Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvonéni megpofozta a gyermekem...

Óvonéni megpofozta a gyermekem, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

3 és fél éves kislányom ovis,szeret oviba járni,mindig vidám,minden rendben ment eddig...Ma haza hoztuk,elég furcsán viselkedett,csak ült,csendben volt és egyszer csak elkezdett sirni nagyon,kérdeztük mi a baj,nem mondta.Bement a szobába utána mentünk,hogy mondja meg mégis mi a baj,hát Ő nem ilyen szokott lenni.A válasz ez volt:Óvonéni megvert.Kérdeztem,hogy még is miért,hogy történt.Azt mondja,hogy a többiekkel kiboritották a legot és annak a dobozába bele pakolták a gyümölcsöket,mire az óvonő mindenkit megpofozott.Először hitetlenkedtem,hisz első gyerek,azt sem tudtam mi történik hirtelem.Aztán sorolta,hogy kik kaptak még pofont.Aztán kérdeztem,hogy az óvonéni még is mit csinált addig,míg ti bele pakoltátok a gyümölcsöt a kosárba,hát kiment friss levegőt szippantani,ami azt jelenti,hogy cigizett,ugyanis a szülőin vigyorogva mesélte nekünk az óvonénő,hogy ők ezt mondják a gyerekeknek míg cigiznek.Természetesen,holnap megyek,meghallgatom az óvonőt,beszélek az óvodavezetővel is.Végülis a kérdésem az,hogy volt e valaki hasonlo helyzetben,mi lett a vége?

Válaszokat köszönöm,kérek mindenkit ne legyen rosszindulatú,mert egyelőre én sem tudom hova rakni a dolgot,nem értem,hogy tehet valaki ilyet.Ja és azt nem is irtam,hogy a kislányom miután elmesélte hozzátette,hogy titok,ne meséljem el senkinek azt mondta az óvonéni.Szerintetek?

2014. febr. 6. 21:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
32%

Most úgy őszintén.... Tegye fel a mancsát, aki látott már óvodát!

Jó, most az tegye fel a mancsát, aki tuja, hogy egy (valamilyen pedagógus,esetleg ped. aszisztens mindig kell, és szokott is bent lenni. Nem véletlenül, hozzá tenném...)

Most az tegye fel a kezét, aki védekezett azzal, hogy "nem én voltam."

És most az, aki nem füllentett hasonlót otthon. Nekik még az is lehet pofon, ha a fenekükre csapnak, ami meg ugye valljuk be, hogy nem egyenértékű egy pofonnal.

Meg persze a pofon "mérete" is lényeges. Van külsérelmi nyoma? Fáj a gyerek arca, foga, feje tőle? Esetleg csak érzelmileg sérült? Szerintem akkor ez egy tökéletes lépés volt. Nem fog többet ilyet csinálni, mert tudja, hogy az rosszul esik. Nem fizikailag fáj neki, hanem lelkileg, és azt sem hinném, hogy kiheverhetetlen probléma...

Akik meg rögtön eltiltanák a pedagógust, kérem tiltsák el sajt szüleiket is, ha valaha kezet emelt rájuk.....

2014. febr. 18. 19:50
 22/30 anonim ***** válasza:

Hahóóó kérdezőőőő!!

Mi történt valójában??

2014. febr. 18. 20:48
 23/30 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó, szerintem nagyon nem egyenértékű a két dolog. Igen, ütöttem már a gyerekem fenekére, sőt, szájára is (utóbbira jelképesen). Mégis nagyon kiakadnék, ha ezt az óvónője tenné meg. Írom ezt úgy, hogy én is kisgyerekekkel foglalkozó pedagógus vagyok.
2014. febr. 18. 20:48
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

Nyo, akkor olvasd el újra, amit írtam, mert bizony abban is szerepel a "nem szócska"

Te sem lettél eltiltva a gyerekektől, valószínű, hogy pont ugyan ez játszódott le ebben az esetben is.

2014. febr. 19. 15:18
 25/30 anonim ***** válasza:
73%
24-es, 23-as vagyok. Ha ez nekem szól: én a saját gyerekem fenekére ütöttem, sosem tenném ezt meg máséval!!!
2014. febr. 19. 21:46
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az rosszabb, mintha másét ütnéd, de ez már csak izlés kérdése. Várjuk meg a kérdezőt, hátha elárulja, hogy mi is történt.
2014. febr. 20. 16:51
 27/30 anonim ***** válasza:

Kedves 24-es, 26-os Szuperanyuka! Ezek szerint Te még sosem csaptál a gyermeked popsijára, de az ellen semmi kifogásod nem lenne, ha egy idegen megtenné. Gratulálok!

Kedves Kérdező! Tényleg érdekelne, mik a fejlemények!

2014. febr. 20. 21:51
 28/30 anonim ***** válasza:
59%

*Szuperapuka.... :)

De, csaptam már. Ezért nem is lennék a plafonon attól, ha valaki a fenekére csapna. Illetve, csak hogy biztosan megértsd, mert ugye ilyenkor már késő van, nehezen terjed a fény: Azt próbálom elmagyarázni neked, hogy egy valódi, fizikai fájdalommal járó pofon nem ugyan az, mint amikor a gyerek arcára csapsz, mondjuk 3 ujjad begyével.... Kérlek olvasd el, és értelmezd a válaszom, mert úgy néz ki, hogy nem vagy hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy ugyanarról beszélünk. Ha a lányom olyat tesz, ami miatt megérdemli, hogy elfenekeljék, esetleg nevelő célzattal megsuhintsák, akkor tegyék. Nem azt mondom, hogy nádpálcával üssék őket....

2014. febr. 21. 22:01
 29/30 anonim ***** válasza:
55%
Jajj, a lepontozást meg köszönöm, remélem, hogy attól legalább nyugodtabb éjszakád lett :)
2014. febr. 21. 22:03
 30/30 anonim ***** válasza:

Óvónéni vagyok, igaz nem Magyarországon, de a véleményemet szeretném elmondani.

Az óvónő semmilyen formáan nem ütheti, rángathatja, cibálhatja, alázhatja a gyereket. Minden gyereket ilyen formán üsse a szüleje, de az is szomorú. Nem tragédia kellő időben egy pofon, egy fenékre csapás, de annak nem az oviban kell megtörténnie.

"Büntetési" forma a csoportomban az, ha nem játszhat velünk.

Én is kiabálok, figyelmet kérek!!! és 25 gyereknél ezt néha nem lehet halkan, csak hangosan, de ez néha...

Ha szakad a cérna, nagy levegő...

Beszélgess el az óvónénivel, kérdezd meg mi történt és meséld el mit mondott a lányod, nyugodtan, higadtan....remélem nem igaz és csak fantáziált a lányod...

2014. jún. 2. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!