Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kinézik nálatok az oviból a...

Kinézik nálatok az oviból a gyereket nyáron, ha a pici babával otthon van az anyuka?

Figyelt kérdés
nem vinném nyáron,de itthon 2és fél hónapig megőrül a kisfiam.apának annyi szabija nincs. a tábor 30ezer egy hétre.
2014. jún. 10. 14:55
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Óvodája válogatja szerintem.

n gyesen voltam a kicsivel, amikor kiscsoportos volt a nagyfiam. Én azt hittem, hogy nyáron ugyanúgy van csoport, úgyanúgy járni "kell", ezért bevittem. 2 nap összevont csoport után láttam, hogy a gyerek ezt nagyon utálja (mármint az összevont csopit) és az egyébként kb 110 gyereket ellátó óvodában volt összesen bennt 25-30, ekkor döbbentem rá, hogy ez a nyári ügyelet nem nekünk szól, bár az óvónők nem szóltak semmit. Aztán 2 nap után odamentem az egyik óvónőhöz és óvatosan megemlítettem, hogy mi talán mégsem jönnénk nyáron, ő nagyon kedvesen és udvariasan elmondta, hogy valójában a nyári ügyelet a nyáron is dolgozó anyukáknak van. Nem volt tolakodó, sem bunkó és csak akkor mondta, amikor én már jeleztem, hogy nem jönnénk. Többször elmentünk nyáron az ovi mellett, de gyeses anyukás gyereket nem láttam sohasem bennt.

Idén nyáron már dolgozom, így a gyerek sajna megy az oviba, mert 2 és fél hónapra nem tudom megoldani az elhelyezését, de nagyon sajnálom, mert kellett neki az az itthonlét nyáron, mégha ez nekem meg is nehezítette a napjaim.

2014. jún. 10. 16:16
 12/44 anonim ***** válasza:
79%
Igen, mondjuk én maximálisan meg is értem.
2014. jún. 10. 16:23
 13/44 anonim ***** válasza:
73%
nálunk is szoltak hogy aki teheti az otthon tarthatja igy elég sok gyereket otthon tartanak,enyém jár adig amig nem zár be az ovink ,és addig marad itthon velem és a nagytesokal amig ki nem nyit az óvi az 1 hónap.
2014. jún. 10. 16:34
 14/44 anonim ***** válasza:
2 és fél hónapra nem is zár be az óvoda!
2014. jún. 10. 17:50
 15/44 anonim ***** válasza:
73%
OFF: Azért ez nem esett jól, első! Pedagógus vagyok, és nem viszem bölcsibe a gyerekeimet a nyáron, amikor én is itthon vagyok, csak azon az egy héten, amikor én vagyok beosztva a saját munkahelyemen azokra a gyerekekre vigyázni, akiknek nyáron is dolgoznak a szülei - vagy nem dolgoznak, de ez engem nem érdekel. Nem nézek ki senkit, mert meggyőződésem, hogy a szülők a legjobbat akarják a gyereknek. Ha meg véletlenül nem, akkor jobb helye lesz nálunk az ügyeletben, csinálunk programot, játszunk, foglalkozunk velük :) Azért még vannak pedagógusok, akik szeretik a gyerekeket.
2014. jún. 10. 18:00
 16/44 anonim ***** válasza:
19%
Akkor nyugodtan pontozz le, ha eddig még nem tetted meg. Nekem ez a véleményem, mert ezt tapasztalom. Ezen az oldalon is rendszeresen írnak ki kérdést hasonló problémáról. Nyáron ne vidd a gyereket, ünnepek környékén se vidd a gyereket, aludni már nehogy bennt maradjon, de már olyat is olvastam itt kétszer, hogy azért kérték számon az anyukát, hogy miért viszi óvodába a gyerekét, amikor a szabadnapja (nem a szabadságsa) hétköznapra esik.
2014. jún. 10. 18:23
 17/44 anonim ***** válasza:
85%
Ennyi erővel a szülőket is le lehet szólni, ha nem bírnak a SAJÁT gyerekükkel, ahelyett hogy örülnének, hogy vele lehetnek. Főleg aki amúgy is otthon van. Persze természetesen más, ha valaki dolgozik.
2014. jún. 10. 19:12
 18/44 anonim ***** válasza:
42%

# 16/17

Én meg még több tinit olvasok aki a szüleit szidja,akkor minden szülő egy mocsok szemétláda is?

2014. jún. 10. 19:58
 19/44 anonim ***** válasza:
36%
Én nem értem mikor a pedagógusok azért szidják a szülőket,hogy akkor miért nincsen otthon a gyerek.Nem dolgozom,3 éves a lányom,szeptemberben megy oviba,akkor sem fogok még egy darabig dolgozni.Igaz nekem csak fél napos lesz,és ha lehet biztos lesznek napok amikor egyáltalán nem is viszem be,mert olyan programunk akad,de neki már nagyon kell az ovi.Egyszerűen akárhogy szidják a pedagógusokat (aminek lásuk be azért van alapja,de természetesen tisztelet a kivételeknek,hiszen akadnak tündér óvónénik is) szóval akárhogy szidják egy pedagógus tud olyat mutatni a gyereknek amit én nem.Ezt tanulta,és tud egy pluszt adni.És a gyerek napi szinten társaságban van ami nagyon fontos pl.az enyémnek.És igen el lehet vinni játszóházba (de hányszor egy héten?kisebb vagyon...) vagy játszótérre,de pl télen oda nem,szóval én akárhogy is próbálom megoldani (pedig kertes házban lakunk van medence,hinta,homokozó stb) azt érzem kell neki a társaság már nagyon.Én ilyen szempontból nem is örülnék ha nyáron 2,5 hónapig otthon maradna,szerintem ő sem,de tiszteletben tartom ha muszáj.
2014. jún. 10. 20:22
 20/44 anonim ***** válasza:
0%
Könyörgöm, az óvodai szünet nem 2 és fél hónap! Az óvodák csak egy hónapra zárnak be nyáron.
2014. jún. 10. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!