Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Születésnap az oviban. Mit...

Születésnap az oviban. Mit vigyek, és mennyit?

Figyelt kérdés

Még csak most kezdtük a beszoktatást, de közeleg a lányom szülinapja.

Eredetileg úgy gondoltam, hogy nem csinálok nagy feneket a szülinapnak, nem kötelező megünnepelni, de picit döcögősen indul a közösségbe illeszkedés, nehezen oldódik a lányom. Így arra jutottam, hogy mégiscsak megtartanánk, hátha ezzel elő tudnám segíteni a beilleszkedést. Egy picit csak rá figyelnek, egy picit őt ünneplik, egy picit fontosnak érezheti magát... :)

28 gyerek, és 3 felnőtt van. Én linzerre gondoltam, az jó? Vagy valami más jobb lenne? És mennyit? Fejenként 1-2-3 db? És innivalóból mennyit számolják? Legyen torta 3 gyertyával, vagy ne?

2014. szept. 9. 23:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezd meg az óvónőket, mások hogyan csinálták.
2014. szept. 10. 00:11
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az ovónőket, mert van ahová házi süteményt nem is lehet bevinni.Szénsavmentes üdítőből számolj fejenként egy decit a gyerekeknek, a felnőtteknek 2 dl.-t
2014. szept. 10. 00:34
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg az óvónőket, hogy hogyan szokták tartani, mert nálunk pl nem lehet bevinni semmiféle házi készítésü sütit, tortát, csakis cukrászdait, szav időt igazokó blokkal. Vagy aki nem cukrászdai tortát visz, az doozos olti aprósütit vihet csak. Innivalót nem szoktunk vinni. Én tavaly pl cukrászdai tortát vittem e gyertyával (nem gyujtották meg a gyertyát a tüzveszély miatt, csak rajta volt), és vittem még mintás poharakat, minden gyereknek 1-et, a fiuknak pókembereset a lányoknak meg hercegnőset (tescoban vettem, pár 100 ft volt az egész, de nagy sláger volt a gyerekek körében, mindenki hazavihette a sajátját, és még sokáig emlegették utána is), és mindenkinek szines szivószálat. De más pl volt aki a torta mellé lufit vitt még (minden gyerek kapott 1et, amit hazavihetett).
2014. szept. 10. 00:39
 4/13 A kérdező kommentje:

Már kérdeztem az óvónőket, marha segítőkészek voltak, mindent rám bíztak. Viszek- e valamit, házit- e vagy cukrászdait, miből mennyit...

Azért gondoltam a linzerte, mert azt a cukrszdában is megg lehet kapni, kilóra, elég normális áron.

Vagy olvastam épp az imént egy jó ötletet, valaki kérdezett hasonlót, mint én, arra egy válasz: Egy kerek dobozt kifúrtak, abba került a gyertya, szép csomagolópapírba becsomagolták, ez lett a torta helyett. Aa dobozba kis csokikat raktak.

Nekem ez tetszik, de én esetleg túró rudit tennékbele, azt minden gyerek szereti.

Vagy ez így túl snassz, igazi torta nélkül?

2014. szept. 10. 01:06
 5/13 anonim ***** válasza:
én lányomnak tortát vitem kész fagyasztot bolti tortát blokal együtt rajta a szavatosági idő + üditöt ,mert nálunk csak cukrászdait vagy bolti tortát lehet vinni blokal és szavatosági idővel .
2014. szept. 10. 05:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Egy szulinapra a torta a legjobb kisgyereknek
2014. szept. 10. 06:08
 7/13 anonim ***** válasza:
Elég gáz, hogy az ovónők nem mondtak semmit. Azért kérdezd meg, nincs-e ételallergiás a csoportban, tej, tojás, cukor, glutén, mogyoró, szója, rájuk is gondolni kell, bolti, cukrászdai sütit nem ehetnek. A sima gyümölcs a legegyszerűbb, arra a legkevesebben érzékenyek, túrórudit semmiképp se vennék, kenődik, sok a szemét vele.
2014. szept. 10. 07:10
 8/13 anonim ***** válasza:

A mi ovinkba sem házi, sem cukrász sütit/tortát nem lehet bevinni...

Csak zacskós rágcsákat lehet, gyümölcsöt, üdítőt.

Azt mondják, az "egészséges életre nevelés" elve miatt nem kaphatnak sütit. Arról már nem szól a fáma, hogy a fene nagy egészség tudatosság kapcsán miért kapnak szinte minden nap margarint, ha nem ehetnek sütit, miért van hetente egyszer az ebéd után csoki öntetes piskóta, miért van legalább egyszer hetente valamilyen cukros péksüti...

De nem vitatkoztam velük, vittem be kölesgolyót, bio tönköly ropit, rizskorongot, nehogy szó érje a ház elejét. A gyerekeknek nagyon tetszett. A gyertyát én úgy oldottam meg, hogy egy szép nagy kifényesített piros almába szúrtam bele 4 gyertyát.

Üdítőt nálunk azt mondták, hogy kétfélét vigyek 2-2 litert.

2014. szept. 10. 07:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Én a következőket szoktam vinni:

- egy db házi készítésű torta, kevert tésztából, belül lekvárral megkenve, kívül csokimáz - ez hűtés nélkül sem romlik meg és nagyon szépen díszíthető drazséval, marcpiánnal, a gyerekek értékelik. Ha emeleteset készítesz, te leszel a király.

- rajta tűzijáték (indok: "Borkának is volt" :o))

- és gyertya természetesen

- hozzá 2 db flakonos tejszínhab egy kis full extra élmény kedvéért

- egy nagyobb üveg málnaszörp (tökéletesen megteszi üdítő helyett, kevesebbet kell cipelni és valamivel talán még olcsóbb is)

Boldog szülinapot! :)

2014. szept. 10. 10:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk ugy van,hogy lehet bevinni de csak boltit. S lehet inni is. Ez az ovi fogadja az ételallergiásokat,igy a csoportban is van. Ha valami ünnep van,szülinap,névnap,akkor a szekrényből vesznek ki olyat amit az adott gyerek szülője visz be ilyen alkalmakra. Amit tud hogy ehet az adott gyerek. Mindegy hogy torta van-e mert nálunk van egy fa torta,vagy nem is tudpm miből van s azon van x darab gyertya.S minden szülinapos ebéd után kiáll középre, kihivja a barátait hogy ki énekeljen neki(De ettől függetlenül mindenki énekel nekik.) S utána körbeviszi a rágcsát. Mi sós rágcsát vittünk be,meg 2 üveg innivalót. Ami megmaradt azt meg elrakják a szekrénybe s máskor odaadják nekik.-
2014. szept. 10. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!