Egyedulallo edes anya vagyok hol tudom elintezni es milyen papirok szuksegesek hogy bolcsodebe jart kislanyomnak az ebed befizetese kedvezmenyes legyen vagy akar ingyenes?
Attól, hogy egyedülálló vagy, nem indokolja semmi, hogy kevesebbet fizess.
A kedvezményes árú térítési díj alapja a családban egy főre jutó NETTÓ jövedelem (ideértve a munkabért, családi pótlékot, gyermektartást, egyéb támogatásokat, nyugdíjakat, segélyeket- vagy amit havonta kapsz kézhez- ezt neked kell tudni és neked kell igazolni is).
Szóval teljesen normális az, hogy attól, hogy egyedülálló valaki, még nem jár olcsóbban semmi, csak ha az egyedülállóság MELLETT alacsony is a jövedelme.
Megnézni egyébként a kedvezményes kategóriákat a településed önkormányzatának helyi rendeletében tudod (ő a bölcsi fenntartója)- ott szabályozzák az étkezés árát és a küülönböző igénybevehető kedvezményeket, valamint a bölcsődei térítési díjat is (ha nálatok van, de lehet, hogy a te önkrományzatod nem vezette be- neked kell utánanézni).
A térítési díj a legtöbb helyen egyébként is az egy főre jutó jövedelem szerint sávosan van meghatározva.
Egyedülállóként csak és kizárólag az egyedülálló szülőként igénybevehető +1.200 Ft/gyermek/hó összegű családi pótlékban kaphatsz többet, mint más gyermekek szülei, ezt pedig a MÁK ügyfélszolgálaton vagy a honlapjukról letölthető formanyomtatvány kitöltésével és aláírásával tudod kérni (igazolás nem kell).
Én is egyedülálló édesanya vagyok egy kisfiúval, mégis maximálisan egyetértek ezzel a rendszerrel.Nem is esek bele semmilyen kedvezményes kategóriába és ez így van jól.
Minden jót.
Köszönöm, ismerem. A kérdésed nem lakásépítésre, tartásdíjra vagy segélyekre vonatkozott, a havi +1200 Ft családi pótlékot pedig írtam.
Továbbra is fenntartom, hogy a támogatások alapja nem a családi állapot szerint kell, hogy járjon, hanem szociális/jövedelmi alapon.
Nagyon nem tartozunk szerencsére ide, magánbölcsibe/oviba pedig senkit nem érdekel a családi állapotom.
Építkezni nem tervezek a jövőben, hitelem nincs, lakást a közeljövőben már a fiamnak veszek, a fiam pedig nem árva, a gyermektartásdíj jelképes.
Azért sok sikert és türelmet kívánok, ha ezeket mind igénybe szeretnéd venni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!