Augusztusban tölti be a kisfiam a 3 évet. Szeptembertől ugye mehetne oviba. Nagyon- nagyon- nagyon varja! Húgom kisfia is akkor kezdene majdnem egy idősek. Viszont májusban születik a kistesó. A gyermekorvos azt mondta, ő nem vinné ,mert a pici elkapja majd a sok betegséget. Ha vinnem is max délelőtt, persze akkor is el kaphat bármit.... Oviba megengedik ilyenkor, hogy pl majd tavasszal vigyem csak? Egy kicsit " két tűz között" érzem magam, mert ha nem viszem akkor nagyon szomorú lesz, de a kicsit is féltem....
2014. márc. 8. 15:27
1/9 lcs válasza:
nálunk az volt, hogy tavaly áprilisban született a tesó, és szeptembertől ment a lányom oviba. hát én azóta úgy tapasztaltam, hogy a tesó ha el is kapott tőle valamit, azt mindig sokkal "lightosabb" volt a kicsinél, mint a nagynál. nekem nem mondta a doki, hogy a tesó miatt ne menjen a nagy oviba..
2014. márc. 8. 15:32
2/9 anonim válasza:
Én nem vinnék, persze most várja de amikor majd reggel fel kell kelni elindulni, elszakadni tőletek nem lesz ilyen lelkes. Én csak jövőre vinném, ha úgyis otthon vagyok, minek.
2014. márc. 8. 15:33
3/9 lcs válasza:
nekem mondjuk járt előtte bölcsibe a lányom 1,5 éves korától, így az oviba nem volt gond a beszoktatással, így azért lényegesen könnyebb volt..
2014. márc. 8. 15:37
4/9 anonim válasza:
Nálunk is májusi a kistesó. Nem mondanám, hogy "agyonbetegítette" a nagy a kicsit. Igen, volt náthás, de semmi komoly.
Amikor hazaértünk (én elhoztam ebéd után) azonnal alapos kézmosás, átöltözés.
2014. márc. 8. 15:46
5/9 anonim válasza:
Igaz nálunk kicsit másabb volt a felállás.A lányom már 1 éve járt oviba amikor született a tesó júniusban.Egyszer lett beteg a kicsi,akkor is csak egy apró megfázás.
2014. márc. 8. 17:15
6/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat...huh ezek szerint a többség nem tartaná itthon... nem tudom mennyire törvényszerű, hogy egyhuzamban beteg legyen ha bekerül közösségbe... most télen amúgy is elkaptunk minden nyavaját közösség nélkül is...
2014. márc. 9. 07:32
7/9 lcs válasza:
szerintem nagyon sokan vannak, akik tesó mellett járnak oviba :) neki kelleni fog a közösség, neked pedig könnyebb lesz kicsit a tesóval ;) lányomnak van egy csoporttársa, neki van egy bátya, és nemrég született egy öccse, vagyis a kicsihez két nagy megy haza az oviból, beszélgettem az anyukával, és azt mondta, hogy egyelőre még nem kapott el semmi az öcsi...:) szóval tuti nem törvényszerű, hogy mindent elkap a nagytól, meg ugye ha anyatejes, akkor még valamivel védettebb is (állítólag) :) ja, azt nem is írtam, hogy 3 hetes volt a fiam, mikor a lányom bárányhimlős lett, és nem kapta el öcsi..:)
2014. márc. 9. 11:37
8/9 anonim válasza:
Én nem vinném!
Egyrészt a testvérféltékenységnek biztos nem tenne jót,ő azt gondolná le van passzolva mert anya most a kistesóval foglalkozik,másrészt az én kissebbik fiam mindent de mindent összeszedett a nagytól és nem "lightosan" hanem durvábban!Már 2,5 hónaposan antibiotikumot kellette neki adni annyira köhögött!Pedig ő is anyatejes volt!Sőt volt olyan hogy a nagy nem volt beteg de a kicsi igen,akár hazahozhatja a nagy úgy hogy ő nem esik bele vagy a kicsi összeszedi akkor mikor hozzuk-viszzük a nagyot az oviba!
Szóval én nem vinném de én belőllem tényleg csak a tapasztalat beszél!
Szokjatok össze,fogadja el a tesót,vond be a tesó körüli dolgokba ezáltal kissebb lesz a testvérféltékenység és majd viszed tavasszal!
2014. márc. 9. 14:25
9/9 anonim válasza:
Mindenképp vinném. Ha ennyire várja már, akkor kell neki a társaság, de biztos te is látod rajta, hogy szociálisan milyen szintem van. Nem fognám vissza a kisbaba miatt, nem tagadnám meg tőle, amire szüksége van. Ebolát nem fog hazavinni, úgyhogy bármit is kap el a kistesó, meg fog gyógyulni, és annyival könnyebb lesz neki, mikor ő megy majd oviba. Az életnek ez a rendje, a gyerekek mindig is elkaptak minden vackot egymástól, ettől még nem kell őket karanténban tartani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!