Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kötelezhetnek-e, hogy az...

Kötelezhetnek-e, hogy az óvodában ebédeljen a gyerekem?

Figyelt kérdés
2013. nov. 4. 14:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
nem
2013. nov. 4. 14:44
 2/24 anonim ***** válasza:
Egészen biztos, hogy nem.
2013. nov. 4. 14:51
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de akkor el kell vinni a gyerek mielőtt a többiek leülnek ebédelni. Legalábbis nálunk így van.
2013. nov. 4. 15:11
 4/24 anonim ***** válasza:
66%
Nem bár akkor mi értelme a bölcsinek. Már 11-kor viheted is haza.
2013. nov. 4. 19:13
 5/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 4-es, nem bölcsődéről beszéltem, és óvodába muszáj vinnem, mert kötelező. (Bár ennek a jogi háttere szintén homályos nekem.)

Mi már hat éve kapcsolatban állunk az ovival, most már a harmadik gyerkőc jár oda. Legtöbbször ebéd előtt el lett mindig hozva, mert nekünk így egyszerűbb, másrészről az óvodai étkezés is hagy kívánnivalót maga után.

Viszont most az óvoda kijelentette, hogy minden gyereknek ott kell ebédelnie. Ez többünknek nem tetszik, szóltunk, hogy benne van-e a házirendbe az, hogy ott kell ebédelniük, mire az óvodavezető helyettes azt mondta, hogy ha nincs benne, akkor beleteszik. De úgy gondolom "paraszti ésszel", hogy törvény alapján az óvodának kötelező az étkezést biztosítani, és nem én vagyok kötelező ott ebédeltetni a gyereket. Próbáltam rákeresni, de nem találtam, hogy milyen törvény vonatkozik a gyermekétkeztetésre, de szerintem azért nem találtam, mert ilyen nincs, miszerint valamelyik gyereket köteleznék, hogy egyen valahol. Mit tegyek? Egyszerűen egyfajta erőszakkal vigyem el fél 12-kor a gyereket? Azért perpatvart sem szeretnék csapni. Ma is másfél órámat vették el ezzel a baromsággal, és hazajövetel után ugyan úgy kértek enni a gyerekek. Semmi értelme. Nekem ez nagyon nagy nyűg, de csak szájkaratézni tudok, mert nem tudok semmi jogi dolgot eléjük tenni, amivel meg tudnám fogni őket.

2013. nov. 4. 19:35
 6/24 anonim ***** válasza:
26%
Iskolások lesznek akkor mit csinálsz velük?
2013. nov. 4. 19:43
 7/24 A kérdező kommentje:
Kedves 73%-os! A nagyobbik lányom iskolás, és anélkül, hogy megosztanám veled a fél életemet, megpróbálhatnál a kérdésre is válaszolni, mert eddig még nem tetted meg. Ha nem tudsz válaszolni, akkor nem értem, hogy miért kell beleírnod? Nem bölcsődéről, hanem óvodáról van szó, és nem iskoláról, hanem szintén óvodáról. És még mielőtt újból válaszolnál, nem, nem főiskoláról, és nem kollégiumról. Óvoda, tudod, 3-6 év közötti gyermekelhelyezési intézmény. És nem filozófiai, hanem sokkal inkább jogi ismeretekre lenne szükségem. Köszönöm. Eddig ez rajtad kívül minden válaszolónak ment, de hát nem vagyunk egyformák...
2013. nov. 4. 20:04
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól gondolom,akkor 5 éves a gyereked,azért kötelező neki. Én azt tudom biztosra,hogy napi 4 órát kötelező az óvodában tölteni (délelőtt). NEm emlékszek,hogy a törvény irta volna,hogy ott kell ebédelni. Viszont étel nélkül meg nem lehet ott,ugyanis a reggeli is beleszámit az étkeztetésbe. És ha nem reggelizik és nem is ebédel ott,akkor akkor szegény gyerek majd nézheti,ahogy a többi gyerek reggelizik (még ha ebéd előtt el is hozod).
2013. nov. 5. 14:10
 9/24 anonim ***** válasza:

Nem kell ott ebédelni. Ha pl.éter allergiás lenne, akkor is elvihetnéd ebéd előtt simán.

Ebben nem akadályozhatnak meg.

Ebéd előtt elviszed, a kötelező órát akkor is ott van délelőtt.

2013. nov. 5. 16:51
 10/24 anonim ***** válasza:
Mármint nem éter, hanem étel allergiás. :)
2013. nov. 5. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!