Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tegyek a 4 éves kisfiam...

Mit tegyek a 4 éves kisfiam ma azt mondta pofon vágta az óvónője?

Figyelt kérdés
Rosszalkodott azt is mondta és kapott egy pofont az arcára.Órák óta faggatom hogy igazat mond e de mindig azt mondja hogy tényleg kapott.Már régebben is panaszkodott hogy erősen szorította meg a kezét.Mit tegyek? 31 éves férfi vagyok és már nagyon be vagyok pörögve.A feleségem meg nem mer szólni fél a konfliktustól.Már gyomor idegem van és a kezeim is remegnek az idegtől.De ha szólok letagadja és utána bánthatja amíg vele vannak.Mit tegyek?
2014. jan. 15. 17:39
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja igen nem olyan rosszat csinált nem bántott senkit csak egy pukis viccen nevettet a barátjával.
2014. jan. 15. 17:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezzétek meg a többi szülőt nekik mit mesélt a gyerek.
2014. jan. 15. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben először más szülőkkel próbálnék beszélni, fordult-e elő ilyesmi az ő gyermeküknél is esetleg...
2014. jan. 15. 17:45
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi és ha az óvónőt kérdezem meg bár szerintem letagadja.
2014. jan. 15. 18:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
kérdezd meg a gyereket, hogy látta e másik gyerek is ezt a pofont? Ha igen, akkor kérdezd meg annak a gyereknek a szüleit, aki látta, hogy mesélt e erről otthon a gyerek. A gyereket ne "támadd le".
2014. jan. 15. 18:42
 6/14 anonim ***** válasza:
58%
Eleg meseszerunek hangzik, mar ne is haragudj. Egy viccen nevet a gyerek es az ovono pofonvagja???? Persze. Eselyes, hogy a kicsi csak kitalalta.
2014. jan. 15. 19:23
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

Tipikus "okos" válaszok.

Először is, kérdezd meg az óvónőt. Ne a többi gyereket, ne a többi szülőt, ne a szomszédot, hanem az óvónőt.

És hagyd abba, hogy órák óta faggatod a gyerekedet, mert nem teszel jót vele.

Óvónő vagyok, a gyermekek sokszor nekünk is olyanokat mondanak az óvodában, hogy mi történik otthon, hogy ha mindet elhinnénk, hetente hívhatnánk a rendőrséget, vagy a gyámügyet, holott nem igazak (pl. apukám otthon késsel megvágta a kezemet, stb.)

És olyan is volt már, hogy jött a szülő, hogy a gyerek otthon mondta, hogy az óvónő megütötte a fejét. Kiderült, hogy amikor kiszámolóztak, hogy ki legyen a játékban a kör közepén, akkor az óvónő a körben álló gyermekek fejét érintve mondta a mondókát, és a gyerek ezt vette annak, hogy megüti a fejét.

Olyan kisfiú is jár a csoportba, aki azzal ment haza az első időkben, hogy nem akar ide járni, mert őt az óvónők bántják, persze egy ujjal sem nyúlt hozzá senki, és kiderült, hogy a bántást arra érti, hogy rászóltak.

Szóval nyugodj meg, mert az idegességgel semmire nem mész, és holnap reggel nyugodt, normális hangnemben kérdezd meg az óvónőt.

2014. jan. 15. 19:41
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

"Tipikus "okos" válaszok.

Először is, kérdezd meg az óvónőt. "

Kedves ovono!

ELmeselek neked egy tortenetet, hogy miert is nem az ovonot kell elso korben megkerdezni. Volt egyszer egy kisgyerek, aki egyszercsak jatek kozbe nekiallt a jatekbaba hajat rancigalni, merthogy a baba rosszul viselkedett. "A tanitoneni is igy szokta" , kozolte, amikor anyuka raszolt, hogy nem kellene. Anyuka megdobbent es rakerdezett, hogy talan a tanitoneni huzza a gyerekek hajat? "Csak az enyemet, ha nem vagyok jo" A "nem josag' a gyerek szerint a pad rendetlensege es a lassusag volt. Anyuka ketkedett, gondolta a gyerek csak mellebeszel -methogy meg ebben a korban elofordulhat. Aztan par nappal kesobb a gyerek torotten vitte haza a vadi uj nem epp olcso tollat - "a tanitoneni rataposott" volt az indok. Na anyuka gondolta, mostmar csak utana kellene jarni, hogy mi van ezzel a tanitonenivel - vagy a gyerekkel- gondolta masnap megbeszeli a tanitonenivel delutan, amikor megy a gyerekert. Tanitoneni nem volt ott, ellenben a gyermek igencsak szomorunak tunt, hat anyuka meg az iskolaban rakerdezett, hogy mi tortent. A gyerek helyett az osztalytarsai meseltek el, hogy tanitoneni kidobta a gyerek rajzat, mert csunya volt es lehulyezte. Aztan azt is elmeseltek, hogy tanitoneni bizony huzza a gyerek hajat, es osszetorte a tollat.... Anyuka masnap felkereste a tanitonenit es megkerdezte, hogy gondolja ezt. Tanitoneni kozolte, hogy a gyerek hazudik. Anyuka meg mondta, hogy mehetunk be az osztalyba, megkerdezhetjuk a gyerekeket, a masik tanitonenit, de akkor mar az igazgato is ott lesz.

Nem a pedagogus az elso lepcsofok. A gyerekek, esetleg a szulok, ha kicsikrol van szo. De soha nem a pedagogus. Nem fogja azt mondani, hogy igen, en megpofoztam Pistiket.

Lehet hogy mesel a gyerek -foleg, hogy ilyen piti dolgot mondott rosszalkodasnak- lehet hogy igazat mond. Majd a gyerekek es a szulok segitenek kideriteni

2014. jan. 15. 19:54
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezzetek meg más szülőket, ha ilyen történt, akkor tutira a többi kicsi is elmondta otthon. Főleg a kis barátja szüleit.

Én esetleg még a csoport dadusát kérdezném meg, hogy segítsen már, milyen is ez az óvónő...

2014. jan. 15. 20:05
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
Ott kezdődik az óvónő hatalma, amikor a szülő nem hisz a saját gyerekének, cask azért, mert gyerek.
2014. jan. 15. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!