Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Megveri a fiam. Mit tennétek...

Megveri a fiam. Mit tennétek a helyembe?

Figyelt kérdés
Fiam szeptemberben kezdte az ovit. Szeretett menni, nem volt gond. Egyszer csak elkezdett nyafizni, hogy nem akar menni. Kérdeztük, hogy miért, de nem mondta el. Aztán egyszer mentem haza, és a szeme alatt kivolt karmolva. Mondta, hogy az egyik nagyobb fiú volt. Mondtuk neki, ne hagyja magát, adja vissza. Rá két napra megint megkarmolta. Akkor anyukám mikor vitte a fiam reggel, szólt a kisfiúnak, hogy ne bántsa a fiam. Ma én mentem érte, és hát teljesen a szeme alatt megint kikarmolta az a kisdög. Haza fele már azt mondta a fiam, hogy ő nem megy többet, mert mindig bántja a gyerek. És valószinüleg ezért van az is, hogy éjjel bepisil. Nem tudom mennyit érek vele, ha én is szólok a gyereknek. Az ovonők meg nem igazán foglalkoznak vele.
2014. febr. 18. 16:16
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

A kölyök anyjával kéne beszélni, meg az óvónőkkel. Olyan nincs, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy egy gyereket terrorizálnak (mert ezt úgy éli meg szegény). Akkor ki kell őket rúgni onnan a pitsába és felvenni a helyükre olyat, aki majd foglalkozik vele.

Meg beszélhetsz a hülye kölyökkel is. Oviban az ilyen kis taknyok abban a pillanatban maguk alá csinálnak, ahogy egy anyuka erélyesebben helyreteszi őket.

2014. febr. 18. 16:21
 2/10 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nagy szám van, én tuti kiosztanám az óvónőket! De előtte szólnék a kisfiú anyjának, h nevelje meg a gyerekét.
2014. febr. 18. 16:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Még sose láttam az anyját, szülőire se jár. De majd megkérdezem az ovonőket, mikor megy a gyerekért. Hát igen, a mi ovonőink ilyenek. Még ősszel volt olyan, hogy egy kislány megkarmolta, azt csak otthon vettem észre. Másnap szóltam a dadusnak, azt mondta ilyen van. De ezt most nem fogom hagyni. Apuka ingyen melózik az ovinak, ők meg annyira nem képesek, hogy figyeljenek a gyerekre
2014. febr. 18. 16:35
 4/10 anonim ***** válasza:
16%

Ez egy ilyen helyzet, a gyerekeknek kell megoldaniuk.

Mindig, mindenhol vannak elnyomók, és elnyomottak.

Most az oviban, majd a suliban, majd az életben...

Ha 40 éves lesz a fiad, s eltolja a főnöke, akkor majd a melóba is bemész beszélni a kollégákkal, főnökkel?

A gyereknek kell elmondani, védje meg magát, vagy ez lesz s vége.

Na leg honnét tudod ki kezdte!?

Én sem akartam elhinni az ovónőknek hogy verekszik a 4 éves lányom, aki mindenkit csak ölel, meg csókol, de akkor elhittem, mikor a 7 éves fiúk jöttek oda, s mindták nekem, a lányom megverte őket.

2014. febr. 18. 18:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Az apja is mindig ezt mondja. Csak az a helyzet, hogy itt nem egy 40 éves férfiról van szó, hanem egy 3,5 éves kisfiúról, aki fél ovodába menni. Onnan tudom, hogy nem ő kezdi, sőt vissza se üt, hogy múltkor pont láttam kintről, hogy ahogy belépett a fiam a csoportba, a kölyök már ment és rángatta a fiam. Csak a többi gyerek elzavarták a fiam közeléből. De te gondolom simán tűrnéd, hogy félelembe tartsák a lányod, mert majd megvédi magát, ha akarja. Hát gratulálok!!!!!
2014. febr. 18. 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó: Egy pillanatra elgondolkoztam rajta, vajon komolyan gondolod-e amit írtál... Hagyjuk rá a dolgot, ne segítsünk neki, had verje csak meg az a szemét kölyök minden egyes nap a kiscsoportos gyereket, mert "ebből majd tanul"? Persze, lesz majd ilyen máskor is az életében, amiket valóban neki kell majd megoldania, de egy ilyen esetben igenis foglalkozni kell a dologgal és nem csak úgy hagyni a fenébe.
2014. febr. 18. 18:41
 7/10 anonim ***** válasza:
57%
#4-es normál esetben még igazad is lenne, de egy ilyen pici gyerek aki már be is pisil a félelemtől... ezt ő nem fogja tudni megoldani.
2014. febr. 18. 19:59
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

4! Gondolom büszke vagy a lányodra, hogy 4 évesen veri a társait. Az óvónőnek az is a dolga, hogy kezeljék a helyzetet, nem egy 3-4 éves gyerektől várja el, hogy lereagálja azt. Pont ez a hozzállás az - hogy mindig van olyan gyerek akit vernek és aki ver - ami miatt a lányod számára teljesen normális hogy verekszik.

Kérdező! Beszélj az óvónővel, ezt nekik kell rendezni. Egyszer majd lehet ott kell maradnia és akkor is nehéz lesz. A kislányom csoportjában is van egy kislány, aki mindig verekszik. Amikor az én kislányomat bántotta, szóltam az óvónőnek és ő megnyugtatott, hogy kezelik a helyzetet, azóta nincs is gond.

2014. febr. 18. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:
53%

Beszélj az óvónőkkel, hogy figyeljék, ha a két gyerek egymás közelébe kerül, és akadályozzák meg, ha megint bántja a fiadat.

Ha még egy sérülés lesz a gyereken, akkor felsőbb fórumhoz mész.

Vagy kérd át másik csoportba.

A fiadnak megmondogasd, hogyha bántják, akkor ne hagyja magát.

2014. febr. 18. 22:51
 10/10 anonim ***** válasza:
sajnos az óvónők nem tudnak 26-28gyereket egyszerre figyelni.ilyen mindenhol előfordul.az iskolában sajna még több.valószinű a te kisfiad érzékenyebb picit az átlagnál-ami nem baj.az enyém is ilyen.nagyon sok magyarázatomba,időmbe került,mig megértettem vele,hogy menjen el az ilyen gyerekektől-ill kérjen segitséget,ha nem tudja megoldani a problémát-hogy is tudná-hiszen picurka még.én nem vagyok hive a visszaadásnak-egész nap menne az adok kapok.rábiznám a pedagógusra,de,ha nem tudja,te is léphetsz
2014. febr. 19. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!