Tényleg annyira fontos?
Novemberre várjuk elsö babánkat és mindenki arról akar megyözni, hogy elengedhetetlenül fontos a mózeskosaras (multifunkciós) babakocsi. Tényleg ennyire fontos? Nem nöhet fel egy baba 30-35 ezer Ft-os, vízszintesig dönthetö babakocsiban?
Tudom, hogy kényelmes, meg tartja a meleget, de -20 fokban úgyis csak maximum fél órát sétálnánk és nagyon kibélelném a babakocsit. Bárányszört már vettem.
Nekem nem volt multis babakocsim. Az első babánál mélykocsink volt kölcsönbe, ősszel született és a tavaszi felmelegedésig ezt használtuk, utána vettem egy könnyű sportkocsit. A második babánál (a fiam februári) már kölcsön sem kértem a batár mélykocsit, a saját ultrakönnyű sportkocsinkat használtuk, ez vízszintesig dönthető, volt hozzá lábzsák, teljesen jó volt ez is, nem hiányzott a mózes v mélykocsi egyáltalán.
nekünk chicco simplicity volt, imádtam, most is ugyanilyet vennék ha tesó érkezne.
a kereke közepes nagyságú, tízcentis hóban is simán sétáltam vele a parkban, szóval még a terepet is bírja, nagyon-nagyon könnyű és praktikus kocsi.
Valószínű,hogy eladni akarják nektek az övékét vagy ha már kidobtak ennyi pénz a semmiért,akkor ti is tegyétek meg.
Nekem egy Peg Perego pliko 3 volt,ez egy olyan sport kocsi ami vízszintesig dönthető,de a naptető átfordításásval és a huzat szétcipzározásával már olyanná alakítottam mint egy mózes és a baba szemben volt velem.Volt a felszereléshez egy téliesített lábzsák.
A kislányt így beleraktam a háta alá vastag plédet több rétegben egy másik vastaggal betakarva és a lábzsák(na meg persze téliesen felöltöztetve) és akár egy órát is kint lehettem vele békésen aludt,nem fázott.
Nem mondom ehhez a típushoz is van mózes,de pénzkidobásnak ítéltem.Ha valaki úgy gondolja,hogy neki arra van szüksége hát akkor vegye meg,ebből nincs harag.Én feleslegesnek tartottam.
Jah és szeptember végi a lányom,tehát nagyjából télen használtam így átvariálva a kocsit.
nekem mind a 3 gyereknél fektethetős sport kocsim volt és mind a 3 gyerek téli
az első kocsi 2 gyereket szolgát ki
a harmadik gyereknek már új lett véve
jó meleg bundazsákkal rendesen felöltőzve tökéletes :-)
mondjuk mi nem csak fél órát sétáltunk (a nagyobbak miatt nem lehetett olyan keveset)
Igazad van túl van ez kicsit "parázva" ez a kérdés. Szerintem egy dolog a fontos újszülöttnek hogy jól bebugyolálva is beleférjen a babakocsiba, mert a bundazsák vastag takaró overál is védi annyira mint a mózes ebben igazad van. Meg hogy szembe tud magaddal fordítani. Mert amikor a jeges szél fúj vagy a nap szemébe süt akkor jobb ha meg tudod fordítani, meg nem tudom, én szerettem látni míg ilyen picik voltak :)
(3 gyerekem van)Volt nekünk is ez a travel system hogy váz és akkor mózes, sportrész, hordi nem is egy modell és 3 gyerekemből 2 téli, mégse akartak belefagyni a mózeses kocsiba meg a simába se:)) Azért olyan hatalmas különbség nincsen. És a másik fontos dolog meg hogy annyi cucca van egy kisgyereknek ami összegyűlik 1-2-3 év alatt és ha még a babakocsi hordiját mózesét is pakolgatni kell a lakásban, tárolni stb. hát nem tudom, lehet csak engem idegesített:))
Eladni továbbadni ugye nem tudod, mert a sportrészt még használjátok, viszont a hordit meg a mózest meg igen hamar kinövik szóval nem praktikus annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!