6 hetes kismama vagyok, ha minden jól megy, augusztus elején születik meg a második gyermekem. A kislányom áprilisban tölti a 3-at, szeptembertől menne oviba. Szerintetek beírassam?
Szerintem én nem kezdeném az ovit még szeptemberben. Esetleg a téli szünet után, januárban.
Nálunk most januárban fog oviba menni a kislányom, és áprilisra várjuk a kistestvért.Úgy tervezzük,hogy a tavaszi szünetig jár majd oviba, de utána ő is csak szeptemberben megy újra. Úgy gondolom, érezheti azt a 3 éves, hogy mivel megérkezik a tesó, őt "lepasszolják".
Nálunk (mivel már a 3. babát várjuk) volt példa már ezelőtt is a dilemmára: akkor a nagyobbik ovis gyerekem mellé decemberben született a kistesó, így addig járt oviba, majd pár hónapig itthon volt velünk. Nálunk így volt jó, remélem, most is beválik, szóval én azt tanácsolnám, hogy halasszátok el még az ovikezdést.
mindenféleképpen írasd be, azzal nem vesztesz semmit, ha úgy döntesz, hogy menjen akkor van rá lehetőséged, viszont ha nem íratod be akkor nem gondolhatod már meg magad.
egyébként én csak ajánlani tudom az ovit, enyém nagyon szereti, nagyon sokat fejlődött és nagyon kell neki a gyerektársaság.
azért ha belegondolsz, vagy a lestrapált anyával és a kistesóval van otthon és unatkozik délelőtt, ne szépítsük, azért sok idő nincs rá a 3 óránkénti etetések mellett ami fél óráig eltart és utána jön a 20 perces büfik majd altatások... vagy tök jót játszik, eszik, mozog, énekel, mondókázik míg te rendbeteszed a dolgokat, ellátod a kicsit és a délutánodat tudod úgy intézni, hogy maradjon rá is 2 etetés között időd :)
viszont 1 hónapossal nem biztos, hogy be tudod szoktatni, de majd látod, kezdhet később is, mikor a kicsinek már kialakult a napirendje, nem egy hosszú dolog a beszoktatás, nálunk 1 hétig 1,5 órát kellett bent lenni vele, utána még egy hétig nélkülem volt bent ennyit :)
Ne vidd. Egyreszt mindenfele betegseget haza fog vinni, a baranyhimlotol kezdve a nathan at az influenzaig, hasmenes, stb.
Masreszt macera odaerni reggel idoben, delbenerte menni. Plusz legalabb nem erzi ugy, hogy "lepasszoltad", be tudod vonni a kicsi koruli dolgokba, tudsz vele foglalkozni.
Boldog babavarast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!