Járt már úgy más is hogy a gyereke nem tudott elaludni az oviban?
Én voltam ilyen. A mai napig rossz alvó vagyok, úgy tűnik, genetika kérdése.
Némi szenvedés után feladták az óvónők, így velem külön foglalkoztak addig, vagy kaptam egy mesekönyvet és csendben kellett lennem.
De soha nem aludtam ott, sőt, otthon se nagyon napközben. A kamaszkori "12 órát kell aludnom" is elkerült és felnőttként is ragyogóan elvagyok napi 6 óra alvással.
Igen, mindkét gyerekem csak ritkán aludt/alszik az oviban. Itthon meg délután egyáltalán nem.
Viszont ha nagy ritkán mégis elaludtak az oviban, akkor este vért izzadtam, mire fél 11 - 11 körül sikerült elszunyálniuk, úgyhogy annyira nem is bántam, ha kimaradt a délutáni.
enyém se alszik bent. ő nagyon korán elhagyta a délutáni alvást, már 2 évesen nem tudtam elaltatni. tavaly év végén beszéltünk egyéb dolog miatt az ovi pszichológussal, akkor említette az óvónő, hogy talán 6x aludt az egész év alatt. azt mondta, hogy nem gond ha elfoglalja magát, vigyünk be valami plüsst amivel elszórakoztatja magát csöndben...
most már többen nem alszanak, úgy teszik le az ágyakat,. hogy a nem alvók egymás mellé kerüljenek, ha a többiek kidőlnek akkor csöndben beszélgethetnek :)
Ne aggódj emiatt.
Én is ilyen voltam, bár én mai napig emlékszem, azért nem mertem elaludni, mert féltem, hogy bepisilek és szégyenbe maradtam volna az óvónénik és a többi gyerek előtt (9 éves koromig voltak balesetek).
Egyetlen egyszer aludtam el, akkor is bepisiltem.
Én úgy emlékszem, nekem végig feküdni kellett, persze unatkoztam, így piszkáltam a széklábakat, zavartam a többieket, így később már külön, az óvónői asztal mellett kellett feküdnöm.
Sokkal jobb lett volna, ha hagynak csendben rajzolgatni, de úgy látszik, abban a csoportban ez nem volt szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!