Minek tudható be, hogy 6 éves figyelemzavaros fiú már majdnem mindenhol képes megfelelően viselkedni, egyedül otthon anyunak hagyja meg a kontrollálatlan túlmozgást izgágaságot, sírósságot?
Mert az anya nem fegyelmezi meg, hanem elkényezteti.
Az oviban vannak szabályok, amit megért és be is tart.
Mert mindenhol máshol tartania kell magát hiszen meg akar felelni másoknak és szeretné ha szeretnék, befogadnák. Nekik ez 2 szer annyira nehéz mint más gyereknek ( a kontroll, a düh vagy sírásrohamok kezelése elfojtása stb.)- és otthon kiengedhet végre.
Nálunk legalábbis így van.
És az óvónők is azt mondják hogy higgyem el így a jobb. Mert inkább a társadalom előtt viselkedjen és alakítson ki kapcsolatokat, működjön jól együtt másokkal (tanulás stb.) mint hogy otthon "jógyerek" kinti életben meg a "falu rossza" és nem lehet vele bírni.
Én örülök is neki, külső helyszínen az én 6 éves figyelemzavaros enyhe hiperaktív fiamra sincs már panasz itthon még mindig vannak extra rossz sírós napok és nagy meccseink. Egyébként meg arra is maximálisan tudom a megoldást csak sajnos kivitelezhetetlen néha. 3 gyerekem van, ő a legnagyobb és ha extra rossz napja van akkor ha vele és csak vele foglalkozok-foglalkoznék (ha apa itthon van meg is tudom ezt oldani) rendkívül sokat ölelgetem, veszem ölbe vonom be a tevékenységekbe-olvasok neki órákat akár- akkor megoldódik a probléma dehát ugye ha egyedül vagyok rájuk az élet se áll meg ezt nem tudom teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!