Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyi csoportpénzt kell...

Mennyi csoportpénzt kell fizetni nálatok?

Figyelt kérdés
2014. szept. 9. 20:02
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Akkor úgy látom megoszlik a "tarifa".

Köszönöm a válaszokat!

2014. szept. 11. 06:32
 22/27 anonim ***** válasza:
Hatezres vagyok, nem kell az egészet egyszerre befizetni, lehet havonta vagy félévente, ki ahogy gondolja. Tegnap szülőin elmondták, hogy nemcsak eszközöket és ajándékokat vesznek belőle, hanem bármit, ami szükséges vagy amire marad. És nem az óvónők kezeli a pénzt, hanem két anyuka, tehát biztios, hogy jó helyre megy. Amúgy egy lepukkant 9. kerületi oviról van szó, nem egy budai villanegyed... :) Sokat színeznek, rajzolnak, barkácsolnak a gyerekek, gyorsan fogynak az eszközök. Végül is ott vannak egész nap.
2014. szept. 11. 07:51
 23/27 anonim válasza:

Nálunk az ovi 600ft/hó, suli 1000ft/hó.

Szerencsére semmit nem kell pluszban fizetni, de akkor is sok évi 16 000 ft a két gyerek :(

Oviba csak gyümölcsnapra kell bevinni gyümölcsöt.

2014. szept. 14. 11:50
 24/27 anonim ***** válasza:

nálunk 500 ft havonta+két havonta tisztasági csomag(100-as zsepi,wc papír,szappan,szalvéta)

én vagyok az egyik szmk tag,nálam van a pénz.minden hónapban e-mailben tájékoztatom a szülőket,hogy mit vettünk a csoportpénzből,fillére el tudok számlákkal számolni,ha valaki meg akarja nézni(eddig senki nem akarta,de a lehetőség adott.)

24 gyerek van,ez 12.000 havonta(ha beadja mindenki).ebből vesszük az eszközöket,ebből voltak nyári szünet elején fagyizni,ebből festettük ki a szobát,az asztalokat,székeket lelakkoztuk.Vettünk új szőnyeget,új polcot,tehát mindent,ami a gyerekek normálisabb környezetét,és megfelelő fejlesztését szolgálja.

Mikulásra egy ezrest adunk be,Karácsonyra két ezret.Ez Karácsonykor 28.000 Ft,ebből csak és kizárólag játékot,könyvet veszünk.Az ajándékokat becsomagoljuk úgy,hogy a fa alól minden gyereknek jusson egy csomag.Természetesen nem viheti haza,de az illúzió megvan,hogy minden gyerek kap ajándékot.Szülinapra ,névnapra szülők által összegyűjtött kinder tojás figurát választhat mindenki.Ebből vesszük az óvónőknek és a dajka néninek névnapra,év végén és Karácsonykor az ajándékot,mindig szinte csak jelképes dolgot.Szóval van mire költeni.Most alapítványi pénzt is adunk be fél évente gyerekenként 2 ezer ft-ot,ebből az óvóda szépül.Ezen kívül vannak a fizetős foglalkozások,angol,sakk,hittan,és háromszor bábszínházba is szoktak menni.Minden évben van még 3-4 fizetős program,mint bohóc,bűvész stb.Szeptemberben szüreti buli van,ilyenkor minden csoport külön-külön főzőcskézik,aztán közös evészet van a szülőkkel.A kaja ára(paprikás krumpli) is a csoportpénzből van,desszertet,kenyeret,innivalót mindenki hoz.

Én tavaly szerveztem rendőrségi kutyás bemutatót is,nagyon nagy sikere volt,idén is fogok szervezni tavasszal.

2014. szept. 16. 12:59
 25/27 anonim ***** válasza:
500Ft/hó,ebből fizetik a kirándulást,színházat és egyéb dolgokat is.
2014. szept. 16. 15:25
 26/27 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem lehet kérni az óvodában csoportpénzt.

Ha mégis van ilyen, akkor is biztos jó helyre kerülne, ha az óvónők gyűjtenék ( pl. csoport díszítése, játékeszközök vásárlása). Sok óvónő saját zsebből próbálja szépítgetni a csoportját, mivel erre sajnos elég kevés pénz van.....

2014. szept. 16. 19:22
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

ugy tudom a festés, asztalok székek játékoknak van egy bizonyos keret amit kap az összes ovoda évente. azért fura hogy a csoportpénzböl vesznek fejlesztő játékokat , ujitjàk az ovodàt,közben meg lehet pályázni, van erre a célra használható keret.persze állami ovodàrol van szó (2.kerületi ovoda, igaz csak egy kis dadusnak készülő diàk vagyok, de a fülem / szemem még jó)

és tényleg, ha utána nézel mennyi támogatást lehet igénybe venni az ovodàknak, egyszerűen érthetetlen hogy csoportpénz erre megy el

2014. szept. 17. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!