Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem akarom, hogy gyerekem ott...

Nem akarom, hogy gyerekem ott aludjon az oviban, megyek érte ebéd után, de azt mondja ott akar aludni. Mit csinálnátok a helyemben?

Figyelt kérdés
Nekem így is hiányzik és délután együtt vagyunk, ezért nem szeretném, ha egész nap oviban lenne. A délutánokat szeretnénk együtt tölteni hármasban. Mit mondjak neki?
2014. szept. 4. 15:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
7%
Én azt mondanám, hogy "Neked itthon a helyed, velünk, a családdal, szeretünk együtt lenni, így feleslegesen senki nem alszik máshol." :-)
2014. szept. 4. 16:00
 2/15 Trafó1 ***** válasza:
67%

Hagyd ott aludni, ne kösd magadhoz már az elején ennyire.

Mi lesz ha párt választ ott leszel állandóan mellette? Anyuci pici gyermeke lesz?

2014. szept. 4. 16:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy lesz vki, aki nem tudja megállni beszólás nélkül. Feleslegesen koptatod a klaviatúrád.
2014. szept. 4. 16:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam még picike, de ha egyszer oda kerül a sor, hogy oviba megy...hát már most összeszorul a szívem :-)

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha ő szeretne ott aludni akkor hagyd. Inkább nézd a jó oldalát, hogy nem fél és nem sír utánad, hanem szeret ott lenni. Szerintem az sokkal rosszabb lenne. Nem tudom nálatok hogy van, de ha mondjuk 3-kor vége az alvásnak és addigra mész érte, akkor azért még van időtök délután egymásra. Az ő boldogsága a legfontosabb :-)

2014. szept. 4. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

ha elhoznád ebéd után, akkor otthon aludna? mert ha igen, akkor engedhetnél kicsit :)

neki most ez újdonság, támogasd ebben, nehogy megutálja az ovit, ez még mindig jobb. lényegében ha aludna otthon se lennétek együtt, így legalább lesz egy kis időd magadra, magatokra. aztán minden csoda 3 napig tart, nem akkora buli bent aludni, szerintem pár hét múlva már maga fogja kérni, hogy menj érte :D

addig legyél türelmes, elhiszem, hogy rossz így elválni, de ha jó érzi magát akkor próbáld ebben támogatni mert 3-4 évig ott kell lennie majd

2014. szept. 4. 16:28
 6/15 anonim ***** válasza:
3%

Én mondanám neki, hogy próbáljátok meg, aztán meglátjátok, hogy tényleg tetszik-e. Szerintem is egy idő után meggondolja magát.

Mondjuk azt nem tudom, hogy az óvónők milyen képet vágnának, mert nem nagyon szeretik, ha otthon van az anyuka, és a gyerek mégis bent alszik (bár szíve joga).

2014. szept. 4. 16:41
 7/15 anonim ***** válasza:
22%
Minek jár oviba, ha te otthon vagy akkor?
2014. szept. 4. 17:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy terveztem, hogy jó darabig nem fog bent aludni, de második nap ebéd után nem jött ki, hanem megágyazott magának és mondta, hogy szeretne bent maradni a többiekkel. Én hagytam, ha szeretne, akkor miért ne. Uzsi után megyek érte, még bőven van időnk együtt lenni, hisz így 13-15:30-ig van bennt pluszban, amit otthon is alvással töltene.
2014. szept. 4. 17:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy így érzel. biztos megszoktad, hogy együtt vagytok egész nap és most ennek vége.

De nézd az ő oldalát, ő azt szeretné hogy ott aludjon a többiekkel. Már társasági lény, örülj, hogy ilyen jól beszokott és szeret ott lenni.

Szerintem hogy ne aludjon ott az csak te miattad van, mert nem dolgoztad fel, hogy ovis és bizony már nincs veled egész nap.

Gondolj arra, hogy soha nem lesz már ilyen hogy ennyire együtt vagytok, mint az első 2-3 évben volt, már elkezdődött az élete, most az ovi, aztán jön a suli. Ez az élet rendje.

Ha annyira azt akarod, hogy veled legyen, amit ő nem akar, akkor vidd valahová pl játszóház vagy ilyesmi ami felveszi a versenyt azzal amit ő szeretne. Nyilván ő nem otthon szeretne játszani a játékaival, hanem valami nagyobb durranás kell kitalálnod, hogy ne az ovit válassza.

Én azt mondom törödj bele, ez az élet rendje, szeret ott lenni, de ettől még szeret téged, de kinyílt a világ. Társasági ember, igényli is.

Párod mit mond amúgy? Ő is így látja, hogy inkább minél előbb hozd haza a gyereket, vagy had aludjon ott?

Mi most kezdjük a bölcsit és nekem is nagyon fura az egész, hogy nem velem van egész nap, sőt nem én törlöm a fenekét, nem én vígasztalom ha szükséges, de ez van, így indul az élete a nagyvilág. Nekem rossz érzés, mert el kell szakadni valamennyire, neki meg jó lesz mert megismerkedik sok új dologgal, és tanul is majd sokmindent amit itthon hiába mondok, mutatok így nem érdekes majd ott látja másoktól.

2014. szept. 4. 17:44
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
semmit hagyd ott aludni ha akar.
2014. szept. 4. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!