenőmentessé, kevésbé fájdalmassá tegyük.

Menete: fokozatosság! Első 1-3 nap a gyermek 15-max.20 percet tölt az oviban. Utána 40-45 percet, majd így tovább. Első héten nincs ott ebédelés, második héten a gyermek 9re érkezik, és ebéd előtt, 11.30 fele elviszik, a hét második felében ott ebédelhet.

Addig nem alszik ott az oviban, amíg úgy be nem szokott, hogy nem sír egész nap. Ezt gyermeke váltogatja, van, aki a negyedik héten már ott alszik, de van olyan, aki jár pár hónapot és utána próbáljuk meg az ott alvást.

Az, hogy első naptól ott van egész nap és ott is alszik egy gyermek, nonszensz, megengedhetetlen, iszonyú nagy pedagógiai baki és abszolút gyermekellenes!!!!!!

2014. okt. 11. 19:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!