Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadjam az antibiotikumot...

Beadjam az antibiotikumot vagy próbáljam kikúrálni? Mivel gyógyíthatom házilag?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itt senki nem orvos, de tanácstalan vagyok. Orvosunk 2havonta felír kislányomnak antibiotikumot, mert állítólag a füle be van gyulladva. Most sima náthával indult egy hete, mely eléggé elhúzódott, de állandóan szívattam az orrát,múlt éjjel belázasodott, elkezdett köhögni. Elvittem orvoshoz, azt mondta a fülét látja kicsit gyulladtnak, és megint felírt egy antibiotikumot. Idáig 2szer írt fel neki, abból egyszer adtam neki végig a kúrát, mellyel azt értem el, hogy 2 hétig ment a hasa, nem evett, (normaflore mellett). Amúgy 3 hete kezdte a bölcsit.

Nem akarom bombázni antibiotikummal, ha nem muszáj. Vettem hurutoldót,szívatom az orrát, mit tehetek még?

Kérlek adjatok tanácsot!

2010. febr. 2. 20:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Nehéz,de én annyit mondok,hogy ha nem akarsz tropa immunrendszert(nekem ugyanígy szétb@szta az orvos gyerekkoromban mint nektek...mindenre a.b írt),akkor vagy orvost váltazs vagy fogod magad visszamész a dokihoz és megmondod kerek perec,h adjon mást. ^^
2010. febr. 2. 20:38
 2/22 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el a fülészetre és ott megnézik alaposan a fülét,orrát, torkát.Nálunk is sokszor volt náthás mindkét lány és végül ki kellett szedni az orrmanduláját.Utána megszűntek a panaszok.Az antibiotikum valószínű,hogy kell,ha lázas.De vidd fülészetre.Jobbulást nektek.
2010. febr. 2. 20:40
 3/22 anonim ***** válasza:
49%
homeopátia,fülgyertya.. gyógyszertárakban kaphatsz tanácsot
2010. febr. 2. 20:41
 4/22 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem bízol az orvosban akkor válts, ha nem akkor vidd visza és kérd meg hogy vegyen le orr és torokváladék kenetet és küldje tenyésztésre, addig is rengeteg C-vit. Hársfatea mézzel a fülét pedig melegísd Pl. sóval, vagy lehet venni gyógysapkát.
2010. febr. 2. 20:44
 5/22 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd el másik orvoshoz, fül-orr-gégészetre. Ha ott is azt mondják, hogy antibiotukum kell akkor az kell és kész, ha meg nem akkor váltsatok háziorvost!
2010. febr. 2. 20:45
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bízol az orvosodban keress másikat,de ne csináld azt,hogy nem csinálod a terápiát és mész a saját fejed után.Kérd ki más orvos véleményét,menj el a gégészetre.A fülgyulladás nem játék,súlyos következményei lehetnek
2010. febr. 2. 20:46
 7/22 A kérdező kommentje:
Azért nem hiszek neki, mert egy fülgyulladás fájdalommal jár, neki meg semmi gondja, tuti, hogy nem fáj neki. Nem kap oda, nem levert.
2010. febr. 2. 20:57
 8/22 anonim ***** válasza:

Nehéz tanácsot adni, mertha kell neki az antibiotikum, ami bakteriális fertőzések ellen van, akkor nagy bajt csinálhatsz ha nem adod neki. Ésha nem csinálod végig a kúrát akkor legközelebb még erősebb antibiotikum kell neki, mert rezisztensek lesznek a bacik a gyógyszerre.

Ha nem bízol az orvosodban, szabad orvos választás van, menj másik orvoshoz. Az orr fül gégészetre meg asszem beutaló nélkül lehet menni.

2010. febr. 2. 21:22
 9/22 anonim ***** válasza:

az en dokim is ilyen antibiotikum orult.

kis orrfolyas es mar irja is ki az antibiotikumot. 7 hetes taknyolo bababmnak kepes volt mar antibiotikumot irni. mar elore tudom amikor megyek hogy antibiotikumot ir fel es el sem hozom a gyogyszertarbol.

SZERINTEM VALTS SURGOSEN DOKIT!

az en dokim pl. ha eddig nem valtozott, akkor mar nem is fog (kb. 45 eves) ezutan mar, o igy gondolja jonak - en meg maskepp. ennyi.

en is most keresek uj dokit. elegem lett. mindig bizonytalan vagyok, hogy vajon jol tettem vagy sem hogy nem adtam be a felirt gyogyszert. idegesito es nem hianyzik egy cseppet sem.

2010. febr. 2. 21:23
 10/22 anonim ***** válasza:
Én is csak azt tudom javasolni, hogy menjetek fül-orr-gégészhez.
2010. febr. 2. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!