Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan vehetném rá a 2,5...

Horváthné24 kérdése:

Hogyan vehetném rá a 2,5 honapos kislányomat a hason fekvésre? Tényleg annyira fontos a hasra fektetés?

Figyelt kérdés
Születése óta max 2 percig marad meg és elkezd szó szerint sikítani.
2012. okt. 23. 15:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, kell, mondhatni a szükséges rossz: ettől erősödnek a nyaki-, hát- és vállizmok. Minden nap egy picit többet kell próbálgatni, "erőltetni", hiszen úgy fog majd később megtanulni kúszni-mászni is. Háton fekve nem lehet. :)
2012. okt. 23. 15:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Aha, próbálgattam én is a lányomnál, semmi értelme, ha üvölt. Azt hiszed, majd megszokja??? Szinte kizárt.

Sokan mondják, kötelező. Az enyémnél szinte kimerítettem a próbálgatással a gyerekkínzás kategóriát. Soha egy percig nem feküdt hason a lányom, aki tökéletesen egészséges, az átlagnál erősebb 4 éves.

Az öt hónaposom meg imád hason lenni.

2012. okt. 23. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nem sokat volt hason a babám, nem szerette.De nekem is mindig mondták, hogy tornázzunk, hogy legyen hason,emelgesse a fejét szépen, de nem szerette, mérges volt ha próbáltam lefektetni! :) Ettől függetlenül szép, erős, egészséges baba! Most 13 hónapos!
2012. okt. 23. 16:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, mondhatni hogy fontos.

Én sem erőltettem egyébként túl ezt a dolgot nagyon.Naponta kb 1szer amikor nagyon aktív volt, kivettem a kókuszmatracot a kiságyából, a mi ágyunkra raktam, és leültem a földre vele szemben amikor hasra raktam.Elég jól el volt, bohóckodtam neki, meg raktam oda játékokat, de mikor láttam, hogy elege van, akkor befejeztük.

Jól és korán fejlődő baba lett belőle, 7 hónaposan már bútorok mellett rohangált, 9 hónaposan meg már sétált a lakásba segítség nélkül.Most 22 hónaposan pedig egy kis ördög..rendszeresen a konyha asztalról kell leszednem, mert felmászik! :D

2012. okt. 23. 16:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én fiam most egy 3 éves eleven, rugalmas, izgő-mozgó-örökmozgó stramm kis kölök. Soha egy percet nem volt hajlandó hason feküdni (aludni). Üvöltött, nem tetszett, nem is erőltettem. E nélkül is gyönyörűen végigment a fejlődési fokokon. Fektesd hasra, de ne erőltesd, napközben próbálgasd mikor ébren van. Azért reklamál mert kényelmetlen, nem tetszik neki.
2012. okt. 23. 17:38
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítséget :)

De viszont nagyon szeret vállon lenni és akkor nagyon szépen tartja a fejét meg forgatja ugy nézelődik

2012. okt. 23. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Ne rakd le teli hassal. Ne akkor rakd le ha előtte kényeztetted, tégy elé valami színeset, hátha azt elnézegeti egy picit. Amúgy egy hót még várhatsz vele.
2012. okt. 23. 19:27
 8/10 A kérdező kommentje:

nem szoktam teli pocival hasra fektetni

már mindent kipróbáltunk nem érdekli semmi ha hason van :(

2012. okt. 24. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Az egy hó várást azért írtam ,mert akkor már szívesen fog színes dolgokat nézegetni, de ha úgy is utálja, hagyd rá, majd megfordul magától, ha eljön az ideje.
2012. okt. 24. 21:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm megfogadom :)
2012. okt. 28. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!