Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadjam az antibiotikumot...

Beadjam az antibiotikumot vagy próbáljam kikúrálni? Mivel gyógyíthatom házilag?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itt senki nem orvos, de tanácstalan vagyok. Orvosunk 2havonta felír kislányomnak antibiotikumot, mert állítólag a füle be van gyulladva. Most sima náthával indult egy hete, mely eléggé elhúzódott, de állandóan szívattam az orrát,múlt éjjel belázasodott, elkezdett köhögni. Elvittem orvoshoz, azt mondta a fülét látja kicsit gyulladtnak, és megint felírt egy antibiotikumot. Idáig 2szer írt fel neki, abból egyszer adtam neki végig a kúrát, mellyel azt értem el, hogy 2 hétig ment a hasa, nem evett, (normaflore mellett). Amúgy 3 hete kezdte a bölcsit.

Nem akarom bombázni antibiotikummal, ha nem muszáj. Vettem hurutoldót,szívatom az orrát, mit tehetek még?

Kérlek adjatok tanácsot!

2010. febr. 2. 20:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
én is úgy érzek, mint a 21.23-as, nem tudom mikor teszek jót. Ha beadom és taccsra teszem az immunrendszerét, emésztését, vagy nem adom be és komolyabbra fordul később. Azt hiszem keresni kellene másik dokit, csak...áhhh bonyolult.
2010. febr. 2. 21:32
 12/22 anonim ***** válasza:
szia! irány a fül-orr-gégészet! és ha nem bízol az orvosban, válts, akkor is, ha bonyolult! Te nem vagy orvos, ne diagnosztizálj!
2010. febr. 2. 22:34
 13/22 anonim ***** válasza:

Fülészet. Meg egy másik gyerekorvos. Én ennél kevesebbért cseréltem le a miénket a lányom 5 hónapos korában.

Mennyi idős a kislányod?

Ha nem akarod gyógyszerrel tömni, akkor a lelet birtokában hívj fel egy FLP-s orvost, hogy ő mit tanácsol. Privátban szívesen küldök telefonszámot. Ingyenesen ad tanácsot, és helyre lehet hozni az immunrendszerét. Meg még meg is gyógyul.

Mielőbbi jobbulást nektek!

2010. febr. 3. 07:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindenképpen fül-orr-géggésznek kell látnia. Ha ott is azt mondják kell az antibiotikum akkor kell. Vannak sajnos "füles" gyerekek rájuk nagyon kell vigyázni mert könnyen kaphat még agyhártyagyulladást is. Én nem ajánlom, hogy Te otthon kúrálgasd.
2010. febr. 3. 10:35
 15/22 anonim ***** válasza:
Nem tudom jól írom e bronhovaxon kúra. Az én kisfiam is állandóan köhögött, megfázott. Ezt elkezdtük decemberben, azóta igaz volt beteg(pl lázas) de nem torkollott antibiotikumba a gyógyulás, egy hete is elkezdett tüsszögni folyt az orra picit köhögött, na gondoltam kezdődik megint. Este bekente elől hátul babyluf-fal, szívtam az orrát, kapott 1-2 napig mosdósit, ecseteltem a torkát, éjjelre raktam az ágyához kamillát ecettel és sóval. Ahogy jött a betegség úőgy el is ment 1-2 nap alatt. Megnyugodtam.
2010. febr. 3. 15:21
 16/22 anonim ***** válasza:
nekem az nem jött be, mondjuk súlyos bajunk sem volt. egy kis köhögés orrfolyás. Nekünk igazándiból a normaflore jellegű (pro+kid meg társai) bélflóra helyreállító. azt mondta az orvos, hyog ezt nálunk a kicsinek folyamatosan adni kéne, mert immunhiányos, és tényleg amióta adom azóta nem is volt beteg, pedig előtte már három hónapja ki be estünk a náthából/ba. Úgyhogy eldöntöttem, hogy havonta csinálok neki kúrát, nem folyamatosan adom minden nap.
2010. febr. 3. 22:17
 17/22 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát. Ma délután elvoltunk gyermek fül-orr-gégész magánrendelésen. Tüzetesen megnézte a fülét, orrát, torkát, és kiderült, hogy a füle teljesen egészséges. Sajnos az antibiotikumot már elkezdtük, miután 2 napja 40 fokos láza volt éjjel, nem mertem kockáztatni. A szakorvos azt mondta, hogy felesleges volt, de már adjam neki végig. Így keresek egy jó gyermekorvost, talán neki nem mindenre antibiotikum lesz a válasza.
2010. febr. 4. 20:20
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Antibiotikum mellé/után probiotikumot kapjon a kislányod, hogy visszapótolja a jótékony bélbacikat, amiket az antibiotikum sajna éppúgy kiirt, mint a károsat.

Jobbulást Nektek!

2010. febr. 5. 07:19
 19/22 A kérdező kommentje:

Ez csak természetes, hogy kap, Normaflore-t szoktam neki adni.

Amúgy tegnap ügyeleten kötöttünk ki, mert amint kiment belőle a gyógyszer hatása fél óra alatt felment a láza 40 fokra. Szinte nem is volt magánál, csak sírt félálomban.

Az ügyeletesdoki megvizsgálta és a jobb fülét gyulladtnak látta. Meg a torkát, meg a tüdejében hurutot hallott. Ő volt a 3. orvos aki látta, és ő mondta a 3. féle diagnózist.Szóval kinek higgyen az ember. Mindenesetre ma volt az első lázmentes éjszakánk és egyenlőre a nappalt is megúsztuk.

2010. febr. 6. 13:19
 20/22 anonim ***** válasza:

Egy dolog biztos, hogy ha visszalázasodik egy gyerek, miután már egy vagy több napja nem volt láz, akkor bakteriális felülfertőződés van, és arra bizony kell az antibiotikum. Lehet, hogy azért jártatok így, mert korábban, amikor már kapott egy antibiotikum kúrát, akkor még nem kellett volna...

Hogy mi gyulladt be, azt meg tényleg a dokinak kell megmondania. Az biztos, hogy egy olyan házi orvos nem szerencsés, aki rögtön antibiotikumot ír fel mindenre, már az első láznál... Szerintem próbálj körbekérdezősködni a környéketeken más anyukáktól, és válts egy másik szemléletű orvosra.

Egyébként az is lehet, hogy miközben a két utolsó orvos látta, begyulladt a füle, mert hát eltelt közben egy kis idő, szóval lehet, hogy ők már jól látták, csak közben eltelt egy kis idő...

Melegítő párna a fülének, vagy sópárna biztosan meggyorsítja a javulást, és jól is fog esni neki.

Gyógyuljatok mielőbb!

2010. febr. 6. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!