Nálatok az oviban gyakorlat, hogy az óvónéni ordít a gyerekekkel?
"kapu tárva-nyitva"
Na ez pl a szülők hibája, aki bemegy meg kimegy de becsukni luxus az ajtót. Nem nem szokott.
Te még sosem orditottál a gyerekeddel, ha kiborultál valamin? Nekem mãr sikerült. Pedig csak egy van. Az óvónő meg vagy húszra vigyáz, annyiért felelos. El tudom képzelni, hogy időnként kiakad. Plane, ha fenyegetés apuka is lebeg a szeme elott.
Mondjuk ha ez napi szintű es ok nelkuli, akkor mennêk az óvodavezetőhöt, mert az mar nem normalis.
Nem én pontoztalak le, egyet értek veled abban, hogy nyilván a szülők hagyták nyitva a kaput. De nem helyes 20-30 vegyes korosztályú ovis gyereket egyedül hagyni az udvaron.
De, kiabáltam már a gyerekkel, szégyelltem is magam érte utólag. Viszont más gyerekével még sosem ordítottam, és képes vagyok az indulataimat türtőztetni, kontrollálni, főleg, ha tudom, hogy az udvaron vagyok és bárki hallhat/láthat. Ha a csoportszobában vannak, ahol senki nem látja és hallja, mi zajlik ott, akkor vajon ennél többet is megenged magának az óvónő fegyelmezés címszó alatt?
Sajnos attól tartok, a gyerekem emiatt nem szeret oviba menni, pedig a bölcsit nagyon szerette:(
"Te még sosem orditottál a gyerekeddel, ha kiborultál valamin? Nekem mãr sikerült. Pedig csak egy van. Az óvónő meg vagy húszra vigyáz, annyiért felelos. El tudom képzelni, hogy időnként kiakad."
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ez nem olyan, mintha otthon ordít valaki a saját gyerekével. Ez az óvónőnek a munkahelye. Ha én a munkahelyemen akár csak egyszer is így viselkednék egy ügyféllel, vagy munkatárssal akkor páros lábbal rúgnának ki még aznap.
Igaz, de nem ovi, hanem bölcsi. Lánykám imádja a bölcsit, ám ma reggel nem akart menni. Végülis megbeszéltük, hogy megyünk, de szólt előre, sírni fog, ha ott hagyom. Miközben fontam a haját, egyszer csak elkezdi mesélni, hogy tegnap .... néni csúnyán viselkedett, mert az egyik kislány nagyon sírt, és rákiabált a gyerekre, hogy takarodj innen, te kis hisztis 3,14csa. Néztem nagyon, szóval mostmár tudjuk, hogy honnan jönnek a csúnya szavak és az agresszív viselkedés, ...
A kapu nálunk is probléma, a kapun van egy nagyobb tábla, amire rá van írva, hogy a gyermekek biztonsága érdekében használjuk a kallantyút. De szülőin is elmondják, és semmi. Én már szóltam ezért szülőnek, amikor láttam, hogy nyugodtan vegye ki a seggéből a kezét és csukja be, mert közös érdek..
8!
Mivel az ovono felettese maga is ovono, igy tisztában van vele, hogy igenis kiborulhat a gyerekek vislkedesen, igy nem fogjak kirúgni. Akkor viszont igen, ha ez mindennapos es ok nelkuli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!