Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen lehet rövid...

Mennyi idősen lehet rövid időre otthon hagyni egyedül egy gyereket?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4,5 eves. Még évekig nem merném egyedül hagyni otthon kis időre sem (pl. amíg lemegyek a postaládához, vagy a közeli boltba). Barátnőmnek ugyanennyi idős a fia, ő elmegy a boltba úgy, hogy a kicsit otthon hagyja.

Szertném tudni, vajon én aggódom csak túlzottan?

2014. ápr. 18. 08:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
5 éves volt februárban a kisfiam, de még nem hagyom itthon egyedül. Még annyi időre sem, míg lemegyek a postaládához (5.-en lakunk). Nem tudom, mikor hagyom egyedül talán 7-8 éves korától, de akkor csak egy kis időre.
2014. ápr. 18. 09:10
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem ez gyerekfüggő. Az enyémek például soha-semmit nem vettek a szájukba, nem kellett attól sem félnem, hogy ablakhoz másznak.

Kb. 5 évesen már fél órára egyedül mertem hagyni őket, persze azért ezt nem sűrűn csináltam, csak ha nagyon muszáj volt, közben pedig tiszta ideg voltam. (boltba, vagy ilyesmi leszaladtam, de a bolt csak kb. 10 perc tőlünk, de postaládához, vagy szemeteshez simán le mertem futni)

Most 9 és 7 évesek, simán el vannak egyedül, de a kettőt együtt például nem merem egyedül hagyni, mert akkor ölik egymást (amúgy jó tesók, de néha se vele-se nélküle a kapcsolatuk... :) )

Nekem el vannak addig tv-vel, vagy játszanak, olvasgatnak. És persze nagyon nagy áldás a mobiltelefon... mindig hívom őket ilyenkor, hogy minden rendben van-e.

Sűrű azért még most sem hagyom őket magukra.

2014. ápr. 18. 09:17
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk nincs messze a postaláda, szóval egy óvodás gyereket annyi időre egyedül lehet hagyni. Szerintem kb. az iskolás korral jön el az idő, amikor otthon lehet hagyni annyi időre, amíg az ember elmegy boltba/máshova rövid időre.
2014. ápr. 18. 09:22
 4/12 anonim ***** válasza:
6%
én már 2,5 évesen otthagytam, persze akkor a tévé elött bambult, igy teljesen nyugodt voltam..a boltba szaladtam le, illetve az utcavégére megnézni a postaládát .
2014. ápr. 18. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
10%

utolso vagyok, kicsit eltérek a témátol, de ha visszagondolok, 4 évesen egyedül jártunk már ovodába is a testvéremmel, illetve 5 évesen egyedül bicajoztam le a körös partra (ami max. 4 km lehetett) uszotanfolyamra, és akkor már egyedül jártam fodrászhoz is...igaz, mindig sirás-rivás lett belöle, mert nem nagyon tudtam felfogni, hogyha egyszer levágatom a hosszu hajamat, bizony az sokára fog megint derékig érö lenni. anyum pedig simán otthagyott bennünket 2 évesen a lakásban, kis falat ennivalokat készitett nekünk, hogyha megéheztünk volna..

( ez nem a megboldogult 60-as években volt, hanem 85-ben )

2014. ápr. 18. 10:07
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, az, hogy kimegyek a kertbe (kertesházban lakunk) vagy a kapuhoz a levelekért, vagy beszélek a szomszéddal az oké, amíg ő tv-zik... 2 éves múlt... ebben nincs semmi rossz, de tartósan hogy elmenjek a boltba, hát tuti 7-8 éves nek is el kell múlni... semeddig nem tart elvinni magunkkal...
2014. ápr. 18. 10:10
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

csak kiváncsiságbol kérdem, de annak idején mikor ti gyerekek voltatok, hány évesen volt az, amikor nem a szülök, hanem ti mentetek a boltba?

szerintem már joval elöbb, mint 7-8 éves..vagy csak én kaptam ilyen "cifra" nevelést, hogy iskolába egyedül jártunk, a boltba, és természetesen otthagytak bennünket a házban, kertben egyedül.

bár én azt sem értem, hogy otthon a gyerekek, miért 7-8 évesen kezdik az elsö osztályt, az ovodát meg 4 évesen.. tisztára olyan, mintha szándékosan kicsit fgyatékosnak tekintenék a gyerekeket..még kicsi a szobatisztasághoz 3,5 évesen..még nem baj, ha szoptatom..és már 3 éves..

2014. ápr. 18. 10:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Nem beszélve a jogi részéről; biztos vagyok benne, hogy erre is van szabály. 2 évest pl. tuti nem lehet egyedül hagyni egy lakásban, ha baja lesz, akkor felelősségre vonják a szülőt.
2014. ápr. 18. 10:16
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

én a kettőtök közt látom a megoldást.

enyém is 4,5 éves, simán kimegyek a postaládához, kimegyek ha csöngetnek, lemegyek a kertbe és megetetem a kutyust, stb. de telken kívül nem megyek.

értelmes, okos egy 4-5 éves gyerek, meg lehet mondani neki, hogy rögtön itt vagyok, csak behozom a levelet. (mondjuk ha panelban laktok akkor más a postaláda nyilván).

elmenni majd akkor fogok ha tud magára vigyázni, tud írni, olvasni és biztonságosan használni a mobilt, a kulcsot (tehát ajtót nyitni, zárni) és már neki is "jól esne" egyedül lenni kicsit, vágyik rá, hogy kipróbálja. gondolom majd iskolás 1-2 osztályos korában jön majd ez el

2014. ápr. 18. 12:16
 10/12 anonim ***** válasza:
59%
saját fiaimat csak most 10 évesen hagyom ott ha nincs itthon apukája.
2014. ápr. 18. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!