Miért kell munkaviszony igazolás, ha óvodába akarom adni a 3,5 éves gyereket? Úgy tudom ahhoz nem kell, csak a bölcsihez? Jogszerű ez?
Valószínű, hogy sok a gyerek, túljelentkezés van.
Ilyenkor ésszerűen, azok a gyerekek élveznek előnyt, akiknek dolgoznak a szülei. Utána jönnek azok, akiknél fontos a nappali felügyelet (beteg valamelyik szülő, beteg tesó, akit kezelésre kell hordani stb.), és utána jönnek azok, akiknek otthon van az anyukájuk.
Nálunk, ha van hely, felveszik azokat, akiknek megoldott a nappali felügyelet, de csak ebédig maradhatnak, ebéd után el kell hozni őket.
Gondolj bele, akár jogszerű, akár nem... mit csináljon az az anyuka, akinek már a gyes is lejár? Hová tegye a gyereket, ha nem az oviba? Ha pedig te otthon vagy munkanélküliként, vagy kistesóval, akkor nem életbevágó, hogy oviban legyen a gyerek.
Na, most miért pontoztak le? (2. vagyok)
Pl az én fiamat ezért nem vették fel majdnem 4 évesen se oviba, mert itthon vagyok a kicsivel. Hogy az idén mi lesz, fogalmam sincs.
Nem azért akarom a gyereket óvodába adni, mert zavarja itthon a légkört, hanem hogy ismerkedjen, okosodjon, tanuljon a csoporttársaitól az óvónéniktől. Neki szüksége van már rá, látom rajta, hogy itthon már unja magát.
Naná, hogy fel vagyok háborodva, nem azért mert rangsorolni kell, hanem mert ismerek olyat, aki otthon van és mégis a gyereke óvodában van, itt, ebben a városban ahol élek, és én meg a gyerekemnek akarnék jót azzal, hogy legalább délelőttre legyen neki valami új.
Voltunk nyílt napon egy pár óvodában, a gyermekem szeme csillogott, be van zsongva, nyilván ha nem leszek ott vele, akkor nem lesz majd ennyire oda érte..
Egyébként nekem is megszűnt a munkahelyem miközben gyeden voltam itthon...
"terhesség/gyes alatt elbocsátották"
Terhesség és gyes alatt senkit nem lehet elbocsátani. Ennyit azért illene tudni mielőtt leírsz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!