Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek létezik, hogy...

Szerintetek létezik, hogy gombával/folyással enged egy gyereket közösségbe a gyerekorvos?

Figyelt kérdés
A kislányom csoportjába jár egy kislány, akinek gombája és folyása is van, ennek ellenére hozott igazolást a gyerekorvostól, miszerint mehet közösségbe... Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy létezik ilyen, szerintem végigfertőzheti az egész csoportot... :(
2013. okt. 12. 10:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ugyan már. Nyilvános WC-n hogy kapná el az ember, ha rá sem ül? Ráugrálnak a gombák a WC deszkáról? Ugyan már.

A gombás fertőzés úgy alakul ki, ahogy már vki korábban leírta: vmi oknál fogva felborul az egyensúly, kevés lesz a tejsavbaci, a gomba (ami amúgy is jelen van a hüvelyben) meg elszaporodik.

Az ok lehet AB kezelés, fogamzásgátló, stressz stb.

Nem fognak a WC-ről felröpködni a kis gombácskák és belemászni az ember puncijába.

2013. okt. 14. 16:54
 22/23 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Lehet gúnyolódni természetesen. Nem feltétlenül a wc-deszkáról "pattogtak" fel valószínűleg. Ha jobban belegondolsz, megfogod a kilincset, amit a másik is, aztán meg megtörlöd magad esetleg ugyanazzal a kézzel. Igaz, ott a wc-papír, de az semmi...

Na, mindegy, ilyenekbe azért ne menjünk már bele, totál nem ez volt a kérdés, amire kíváncsi voltam, megtudtam, magyarul: jobb lett volna a kislánynak otthon egy-két nap. Ennyi. Hogy az orvos miért nem marasztalta, nem tudom, de már nem is érdekel. Az anyukáról csak annyit, hogy ma délután éppen ő mesélte, hogy mi a kislány baja, és hogy milyen nehezen múlik. Kérdeztem tőle, hogy hogyhogy engedte ezzel a gyerekorvos oviba, erre csak sejtelmesen mosolygott, majd hozzátette, hogy ugyan, a gomba nem fertőző (mellette erős, sötétsárga folyása is van a kislányának). Na, mindegy, biztos nektek és a gyerekorvosnak van igaza, és nem fertőz sehogy, sem wc-ülőkéről, sem semmiről. Ha mégsem, akkor legfeljebb megtudjuk, hogy milyen kisgyereknél egy ilyen betegség, na de ha úgysem fertőző, akkor senki nem fogja elkapni. Legyen igaza annak, aki ezt mondja.

2013. okt. 14. 18:02
 23/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mennyi igaz ebből, hiszen az orvos mondta az anyának, az anya a gyereknek, a gyerek az óvónőnek, az óvónő meg neked... hallottál már a postás játékról?

Mindenesetre ha az én gyerekemről beszélgetne az óvónő egy másik anyával, akár egészségügyi akár más témában, akár igaz, amint mondanak, akár nem, valószínűleg nem venném csöppet sem jó néven!!

Ha meg igaz, akkor a dajkának kellene domestossal letörölni a wc-t a kislány után, és ennyi.

2013. okt. 15. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!