Óvonéni megpofozta a gyermekem, ti mit tennétek?
3 és fél éves kislányom ovis,szeret oviba járni,mindig vidám,minden rendben ment eddig...Ma haza hoztuk,elég furcsán viselkedett,csak ült,csendben volt és egyszer csak elkezdett sirni nagyon,kérdeztük mi a baj,nem mondta.Bement a szobába utána mentünk,hogy mondja meg mégis mi a baj,hát Ő nem ilyen szokott lenni.A válasz ez volt:Óvonéni megvert.Kérdeztem,hogy még is miért,hogy történt.Azt mondja,hogy a többiekkel kiboritották a legot és annak a dobozába bele pakolták a gyümölcsöket,mire az óvonő mindenkit megpofozott.Először hitetlenkedtem,hisz első gyerek,azt sem tudtam mi történik hirtelem.Aztán sorolta,hogy kik kaptak még pofont.Aztán kérdeztem,hogy az óvonéni még is mit csinált addig,míg ti bele pakoltátok a gyümölcsöt a kosárba,hát kiment friss levegőt szippantani,ami azt jelenti,hogy cigizett,ugyanis a szülőin vigyorogva mesélte nekünk az óvonénő,hogy ők ezt mondják a gyerekeknek míg cigiznek.Természetesen,holnap megyek,meghallgatom az óvonőt,beszélek az óvodavezetővel is.Végülis a kérdésem az,hogy volt e valaki hasonlo helyzetben,mi lett a vége?
Válaszokat köszönöm,kérek mindenkit ne legyen rosszindulatú,mert egyelőre én sem tudom hova rakni a dolgot,nem értem,hogy tehet valaki ilyet.Ja és azt nem is irtam,hogy a kislányom miután elmesélte hozzátette,hogy titok,ne meséljem el senkinek azt mondta az óvonéni.Szerintetek?
Nagyon valószínű, hogy nem igaz amit a kislány mond.
Ebben a korban még sokszor állítanak valótlanságot, ami nem egyenlő a hazugsággal.
Valószínűbb, hogy mérgesen rájuk szólt a pedagógus, vagy valami hasonló történt.
Ha zavar az eset kérdezz rá nyugodtan az óvónőnél, de én biztos vagyok benne, hogy nem pofozott meg senkit.
Nálunk volt ilyen,szerencsére nem az én lányom,hanem egy csoporttársát ütötte meg az ovónő,mert rosszalkodott (kiscsoportról beszélek).
Fegyelmivel rúgták ki.
2. voltam. nem ertem mert kellett lepontozni? azert mert oszinten elmondtam, hogy az elmebeteg ovonom pofon vagta az unokatestverem?
radasul evek multan egy anyuka panaszolta, hogy az ovono megutotte a gyereket es kiderult, hogy ugyanarrol az ovonorol van szo?
sok okos nayuka jar erre fele… :)
Na beszéltél az óvonénivel?
Mi történt valójában??
Az óvónő is felnőtt meg anyuka is: beszélni kell egymással egyenesen, nyíltan, egymással szemközt állva. Nem a többi anyukát meg gyereket faggatni meg rendőrségre szaladgálni. Az óvónőnek egyébként szíve joga dohányozni, ha eközben a másik óvónő vagy a dajka vigyáz a gyerekekre, ehhez nem kell megjegyzést fűzni.
Ha kiderül, hogy tényleg igaz, amit a kislány monda, akkor azonnal irány az óvodavezető, és kérném, hogy a gyerekemet holnaptól helyezzék el másik intézményben. Mert a másik csoport nem feltétlenül megoldás, valószínűleg az intézménnyel is gond van, ha eddig nem derült ki, hogy valaki pofozza a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!