Egy határozott idejű szerződése lejárhat terhesség vagy gyed/gyes alatt, esetleg nem veszik vissza, már mindjárt lehet munkát keresni, ami egy kisgyerekkel nem könnyű.
Nekem meg sem fordult a fejembe, hogy azért esetleg fel sem vennék, mert akkor épp nem volt munkahelyem mikor beírattuk és szeptemberben sem, de minden város más, itt szerencsére nincs ilyen. Sőt az ott alvással sincs gond, nem szólnak meg senkit, hogy haza kellene vinni pl ebéd előtt vagy után, mert esetleg munkanélküli az anyuka, vagy otthon van a kistesóval, nyugodtam maradhat.
2014. máj. 6. 15:37
12/16 anonim válasza:
"Egy határozott idejű szerződése lejárhat terhesség vagy gyed/gyes alatt"
Persze, hogy lejárhat, de azt meg már terhesség tervezésekor is tudom.
"esetleg nem veszik vissza"
Olyan nincs hogy nem veszik vissza, kötelező visszavenni akár egy hónapra de vissza kell venni. És így lesz munkáltatója és felgyűjt szabi is jár.
2014. máj. 6. 15:40
13/16 anonim válasza:
Én egy kb 700 fős cégnél dolgoztam, mikor anno a lányommal terhes lettem, ami megszűnt, mivel a teljes céget kitelepítették külföldre. Így hiába voltam gyeden, nem tudtam oda visszamenni dolgozni és a munkaviszonyom is megszűnt. Szóval simán lehet ilyen is. Csak nekem szerencsém volt, mert a lányom 2 évesen mehetett családi napközibe, én pedig 2 hét alatt találtam új munkahelyet. A családi napközibe nálatok nem lenne megoldás? Hacsak nem túl drága felétek (nálunk 20e/ hó volt kajával együtt)
2014. máj. 6. 21:14
14/16 anonim válasza:
Az iskolai beiratkozashoz is kell.
2014. máj. 7. 06:03
15/16 anonim válasza:
Képzeld el 10-es válaszoló (és gondolom a 12-es is te vagy) engem TERHESEN ENGEDTEK EL közalkalmazottként..... Ennyi. Csoportos létszámleépítés, nem tehettem semmit. Egy dolog ami a törvényben le van írva, másik dolog, amit alkalmaznak. Környezetemben is simán van olyan, akit ahogy bejelentette, hogy terhes, már repült is. Te álomvilágban élsz!!!
2014. máj. 7. 14:09
16/16 anonim válasza:
Hat utolso, eleg buta, aki hagyja magat "elengedni" - gondolom aláírták egy kozos megegyezést. Mindegy, hogy ki mit jatszik el, a tőrbe vény jelenleg védi a kismamát, emiatt osszesen ketfele módon lehet tőle "megszabadulni": kozos megegyezéssel - ha olyan butuska, hogy aláírja- vagy rendkivuli felmondással, amit igencsak meg kell indokolni. Mas mod nincs, kirúgni nem lehet siman, mert - ha pici agya van- azonnal megy a munkaügyi bíróságra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!