Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinézik nálatok az oviból a...

Kinézik nálatok az oviból a gyereket nyáron, ha a pici babával otthon van az anyuka?

Figyelt kérdés
nem vinném nyáron,de itthon 2és fél hónapig megőrül a kisfiam.apának annyi szabija nincs. a tábor 30ezer egy hétre.
2014. jún. 10. 14:55
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Igen hivatalosan,de éppen arról beszélünk,hogy van ahol azt mondják,hogy anyuka,úgyis otthon van,júniustól-szeptemberig ne vigye!
2014. jún. 10. 20:31
 22/44 anonim ***** válasza:
0%
Senki nem írta, hogy 2,5 hónapra bezár az ovi. Nem kell a műhisztit kelteni!
2014. jún. 10. 21:19
 23/44 anonim ***** válasza:
34%
Nem keltem a műhisztit, de a kérdező is azt írta, hogy megőrül a fia otthon 2,5 hónapig, meg többen is írták a 2,5 hónapot. Semmiféle hiszti nem volt abban, hogy leírtam, hogy annyi időre nem is zár be az ovi!
2014. jún. 10. 21:23
 24/44 anonim ***** válasza:
54%

Nekem még eddig nem szóltak, de már volt 2 nyaram mikor a kisebbikkel itthon voltam, a nagyobbik pedig ment oviba.

Szeretett oviba járni, ott voltak a barátnői, és csak játszani kellett. Itthon meg alkalmazkodnia kellett volna a kistesóhoz.

Idén nyáron is mennek, itthon vagyok várom a 3-at, de mivel nyáron születik majd meg, eléggé fáradékony vagyok már. Egyre nehezebben bírom ezt a meleget is.

Jövő nyáron már itthon lesznek 3-an velem, addigra már megint fitt anyuka leszek, nem pedig egy vizes lábú bálna.

2014. jún. 11. 07:25
 25/44 anonim ***** válasza:

Nálunk volt egy szülői május végén.

Ott felmérték a nyári igényeket.

Júniusban még a mi ovink van nyitva, de már kevesebb gyerek jár, bár még nincs összevont csoport.

Július 1-31-ig a másik ovi lesz az ügyeletes, mert a miénkben akkor lesz a felújítás, festés, takarítás... stb.

Augusztus 1-től hó végéig megint a mi ovinkban lesznek a gyerekek, most az lesz az ügyeletes, a másikból fognak majd jönni a gyerekek, összevont csoportok lesznek.

Augusztusban rengeteg programot csinálnak, lesz medencézés, vízipisztolyozás, játszóház.

Az egyik anyuka megkérdezte a szülőin, hogy ő otthon van a kisebbel, a nagyobb lányka idén kezdte az ovit, mi a tapasztalata az óvónőknek, mi a jobb a gyereknek, ha megy oviba, vagy ha egész nyáron otthon van a tesóval és anyukával. Óvónő válasza erre az volt, hogy ezt anyukának kell jobban látni mi az igénye a gyereknek, de ők azt szeretik, ha minél több gyerek megy. Persze van olyan gyerek, aki nem bírja az összevont-idegen csoportokat, de ez úgyis kiderül.

Szívem szerint nem vinném én sem a gyereket a másik oviba (utálta már tavaly is), de nem tudjuk megoldani, hogy itthon maradjon, csak 2 hetet.

2014. jún. 11. 09:17
 26/44 A kérdező kommentje:
jó nagy vitát keltettem.nem,nincs zárva 2és fél hónapoig,csak,aki otthon van "nem illik " bevinni a nagyobbat.sajnos a kicsi még délelött alszik-igy ekkor nem vagyunk mobilak-és egy 6évesnek tényleg nagyon hiányzik a társaság.persze,megértem a pedagógusokat-ők is pihenni szeretnének,meg nyáron nehéz összeegyeztetni a munakidőt-sok a szabadság,csak jó lett volna legalább délelőtt ,ha mehetne.ezért kérdeztem,hogy nálatok mik a tapasztalatok
2014. jún. 11. 12:21
 27/44 anonim ***** válasza:
Nálunk biztos nem néznek ki senkit,mert viszi oviba a gyereket,hisz azért van az óvoda. Miért fizetnél táborra 30 ezret,ha ott az óvoda?! Vigyed nyugodtan,ha nektek úgy jobb, a gyerek se fog unatkozni. Én pl. most nem dolgozok,nincs kisebb baba se,de szeretném még vinni a gyermekemet oviba,mert igy is sokat hiányzott oviból,beteg volt, és szeretne is már menni, én vinném nyugodtan a helyedben.
2014. jún. 12. 15:46
 28/44 anonim ***** válasza:

nállunk sem szabad vinni azokat a gyerekeket akiknek az anyukája otthon van a kistesóval!

Konkrétan az én 4 évesem már csak holnap megy utoljára utánna legközelebb majd csak szept 1-el!

Viszont én is a nagytesó is és a kistesó is alig várjuk hogy együtt lehessünk és csavarrogjunk,strandoljunk,itthon medencézzünk!Jó biztos már aug első 1-2 hetében nem ezt fogom mondani!

Ott az oviban már hallottam olyan pletykákat hogy minek szül anyuka gyereket ha nem bír el kettővel vagy hárommal!Meg hogy anyuka csak lepasszolja,nem bír vele!

Nekem szerncsém van,fiam sok csopportársainak az anyukájával jóban vagyunk akik szintén otthon kistesóval és megbeszéltük hogy heti szinten összejárunk,hol nállunk hol másutt!Így gyerekek a saját korosztályukkal is együtt vannak meg mi is jókat trécselünk,közben sütünk nekik palacsintát vagy pizzát stb!

2014. jún. 12. 22:45
 29/44 anonim ***** válasza:
49%

Ez a lepasszolós duma olyan unalmas már.Törvényileg akarják szabályozni,hogy 3 éves kortól kötelező legyen az óvoda akkor miről beszélünk? Ha én jelentkezek a gyerekemmel az óvodába,és ők felveszik,tudván hogy dolgozok-e,nem dolgozok,terhes vagyok vagy kistesóval vagyok otthon akkor hadd vigyem már akkor amikor én akarom,és ne akkor amikor az óvónőknek éppen kényelmes.Ugyanolyan joga van ott lenni nyáron, mint mindegyik másik gyereknek.Természetesen a 4-5 hetes szünet kivétel,de ne kelljen már 2,5 hónapig otthon lennie,ha majd megőrül az oviért meg a pajtásokért.

Sajnos itt pont arról van szó (sajnos dolgoztam óvódában,láttam,tapasztaltam) hogy a mai óvóda pedagógusok (tisztelet a kivételnek) nem is szeretik a gyerekeket,a munkájukat,sokszor azt látom nyűg nekik az egész úgy ahogy van,csak minél kevesebbet kelljen a gyerekekkel foglalkozni.

Ahol nem ilyen az óvónő,na ott nem is hisztiznek,hogy miért viszed nyáron ha otthon vagy.Nincs is joguk számon kérni.

2014. jún. 12. 23:01
 30/44 anonim ***** válasza:
36%
Persze, utolso! Aki meg dolgozik, es ezutan iratna be a gyereket, az menjen a levesbe, oldja meg, mert a te gyerekednek is vannak jogai, de a maset nem veszik fel, mert nincs hely. Igazad van. Es most hagyjuk az ovi kotelezettseget. Meg nincs bevezetve, szoval addig engedd mar meg, hogy akinek nincs mas lehetosege, az beadhassa, ...pff..
2014. jún. 13. 15:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!