Mennyi idősen lehet rövid időre otthon hagyni egyedül egy gyereket?
Kisfiam 4,5 eves. Még évekig nem merném egyedül hagyni otthon kis időre sem (pl. amíg lemegyek a postaládához, vagy a közeli boltba). Barátnőmnek ugyanennyi idős a fia, ő elmegy a boltba úgy, hogy a kicsit otthon hagyja.
Szertném tudni, vajon én aggódom csak túlzottan?
Fura dolog ez. A kisfiam 2 éves lesz a nyáron, max a konyháig megyek ki nélküle. Még a postaládához is kiviszem (kertes ház). Viszont. Van egy ismerősöm, na ő otthon hagyta a pár hónapos alvó fiát, amíg bevitte a nagyobbik gyereket az iskolába. "Kocsival 10 perc". Amikor elmesélte azt hittem gutát kapok. Ennél felelőtlenebb dolgot még életemben nem hallottam.
Engem soha nem hagytak egyedül, viszont anyukám és a húgom apja megtették azt hogy elugrottak kocsival fél órára amikor a húgom 4-5 körül volt. Szintén aludt. Csak az volt a bökkenő hogy közben felébredt, nem találta anyát/apát. Olyan szinten nyomot hagyott benne hogy még 10 évvel később is egy rettenetes élményként emlegeti. Nem csodálom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!