Óvonéni megpofozta a gyermekem, ti mit tennétek?
3 és fél éves kislányom ovis,szeret oviba járni,mindig vidám,minden rendben ment eddig...Ma haza hoztuk,elég furcsán viselkedett,csak ült,csendben volt és egyszer csak elkezdett sirni nagyon,kérdeztük mi a baj,nem mondta.Bement a szobába utána mentünk,hogy mondja meg mégis mi a baj,hát Ő nem ilyen szokott lenni.A válasz ez volt:Óvonéni megvert.Kérdeztem,hogy még is miért,hogy történt.Azt mondja,hogy a többiekkel kiboritották a legot és annak a dobozába bele pakolták a gyümölcsöket,mire az óvonő mindenkit megpofozott.Először hitetlenkedtem,hisz első gyerek,azt sem tudtam mi történik hirtelem.Aztán sorolta,hogy kik kaptak még pofont.Aztán kérdeztem,hogy az óvonéni még is mit csinált addig,míg ti bele pakoltátok a gyümölcsöt a kosárba,hát kiment friss levegőt szippantani,ami azt jelenti,hogy cigizett,ugyanis a szülőin vigyorogva mesélte nekünk az óvonénő,hogy ők ezt mondják a gyerekeknek míg cigiznek.Természetesen,holnap megyek,meghallgatom az óvonőt,beszélek az óvodavezetővel is.Végülis a kérdésem az,hogy volt e valaki hasonlo helyzetben,mi lett a vége?
Válaszokat köszönöm,kérek mindenkit ne legyen rosszindulatú,mert egyelőre én sem tudom hova rakni a dolgot,nem értem,hogy tehet valaki ilyet.Ja és azt nem is irtam,hogy a kislányom miután elmesélte hozzátette,hogy titok,ne meséljem el senkinek azt mondta az óvonéni.Szerintetek?
Nekem is mondta ezt a lányom, hogy megverte az Ovónéni. Kérdőre vontam, a gyerekek is ott voltak, s mindenki mondta hogy nem igaz.
Égett a fejem...
Igen voltam hasonlo helyzetben 7 evesen, mikor a kedves ovono az unokatestverem vagta pofon, amert a szereplesi proba kozbe kimert menni meginni egy pohar vizet. Erdekes akkoriba anyumek nem reagaltak sehogy!
Ha az enyemre tenne mas a kezet biztos nem hagynam abba! egy gyermeknek sem elonyos helyzet ez!
Beszélj a többi szülővel, hogy nekik mesélt-e valamelyik gyerek hasonlót.
Ha igen, akkor irány az óvodavezető, majd a rendőrség, mert ha igaz, egy életre el kell tiltani a foglalkozásától!
A dohányzás no comment...
Én megkérdezném a felsorolt gyerekeket is, hogy ők mit mondanak. Ha egyezik a "vallomás" a gyerekeknél akkor a szülőkkel együtt az óvodavezetőhöz fordulnék panaszért. Megkérném a vezetőt, hogy álljon elénk az óvónő, és mondja el miért dohányzik amikor a gyerekekre kellene vigyáznia, és miért üti meg őket. Ha úgy látnám, hogy a vezetőség nem "dorgálja" meg az óvónőt, az önkormányzatnál is panaszt tennék.. Ezt is megmondanám a vezetőnek, hogy ezt a lépést is hajlandó lennék végigcsinálni, és neki sem kell attól félnie, hogy nem lesz óvónő..Sok óvónő keres állást.
De ha kiderülne hogy a lányom nem mond igazat, akkor viszont vele beszélgetnék el, mert hazudni sem szabadna..
Holnap mindenkèpp beszèlj az òvonôvel!!
A hùgom most kezdte az òvodàt. Nagyon hamar beszokott. A 3.nap anyukàmnak azt mondta nyugodtan mehet haza. A 4.nap èn mentem èrte az oviba. Egy lila folt volt a kezèn, megkèrdeztem mi törtènt. Azt mondta a húgom vett le egy jàtèkot a polcròl véletlenül leejtette ès szètesett a játèk. Az óvonó felpofozta ès elesett a kishúgom. Másnap anyu bement az igazgatóhoz. Azòta kirugtàk az óvonõt.
Ui: Bocsi hogy hosszú voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!