Kislányomat még csak egy hete szoktatom be oviba, még nem
aludt ott, de már szóltak, hogy úgy látják babát
várok és mindenki érdekében menjek délben a gyerekért,
jogomban áll ezt a lehetőséget elutasítani?
1/10 A kérdező kommentje:
Azt tudják, hogy nem dolgozom.
Az óvónőnek nem áll jogában megszabni, hogy te mettől meddig viszed be a gyereket. Az óvoda 7-5 ig van nyitva akkor te 7-5 ig ott hagyhatod a gyereket. Neked kell tudni mi a gyermeked érdeke, és ha úgy ítéled meg, hogy egész nap jó neki az óviban akkor egésznapra viszed be. Az óvónő csak ne ossza be a te idődet. Igen lehetőséged van elutasítani a kérésüket. (de azért számolj némi "megvetéssel" , rossz hangulattal)
2013. nov. 25. 17:27
Szerintem igen. Nálunk minden gyereknek ott kell maradnia délután is, (persze, ha valaki szeretné, akkor hazaviheti ebéd után) de jobban örülnek neki, ha mindenki ott van. Mert ha kevés gyerek van ott délután, akkor kevesebb dolgozóra van szükség és annak meg elbocsátás a vége.
2013. nov. 25. 17:27
Semmi köze a magánügyeitekhez. Az óvónőt azért alkalmazzák, hogy vigyázzon a beadott gyerekekre. Ahhoz,h ogy te mit csinálsz, nem csinálsz, babát vársz-e vagy sem, semmi köze.
2013. nov. 25. 17:48
De miért nem tudod hazavinni? Legalább addig legyetek kettesben amíg lehet, így azt hihetei a kistesó miatt lett ő lepaszsolva.
2013. nov. 25. 18:23
én délelőtt sem adnám oviba, ha otthon lennék, örülj, hogy veled van és tőled tanul vmit nem egy nagy csoport gyerektől és 2 frusztrált terhelt óvónőtől.
2013. nov. 25. 18:58
Szerintem meg a gyerek erdekeben vidd ovodaba, es szinten a gyerek erdekeben ebed utan vidd haza. Remelem erted...
2013. nov. 25. 21:32
enyém 1 éve ovis, én dolgozom, így látom, hogy mennyire sok neki az egész napozás. péntekenként haza tudom hozni ebéd után és annyira jót tesz neki. bőven elég egy 3-4 évesnek 4-5 óra az oviban. gondolj bele, kötelező programok, egész nap ordibálás, mert egymást túl kell kiabálniuk, hogy őt is meghallják, percre pontos rendszer, 30 idegen gyerek.
törvény szerint 5 éves kortól kötelező az óvoda napi 4 órában. de ha felveszik, akkor teljes munkaidőben kötelesek ellátni. nem kényszeríthet rá az óvónő, de nem is azért mondják ezt, mert nekik nehezebb plusz egyel, hanem mert tényleg bőven elég a gyereknek.
2013. nov. 26. 00:06
Törvény szerint nem kényszeríthetnek rá, réges-régen volt ilyen, h pl. aki gyesen volt az csak délelőtt vihette, de már minden ilyet eltöröltek. Ha egyszer már felvették a gyereket akkor jogodban áll az óvoda teljes nyitvatartási idejét kihasználni.
Óvónéni
2013. nov. 26. 17:05
24 hetes kismama vagyok,egy hónapja nem dolgozom,itthon vagyok.....én rákérdeztem,hogy ott mi a "szokás",hál istennek itt normálisak,nem foglalkoznak ezzel,nem szólnak meg érte,ha délutánig marad a gyerek...én így látom jobbnak....ő nekik meg semmi közük hozzá,ezt az óvonéni saját maga mondta.....
2013. dec. 5. 21:53
Kapcsolódó kérdések: