Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadjam oviba vagy ne?

Beadjam oviba vagy ne?

Figyelt kérdés
Májusban lesz három éves a lányom. Szeptembertől kéne oviba mennie, de erősen gondolkozom rajta, hogy van-e értelme.Dr.Ranschburg Jenő azt írta egy cikkben, hogy aki teheti, az csak középső csoporttól járassa a gyerekét, vagy ami még jobb, nagycsoporttól.Azzal indokolta, hogy a gyerekek abban a korban még nem játszanak egymással.A bőlcsödét meg gyermekmegőrzőnek tartja. Én itthon vagyok a kisebbikkel gyeden, lehet, hogy be sem vennék. A véleményetekre lennék kíváncsi.Gyorsabban szocializálódnak, fejlődnek, ha oviba kerülnek?
2011. jan. 7. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
magad is láthatod, milyen a hozzáállása a másik (idegen) gyerekekhez. ha úgy ítéled, hogy jól érezné magát, akkor add be fél napra, hátha úgy vállalnák.
2011. jan. 7. 16:59
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Te magad mit gondolsz erről?

Szerintem ha úgy döntessz,hogy menjen,akkor az nem válik kárára.Sok mindent elsajátít ott,amit otthon melletted nem sikerülne neki,megtapasztalja a közösségbe illeszkedést,alkalmazkodást.

Persze nem azt mondom,hogy reggel hajnalba add be és záráskor menejetek érte.

2011. jan. 7. 17:01
 3/9 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Van pár ismerősöm, aki a kicsivel otthon van, de a nagyobbat felvették az oviba. Szóval szerintem ezzel nincs ilyen értelemben probléma, hogy nem veszik fel, mert te otthon vagy úgy is.

A másik: az én lányom 2 éves múlt szeptemberben. A kortársaival tényleg nem játszik együtt, viszont a nagyobb gyerekekkel, mondjuk 4 évesekkel már tud közösen játszani. Nem tudom, hogy ez a bölcsiben hogy lesz, de nálunk vegyes csoportok vannak. Ez azt jelenti, hogy másfél évestől a négyévesig vannak gyerekek egy csoportban. Szóval akármi lehet...

2011. jan. 7. 17:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne.

Egész napra semmiképpen, azzal csak megutáltatnád vele.

Ha csak délelőttre adod be, akkor magaddal tolsz ki, mert rohangálhatsz érte, amikor a kicsi meg pont aludna vagy éppen enne.

Szépen ellesz veletek otthon és a kicsinek is csak jó, ha van gyerek a közelben.

Ha én újra kezdhetném a gyerekezést, csak az iskola előtt 1 évet járnának.

2011. jan. 7. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

OK Dr.Ranschburg Jenő szerint még nem játszanak ennyi idősen egymással-ez igaz is.De mi van a szabályokkal,foglalkozásokkal amiket otthon nem lehet megteremteni.

Ez szubjektív dolog szerintem...nálunk volt igény 3 éves kortól ovira,pedig itthon vagyok.Itthon egyszerűen unatkoztak a gyerekeim,szívesen jártak sok-mindent tanultak amit én nem tudtam tanítani....

Nagyon szerették és alig várták pl az ünnepélyeket a karácsonyi ünnepséget,farsangi-bált,anyák napját,gyereknapot,mindenféle rendezvényt ami az ovival jár...

2011. jan. 7. 17:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk a mini csoportban (1-2 evesek) mar nagyon is vidaman jatszanak egymassal, bar azert meg sokszor halljuk, hogy "enyeeeeeem", es, ha nem olyan modban vannak, akkor igaz kupan vagjak egymast, de nagyon edesek, egyutt kortancolunk, jatszunk, rajzolunk stb.

Igaz en nem irtam semmilyen konyvet, de a sajat velemenyem szerint egy 3 evesnek mar igen is helye lenne az ovodaban. Meglasd mindenben ugrasszeruen fog fejlodni, szakerto ovonenik es uj kis pajtasok koreben.

Szemelyes tapasztalatom az is, minel idosebb egy gyermek, annal nehezebb es hosszasabb a beszoktatas, de biztos van olyan kollega, akinek meg mas a velemenye, de ez az enyem.

2011. jan. 7. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bízd a gyerekre és az ő habitusára.

Ha nem akar menni, nem olyan típus, jól elvagytok otthon, akkor hagyd otthon.

Én vinném már most, pedig még nincs 3 éves, mert annyi energiája van, hogy nem bírok vele. Imádja a közösséget, mindig menne, szóval tudom, hogy élvezné. De a bölcsibe nem veszik fel, csak munkáltatóival, az oviba meg csak betöltött 3 évesen:.(

Nagyvárosban, ahol kevés a hely valóban jellemző, hogy ha otthon vagy a kicsivel, nem veszik be.. járj utána.

2011. jan. 7. 19:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor szeptemberben már bőven 3 éves lesz.Kell neki a közösség,nem unatkozik otthon?Az óvóda nem hülyeség,sokat tanul,barátokat szerez,szocializálódik.Később nehezebb lesz beszoktatni.Próbáljátok ki,de te érzed hogy bírná-e.Látogassatok el az oviba.Lehet,hogy haza se akar jönni.
2011. jan. 9. 01:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Ráadásul,legalább ő megedződik kicsit.Mert ha egyszerre mennek bölcsibe/oviba,te pedig dolgozni és mindkettő lebetegszik nagyon nehéz lesz.Ráadásul haza is hozza a betegségeket,így a kicsi is edzettebb lesz.
2011. jan. 9. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!