Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A gyerekem most kezdte az...

A gyerekem most kezdte az ovit és még nem alhat ott, ebéd után érte kell mennem, viszont az uzsonnáját nem adják oda azzal az indokkal, hogy élelmiszert nem lehet kivinni az épületből! Ez így jogszerű?

Figyelt kérdés
Ha igen,akkor a befizetésnél miért számolják föl,ha tudják,hogy a kicsik még nem lesznek uzsonnáig ott??

2014. szept. 2. 22:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
53%

ahol dolgoztam, ott se adták oda az uzsonnát. sőt, volt olyan, hogy gyerkőcnek lemondták az étkezést, de közben anyuka még sem kapott szabadságot, így mégis hozta. óvodavezető azt akarta, hogy ne adjunk neki ebédet! hozzátenném, hogy minden óvónő ebédelt úgy, hogy nem fizettek, nekünk dajkáknak úgy kellett kiporciózni, hogy nekik jusson, mindegy volt ha a gyerek éhes marad.

bent maradt uzsonnákat is az óvónők vitték haza.

nagyon furcsa ovi volt, el is jöttem...

fiam ovijában odaadják.

2014. szept. 3. 12:29
 12/33 anonim ***** válasza:
17%
Ez hülyeség, utolso. Az ovonoknek, gondozó nőknek kotelezo ott ebédelni es eleve levonják a munkaberukbol az ebéd penzt. Az mg érthető, hogy ha le van mondva egy gyerek etkezese, akkor nehez neki adni, ha nincs eleg....
2014. szept. 3. 12:44
 13/33 anonim ***** válasza:
70%
Nem kötelező sem az óvónőknek sem a dajkáknak bent ebédelni,nem tudom ezt honnan szedted.Ahol én voltam oviban,ott egyik dajka sem ebédelt bent,és néhány óvónő sem.
2014. szept. 3. 12:56
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
A dajkaknak nem kotelezo, ellenben az ovonoknek igen. A gyerekekkel egyutt is kell ennie valamennyit, hogy példát mutasson, ezért kell fizetnie.
2014. szept. 3. 12:59
 15/33 anonim ***** válasza:
52%

12es. ezt rosszul tudod, az óvónőnek nem kell bent ennie, se a dajkának.

nálunk úgy volt, hogy a konyhán kiszedtük az óvónőknek, egyébként alvás időben ebédeltek. a gyerekekkel nem tudnak, mert sokszor kicsit szednek nekik, nem tudnak leülni, egyik befejezi, már emeli a kezét, stb... nincs idejük.

és nagyüzemi konyha van, kaptunk mondjuk 50 liter levest, azt kellett elosztani. most gondolj bele, hogy ekkora mennyiségnél az, hogy még egy gyerek tudjon enni, kb. minden gyerek tányérjából egy fél kiskanál mínusz...

egyébként meg engedd meg, hogy jobban tudjam, hogy az én munkahelyemen hogyan történtek a dolgok, rendben?

az más kérdés, hogy elhiszed-e, de ne írj olyat, hogy kötelező az óvónőknek, gondozónőknek befizetni az ebédre, én pl. soha nem fizettem be...

2014. szept. 3. 13:09
 16/33 anonim ***** válasza:
0%
Nos, te mint dajka nem vagy ovono, ugye? Vagy ket komment alatt le diplomáztal? Normalis helyen az ovono leül ebédelni a gyerekekkel - nem eszik teljes adagot, csak kóstol, példát mutat a gyereknek. A gyerekek pedig esznek, szépen, egyedül, mert az eleve óvoda érettségi előírás, de ez se zavarjon.
2014. szept. 3. 13:12
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Az én munkahelyemen az óvónők bent ebédeltek (teljes adagot,bérből levonva) a dajkák nem,ők otthonról vittek mindig.
2014. szept. 3. 13:44
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
az egész napi kaját elvihetjük ha pl. beteg a gyerek és nem megy oviba....ugye ki is van fizetve.
2014. szept. 3. 14:54
 19/33 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk a kiscsoportban tuti nem esznek bent az óvónők a gyerekekkel! Az irodában esznek utána felváltva, miután végeztek a gyerekek!
2014. szept. 3. 15:28
 20/33 anonim ***** válasza:
76%
Jaj, nem megy a szovegertes, vagy en nem fogalmazok jol???? Nem ott ebedelnek a gyerekekkel, hanem leulnek veluk es ok is esznek valamennyit. A gyerek latja a jo peldat, hat eszik o is. Pont olyan, mint amikor a sajat gyereket valaki eteti es "jaj nezd Zsuzsika milyen finom" felkialtassal o is eszik egy falatot. Ismeros ovononek meg a munkakori leirasaban is szerepelt kostolas, etkezes bemutatasa neven. Rohogtunk is rajta. Amikor vege az ebednek, akkor mennek a sajat ebedlojukbe/irodajukba es eszik a sajat menujuket. Tehat nem a gyerekek ebedjet eszik meg, csak esznek belole. Bolcsiben is igy van.
2014. szept. 3. 15:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!