Mennyi csoportpénzt kell fizetni nálatok?
400 Ft/hó volt tavaly, azelőtt 300 Ft/hó, lehet idén már 500 Ft lesz, még nem tudom, mert nem volt még szülői (ebből oldják meg a mikulás csomagot, a karácsonyi ajándékokat, a húsvégi meglepetéseket).
+ évi kétszer 1000 Ft eszközpénz (ebből veszik meg a rajzlapokat, ceruzákat, festékeket).
Tisztaságit félévente kell vinni, 2 tekercs wc papír, 1 csomag 100as zsepi, 1 tubus fogkrém, 1 csomag szalvéta.
6000/év
Bár ma lesz a szülői, de remélem, nem emeltek "árat"...
Hát figyelj, nem sok minden, mert emellett mi visszük be a tisztaságcsomagot, sőt sokan viszünk be rágcsát, filctollat, színezőket, színes cerkát, celluxot, ollót, zsírkrétát, színes papírt, de én például mindezeken felül barácseszközöket és szemléltető eszközöket is szoktam gyűjteni. Talán annyit tudok mondani, hogy ebből vesznek ajándékot Mikulásra, karácsonyra és húsvétra a gyerekeknek. Se a színházbelépők, se a kirándulások, semmi ilyesmi nincs benne. Ja mellesleg a gyümölcsöt is mi visszük.
De évente értendő a 6000, nem havonta!!
Nálunk nincs csoportpénz. Év elején bevisszük a tisztasági csomagot (8 tekercs WC-papír, 200 db papírzsepi, 1 csomag szalvéta, 1 liter folyékony szappan, fogkefe, fogkrém). Amikor kimerülőben vannak a készletek, szólnak az óvónénik, hogy pótoljuk.
Kirándulás, színház, fotózás stb.: előre jeleznek, hogy mennyibe fog kerülni, mikorra kell vinni a pénzt.
Pff... azért ez jó drága! Reméltem, azt írod, ezen felül már semmi sem kell... Nem szoktak elszámolni nektek, hogy mire megy egy 30 fős csoportnál 180 000 Ft?!
Már írtam, hogy 2500 Ft nálunk az év + a tisztasági csomag, ami kb. 500 Ft.
Éppen azon gondolkodtam, ha van két ovis gyereked, az 12000 Ft kapásból, ehhez még két kajabefizetés, az 16-18 000 Ft, és az ovikezdés majdnem negyvenezer forint és még egy zoknit se vettél....
Egy fillért sem.
Nálunk jótékonysági bálokból, előadásokból van pénzünk. A csoportpénz a vezető óvónő szerint szabálytalan, törvényellenes...
Farsangon süteményt árulunk, tombolát, zsákbamacskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!