Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kötelezhetnek-e, hogy az...

Kötelezhetnek-e, hogy az óvodában ebédeljen a gyerekem?

Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 14:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ja, és az előttem szólónak abban nincs igaza, hogy az oviban nem reggeli van, hanem tízórai, tehát ha te otthon megreggelizteted a gyermekedet, és úgy viszed, ebéd előtt meg elviszed, akkor semmi baja nem történik.
2013. nov. 5. 16:52
 12/24 anonim ***** válasza:
54%

Én úgy tudom, de nem biztos, hogy ha nincs befizetve a gyerek az oviba, akkor olyan mintha a gyerek ott se lenne. Tehát csak az ovis, akinek van befizetve kaja.

Ergo ha a te gyereked nem eszik ott, nincs befizetve, akkor olyan mintha nem lenne ovis.

Ha befizeted, de elhozod, az meg kinek éri meg.

Nálunk amúgy zárva vannak a kapuk, ez benne van a házirendben, fél 1-kor nyitják ki, akkor mehetnek be a szülők a gyerekért, és ez már ebéd után van. Reggelinél is így van, be kell érni fél 9-ig, mert 9-ig van kaja, utána zárják a kapukat, se ki se be fél 1-ig.

Ha ez megnyugtat az enyémek is szoktak enni az ovis ebéd után, de mi úgy szoktuk, hogy megyek értük ebéd után, valamit esznek hazafele, pl kiflit vagy ilyesmit és aztán hazajövünk, alszunk, és mikor felkeltünk, utána kapnak újabb ebédet a saját főztömből.

2013. nov. 5. 20:20
 13/24 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb, ha felhívod a helyi jegyzőt, ő tud pontos választ adni a kérdésedre. Nálunk nem kötelező az ebéd, de ezek szerint ez esetenként változó. Írd meg kérlek, ha sikerült valamit intézned ez ügyben.
2013. nov. 6. 06:37
 14/24 anonim ***** válasza:
36%
11-esnek: tök mindegy,hogy reggelinek vagy tizórainak nevezed, kaja-kaja, a lényeg az,hogy mindenki fog enni,az ő gyerekének meg nem adnak! Mert nincs befizetve a téritési dij! ÉRted a lényeget? Egyébként én is úgy tudom,hogy a téritési dij nem csak az ételt jelenti,hanem az ott tartózkodást is.
2013. nov. 6. 09:58
 15/24 A kérdező kommentje:

A gyerekeket nekünk 8-ra be kell vinni az oviba, addig oda kell érni. 8 óra után kapnak reggelit, tehát azt kibekkelni nem lehet. 10 óra körül kapnak tízórait, ami tudomásom szerint általában gyümölcs, például alma. Tehát azt az étkezést kikerülni sem lehet nyilván. Ezzel nincs is gond, az étkezést mindig befizettük, mivel tudomásul veszem, hogy nincs részekre lebontva, tehát ha reggelizik, tízóraizik, sőt még amikor elvisszük az oviból őket fél 12-kor, sokszor az uzsonnát is a kezünkbe nyomják, a befizetés attól függetlenül, hogy ott ebédelnek, vagy sem, jogos.

Viszont most kijelentették, hogy ott is kell ebédelniük, amire szerintem nincs jogalapjuk. Nekik kötelező az étkezést biztosítani, nekem nem kötelező ezt igénybe venni. Természetes, hogy ha a pedagógus az étkezés hiányára utaló jeleket vesz észre, természetes, hogy szól a gyermekvédelemnek, de erről a mi esetünkben szó sincs, mivel mindkettő jól táplált, változatos étkezést kapnak a hústól, zöldségtől, gyümölcstől a csokiig.

Egy másik "sorstárs", egy anyuka (aki szintén elhozná ebéd előtt a gyerekét) jó kapcsolatban van a polgármesterrel, ő akar ezzel kapcsolatban beszélni vele, ha ez megtörténik, feltétlen írok ide, hogy mit beszéltek.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Sziasztok

2013. nov. 6. 10:37
 16/24 anonim ***** válasza:

14-es, köszi, ÉRTEM a lényeget, 12 éve óvónő vagyok.

:)

Ez egy nagy ostobaság, hogy aki nem eszik ott az oviban, az olyan, mintha ott sem lenne. Ugyanis aki ott van az oviban, azt a felvételi naplóban behúzzuk, hogy ott van, és ha nem eszik, akkor az étkezési íven meg kihúzzuk, mert a kettőnek nem is kell egyeznie.

Volt nálunk is kislány, aki lisztérzékeny volt, a szülők elvitték ebéd előtt. Az étkezési ívről kihúztuk, a naplóban pedig vezettük, hogy ott van. Ennyi.

2013. nov. 6. 17:05
 17/24 anonim ***** válasza:
Nekem csak az lenne a kérdésem,hogy minek jár a gyerek egyáltalán Óvodába?Azt én is tudom,hogy öt éves kortól,(vagy mostmár háromtól) kötelező......de igazából csak három órát van ott...annak mi értelme?Kimarad az egész napi ovis programokból,a társaságból......nálunk tudnak ebédet biztosítani a lisztérzékeny,cukorbeteg gyerekeknek is.....meg igazából nm írtál olyat,hogy a te gyerekednek ilyen problémái lennének......
2013. dec. 2. 22:38
 18/24 A kérdező kommentje:
Azért, mert kötelező. Ha tehetném, nem is mennének. Évtizedekkel ezelőtt sem voltak szociálisan, vagy mentálisan sérültek a gyerekek, mert nem volt óvoda. Milyen programból marad ki ebéd után? A közös alvásból?
2013. dec. 3. 01:23
 19/24 anonim ***** válasza:
Nem,hanem a közös játékokból,meg délután szokott lenni bábszínház,zenés délután,mese délután......ilyenekre gondoltam.....
2013. dec. 3. 12:41
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hol élsz, amiről te írsz, az nálunk délelőtt van. Leírom, hogy mi történik ebédtől: ebéd, fogmosás, lefekvés. Felkelés, onnantól szálingóznak a gyerekekért. Szabad foglalkozás, amíg el nem tűnik mindegyik gyerek. Közben csoportösszevonás, mert lefogyatkozott a létszám.

Mondd el kérlek, miről maradnak le?

2013. dec. 4. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!