Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan vehetném rá kislányomat...

Hogyan vehetném rá kislányomat hogy egyen az oviban? Bővebben lent

Figyelt kérdés

kislányom 3 éves és mostanában nagyon rossz evő lett.

Reggel csak 2 falatot eszik azt is úgy hogy többször kell figyelmeztetnem.Az oviba nem eszik semmit ,már vettem boltból is reggelit de nem eszi meg megvárja míg érte megyek ,addig éhezik.az a baj hogy itthon se nagyon szokott reggelizni inkább 10 óra felé éhes/akkor is max egy két harapás/ de az oviban nincs tizórai.az ovónő azt mondta majd ha elmegyek dolgozni bedobjuk "mélyvízbe" de igy még munkát sem merek keresni nem akarom hogy azzal hívjanak a gyerek rosszul lett.

2013. okt. 15. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:

A lànyod ezzel zsarol....vagy te engedsz vagy ő....egyenlőre a lànyod åll nyerésre...

Ki a felnőtt te vagy ő?? Àllj a sarkadra, kezdetnek ràkéne vezetni h otthon egyen rendesen....reggeli 10orai ebéd uzsi vacsi....a napi 5x rendes étkezés nagyon fontos még neki...nem értem miért hagytad igy elkallódni az evést...talàn még nem késő rendbehozni...

2013. okt. 15. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Valószínű tényleg ez a reakciója az ovira.
2013. okt. 15. 14:40
 3/9 A kérdező kommentje:

nem értek egyet,mert én mindennap reggel lerakom elé a kenyeret és akkor is 8-ra viszem az oviba és 8:30-kor reggeliznek./akkor lenne zsarolás ha a cél az lenne ne menjen oviba ,de mindennap megy mégha nem is eszik /hogy ott már nem eszik az ellen én mit tehetnék?szoktam biztatni hogy igen is meg kell enni meg ilyenek.sajnos úgy érzem az is baj hogy az egyik óvónénit nem kedveli és mindig sírva megy be ha csak ő van bennt.

a másik óvónéni meg megdicsérte hogy eszeget ha keveset is ,de a másik meg azt mondta nem eszik sose semmit.ez 1 hete volt és ovis reggeli .azóta veszek a boltba valamit de azt meg végképp nem eszi meg.

2013. okt. 15. 14:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Ovi előtt is voltak hasonló problémák? Ne vigyél a boltból, mert ezzel csak rontasz a helyzeten. Olyan nincs, h egy 3 éves soha nem éhes. Ha otthon meg eszik ovi után, akkor valószínűleg tényleg az ovi válthatja ki. Előfordulhat, h az a nem kedvenc óvónéni váltja ki belőle. Szerintem védőnő tanácsát érdemes lenne kikérni.
2013. okt. 15. 20:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne tegyél semmit nem is szabad 1-2 héttig birja az éhezést aztán kénytelen lesz enni az oviban ha most rájátszol a hisztire a zsarolásra egy életre szoló evészavart nevelsz belé, tesék anyuka erősnek lenni és bizony kiéheztetni a gyerköcöt.
2013. okt. 15. 22:53
 6/9 szchylla válasza:
Én is hasonló cipőben járok, az én kislánykám sem "akar" enni az oviban, "mert nem ízlik neki" :( Kicsit ugyan elszomorít, de egyik nap délután odabújtam a kispocakjához, mondtam neki, hogy "Sír a pocakod", mire visszakérdett, hogy "Miért?", és mondtam neki, hogy azért, mert nekem azt mondta, hogy ez a kicsilány, rámutattam, Aisa (mert így hivják) nem adott neki mámmit, és szomi arcot mutattam neki. Meg megsimizgettem a pocikáját. Az volt a válasza, hogy ne legyek szomorú, adni fog a pocakjának az oviban is enni. Kicsit "dedós", de hihetetlenül aranyos volt, amikor másnap mentem érte, el is felejtettem, hogy mit beszéltünk és azzal fogadott, hogy ugye anya, most nem sír a pocakom, mert adtam neki mámmit. Próbáld meg valami csalafintasággal rávezetni, hogy igen is "enni kell!"
2013. okt. 16. 13:52
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólást de az óvónéni mondta/amelyiket nem kedveli szerintem / hogy vigyek neki valamit mert amit ök adtak azt nem ette meg.mindig azzal jött hogy úgyse dolgozom és vigyem reggeli után.de akkor ha otthon etetem szerintem soha az életbe nem szokik be az oviba és azt se szokja meg hogy ott kell enni.de én reggelire vittem eddig 3-szor és azt adták neki amit én vettem de mikor mentem nem ette meg.sőt 1-2 napig próbálták az ebédet is úgy hogy nem reggelizett ,de nem tudom pontosan mi lett,mennyit evett.csak azt hogy mondták hogy reggeliztessem otthon és az ebédet is visszamondtuk..sajnos itthon sem egy nagy evő ebédre is pár falatot eszik.gondoltam kipróbálok neki valami étvágyjavítót mert lehet az a gond!
2013. okt. 16. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem volt valami okos ötlet az óvónénitől, h reggeli után vidd. Így nem fogja megtanulni, azt, h igenis most ovi van, ott kell reggeliznie, ebédelnie. Nem beszélve arról, h mi lesz, ha hirtelen munkát találsz? Akkor hogyan viszed reggeli után?

Hát, ha valami étvágyfokozót szeretnél, én a Vitacolant ajánlom. Ez egy fincsi, narancsos multivitamin és az étvágyat is meghozza. Kitartást neked!

2013. okt. 16. 16:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt ne élezd ki az ovira, azt írod, otthon sem eszik. Nézesd meg, nincs-e szervi baja, ételallergiája.

Nálunk volt egy kislány, nem evett, szóltunk a szülőnek, hogy vizsgáltassák ki, és kiderült, hogy lisztérzékeny, azért nem evett, mert felfújódott és fájt a hasa.

Vizsgáltasd ki, ne fogd az ovira vagy az óvónőre.

2013. okt. 16. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!