Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom egy hónap múlva...

A kislányom egy hónap múlva lesz két és fél éves. Vehetjük két és fél évesnek. Két hete nem hajlandó itthon délután elaludni. Másnak is van e ilyen gyereke, aki ilyen kicsi korban már nem akar aludni, csak éjjel?

Figyelt kérdés
Ha nem alszik, kicsit nyűgös, de simán bírja este 8ig. A bölcsődében alszik, gondolom, mert a délelőtti zsivaly és játék azért lefárasztja, de ott is csak 1-2 órát. Hivatalosan 4-5 éves korban szokott elkezdődni a nemalvás délután. Este fél9től kb reggel fél 7ig alszik. Nem ébred fel, nincsenek rossz álmai. Ilyen szempontból egy angyal. Egyébként nagyon aktív, érdeklődő, okos kislány. Pszichológus szerint 3 hónappal érettebb szellemileg az átlagnál. Csak hát nem akar aludni délután. és nem is látszik fáradtnak.

2013. máj. 5. 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Én fiam 2 éves, a bölcsiben mindig alszik akár 2-3 órát,és fáradt is de nem akar aludni,ráadásul új ágya van ki tud mászni,így egy rémálom,5-6 fele meg tiszta nyűgös és hisztis.Fiam 7-fél 8 tól alszik reggel 6ig.
2013. máj. 5. 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
A lányom még nem volt 2 éves, amikor leszokott a délutáni alvásról. Ez már fél éve volt. A bölcsiben ő is alszik, de itthon nem. Este fél 8 körül alszik el, reggel 6-7 között ébred. Erőltetni nem tudom, meg felesleges is. Neki ennyi elég. Ilyenkor csendes pihenő van, aztán folytatódik a nap.
2013. máj. 5. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Lányom se alszik 2 éves korátol délután itthon de nem baj mert igy este 6-fél 7 felé már simmán elalszik ,bölcsiben alszik 1-2 órát ilyenkor 7-8 óra között alszik csak el de viszont minden reggel fél 7-7 között kell fel.
2013. máj. 5. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Pont 2,5 éves a kisebb lányom, nem bölcsis, itthon van velem, kb 2 hónapja nem nagyon tudom elaltatni nappal, mondjuk heti 3-szor alszik ebéd után. Ha nem alszik, akkor is simán kibírja este 8-ig, mindenféle nyűglődés nélkül. Ha alszik, ha nem alszik délután, akkor is este 8-tól reggel 6-ig alszik, ebben nincs változás.

A 4 éves lányomnak nagyobb az alvásigénye még mindig.

2013. máj. 5. 21:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugodtam! Akkor mégsem annyira renitens a gyerekem :o))) Én sem fogom erőltetni ezek után :o) Még jobb is, hogy este nem kell ébren maradni vele 9-10 óráig...
2013. máj. 6. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!