Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Beadjam vagy ne oviba?

Beadjam vagy ne oviba?

Figyelt kérdés
Munkanélküli voltam, amikor szültem és február közepén jár le a 3 évem. Úgy terveztem, hogy vagy beadjuk márciusban és akkor előtte beszoktatom még február végén, és akkor március elejétől dolgoznék, ha lenne munka. Vagy szeptemberben menne csak és akkor csak szeptembertől mennék dolgozni, ha lenne akkor munka. Férjem azt mondta, ne aggódjak emiatt, hogy fél évig nem dolgozok még, mert ő még nagyon nem szeretné, hogy menjen, csak szeptemberben, 3 és fél évesen. Erre kiderült, amit én nem tudtam, hogy ahhoz, hogy mehessen márciusban, már rég szeptemberben be kellett volna iratni, én ezt nem tudtam. És csak úgy vennék fel, hogy most december 1-től. Nem kellene bejárnia minden nap, csak 1-2-szer egy héten. Azt mondták, hogy létszámba veszik. Csak most hirtelen döntsem el, hogy akkor most vagy csak 1 év múlva vagy márciusban. Szívünk szerint a férjemmel nem adnánk be, eszem szerint jó lenne ha biztos helye lenne, mire találok munkát márciusban. Csak azt nem értem, hogy hogyan lehet, hogy ha lesz márciusban üres hely, akkor nem veszik fel, eddig is mindenki akkor vitte, mikor akarta! (falun lakunk) Van valami új törvény erre? Az lenne a legjobb, ha nem kellene még most mennie, csak márciusban, de akkor is csak fájni fog a szívem, ha megy én meg még sokáig nem találok munkát, mert akkor csak arra gondolok, hogy mennyi ideig még itthon lehetett volna velem! :-( Egész nap sírógörcsöm van, nem akarok elszakadni tőle, amíg csak lehet! Szerintetek kockáztassak és ne irassam be, hanem várjam ki a márciust, hátha beveszik mégis, annak ellenére, hogy most nem iratom be? Mert ha meg márciusra találok munkát, és nem veszik be, akkor az megint rossz!? Hogyan magyarázzam el neki, hogy hát te még nem vagy ovis és nem szerepelsz a karácsonyi műsorban, miközben már félig meddig ovis? (Férjemmel még azt sem akarjuk, hogy szerepeljen!) Nagyon rossz, nem tudom mit kellene tennem, de két napom van rá!
2013. nov. 27. 15:59
 1/4 anonim ***** válasza:

ha ennyire görcsölsz ettől az egésztől, akkor ne add be, hiszen a gyereknél szenzitívebb lény nem létezik, egy pillanat alatt megérzi, hogy anya feszült, aggódik és onnantól kezdve ő sem akar majd elszakadni, egy kín lesz a beszoktatás

ráadásul megtehetitek anyagilag, hogy otthon legyél vele, ha jól értem

megy majd szeptembertől, Te meg addig acélozd magad, hogy el kell majd szakadnod a gyerekedtől, mert így az ő helyzetét nehezíted meg

2013. nov. 27. 16:13
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Acéloztam magam már rég óta! :-) A terv az lett volna, hogy 3 éves korára kistesója lesz és akkor nyugodtan itthon lehet velünk még fél évet és én is ráérek 2-3 év múlva munkát keresni, de nem jön a kistesó. Így felkészültem rá, hogy márciustól ovis lesz és már régóta beszéljük is, semmi gond ezzel, csak ez, hogy hirtelen jövő héttől már menne is, ez mindenkinek durva, sokkoló.
2013. nov. 27. 16:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Add be oviba nyugodtan,főleg,hogy nem kell minden nap mennie. Fogd fel úgy,mintha játszóházba menne. Élvezni fogja,csak örülj neki te is.

Lánykám annyira szeret oviba járni,hogy kezdetektől nem sírt és egyből mélyvízvolt, egésznap ott van/vol. 3-4 hete már hajnalban viszi apa és ő az első és élvezi.3-ra megyek érte.

Nyílt naptól kezdve boldogan újságoltam neki,hogy milyen nagylány már,oviba fog járni és hogy az milyen szuper én imádtam oviba járni és iszonyat mód várta.Ráadásul beiratkozáskor velem volt és a csoporttársa anyukája beszélgetett vele,hogy a lánya is oda fog járni (akkor nem volt vele) és egész nyáron a kislányra várt (a nevét is tudta). Csak pozitívan. Remélem jövő szeptemberben a fiammal is ilyen könnyű lesz,bár jelen pillben kétlem :D

2013. nov. 28. 00:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Azzal nem lenne gond, hogy beszokjon, mert voltunk már sokszor bent, csak mi férjemmel még úgy vagyunk vele, hogy amíg lehet, addig legyen itthon, semmiről nem marad le, ha csak 3 és fél évesen megy vagy 3 évesen, de előtte nem szeretnénk. Voltam bent, azt mondtam, hogy nem megy most, csak majd márciusban, ha lesz munkám, azt mondták, ha lesz hely, akkor beveszik úgy is, hogy nincs beiratva. Most 3 hónapra megnyugodtam. A jövő meg akárhogy is alakulhat, előre ezen nem fogok izgulni! Köszi nektek!
2013. nov. 29. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!