Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Akinek a gyereke...

Anyukák! Akinek a gyereke otthon csak veled aludt el, vagy éjszaka is veled aludt, az oviba el tudott egyedül aludni?

Figyelt kérdés

...lehet furán fogalmaztam,de remélem értitek!

Kislányom szep-től kezdi majd az ovit,de csak akkor alszik el ha mellette fekszem.ez majd változik?

Írjatok légyszíves tapasztalatokat!Nagyon köszönöm!

2012. jan. 10. 23:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Az még nagyon sok idő...addig még rengeteg minden változik.Nekem 2 iker kisfiam van.Soha fél napra se tudtam odaadni őket senkinek pl. elmegyek vhova..Velem vannak mindig, velem aludtak el, igaz ágyba szigorúan ,de én altattam őket.Elérkezett az ovi, ott meg úgy aludtak a félhomályos csoportba ,hogy csuhaj! Annyi inger éri őket,olyan fáradtak a mai napig alszanak :-) pedig nyáron 6 évesek.Nekik van rá igényük, hiába nagyok, ehhez voltak szokva .Szerintem ne aggódj, tiéd is fog aludni..
2012. jan. 11. 05:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az oviban nagyon erős a többi gyereknek a hatása. Mindegyik gyerekem mellém szokott piciként. Velem aludtak el, hozzám bújtak, csak velem, senki mással. Az oviban viszont gond nélkül lefeküődtek a kis ágyikóba és elaludtak. Lényeg, hogy ne az ovibakerülés környékén próbáld leszoktatni arról, hogy veled aludjon. Az én gyerkőóückéim nagycsoportosan mentek külön ágyba.
2012. jan. 11. 07:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is mind a 4 gyerkőc velem, mellettem aludt el kicsinek. Egyiket se akartam átszoktatni az egyedül alvásra. Amíg nem aludtak el vagy melléjük feküdtem vagy csak ültem az ágyukon és simogattam, fogtam a kezüket. Az oviban viszont-gondolom, mert egészen más helyzet, én nem is voltam ott- minden gond nélkül aludtak. A kicsiok nagyon rugalmasan tudnak ám alkalmazkodni! Hamar el tudják választani az otthoni és a bölcsis, ovis dolgokat. Amíg egy kicsi mondjuk otthon csak a kiságyában tud elaludni, a bölcsiben gyönyörűen képes az ottani ágyon. Az ovisok is hamar megszokják az új helyzetet. Az óvónők nagy része meg nagyon szereti a kicsiket, segít, hogy zökkenő mentesen menjen a beszokás, akár oda is ülnek az ágy szélére, simogatják őket..

4 gyerekes óvónő anyuka

2012. jan. 11. 08:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Az én lányom 3 éves,és ő is csak velem hajlandó itthon elaludni pici kora óta.Holnap kezdi az ott alvást az oviban,és én is izgulok kicsit,hogyan fog működni.Ha érdekel,majd írok a fejleményekről.
2012. jan. 11. 09:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Nagyon köszönöm,hogy írtatok,meg is nyugodtam!!:)))

Igen addig van még sok idő,változik addig sokat.

Kedves utolsó!Persze várom a fejleményeket,köszönöm addig is!

2012. jan. 11. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia,utolsó vagyok,írom a fejleményeket.Túl vagyunk az első két "ottalvós"napon,és nagyon szuperül sikerült.Az óvónénik szerint nem volt semmi gond,nem sírt,az első nap kicsit később aludt el,de itthon is kicsit később volt nálunk a lefekvés idő,mint az oviban,úgyhogy én erre fogom,viszont másnap már úgyanabban az időben,mint a többiek szépen elaludt.ELőtte mi sokat beszélgettünk vele az oviban alvásról,meséltem neki,hogy milyen szuper lesz,hogy ő is kap saját kis matracot,és majd visszük magunkkal a rongyiját és a kacsáját,és majd velük aludhat,szerintem ez is sokat számított nála,hogy felkészítettem erre.Úgyhogy kedves kérdező,szerintem ne izgulj,nem lesz semmi gond,sokszor szerintem mi anyukák jobban izgulunk,mint ők:)
2012. jan. 16. 13:09
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!Nagyon köszönöm,hogy írtál.

Remélem azóta is zökkenő mentes az ovi,kicsit mostmár megnyugodtam.Köszi,minden jót!ÜDV!M:)

2012. jan. 21. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!