Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek létezik, hogy...

Szerintetek létezik, hogy gombával/folyással enged egy gyereket közösségbe a gyerekorvos?

Figyelt kérdés
A kislányom csoportjába jár egy kislány, akinek gombája és folyása is van, ennek ellenére hozott igazolást a gyerekorvostól, miszerint mehet közösségbe... Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy létezik ilyen, szerintem végigfertőzheti az egész csoportot... :(
2013. okt. 12. 10:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Pláne, hogy az orvos jol meguthetne a bokáját, ha fertőző gyereket közösségbe enged.....
2013. okt. 12. 16:06
 12/23 anonim ***** válasza:
Nálunk még a másik szülő email címét sem adja ki az óvónő. Súlyos szabálysértés, hogy ilyen infót megoszt másokkal, azonkívül az orvos nem engedhet közösségbe fertőző betegséggel gyereket, úgyhogy biztos nem fogja elkapni senki a kislánytól.
2013. okt. 12. 16:58
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszi, kicsit megnyugtattatok. :)
2013. okt. 12. 21:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Gombát csak az tud "elkapni" akinek egyébként is fel van borulva a hüvely ph-ja... de akkor ha fel van borulva, még csak másik beteg ember sem kell hozzá hogy "elkapja", mert szinte minden ember szervezetében jelen van a gomba! És ha fel van borulva a hüvelyben a baci és ph egyensúly, ezek túl tudnak szaporodni, és ez okozza a betegséget. Ne aggódj, nem lesz a lányodnak semmi baja!!!
2013. okt. 14. 11:54
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Egyre jobban kezdek megnyugodni. :) Főleg, hogy a kislány tulajdonképpen egyetlen napot sem volt otthon emiatt, folyamatosan járt közösségbe.
2013. okt. 14. 14:17
 16/23 anonim ***** válasza:

"Gombát csak az tud "elkapni" akinek egyébként is fel van borulva a hüvely ph-ja... de akkor ha fel van borulva, még csak másik beteg ember sem kell hozzá hogy "elkapja", mert szinte minden ember szervezetében jelen van a gomba! És ha fel van borulva a hüvelyben a baci és ph egyensúly, ezek túl tudnak szaporodni, és ez okozza a betegséget. Ne aggódj, nem lesz a lányodnak semmi baja!!!"

Azért jó néhány helyen kedves válaszoló nagyon sántít a válaszod!

A hüvelyi fertőzéseket egyrészt el lehet kapni, illetve kialakulhat a hüvely ph-jának felborulása végett. Azonban teljesen mindegy, hogy a fertőzés hogyan keletkezett, hogy elkapta-e az illető vagy felborult a hüvelyflóra egyensúlya és úgy alakult ki, mindkét esetben kialakult fertőzés fertőző!!!

Illetve ha valakinek nagyjából rendben is vannak a hüvelyben lévő védőbaktériumjai, annak ellenére is kaphat el fertőzéseket.

2013. okt. 14. 15:02
 17/23 A kérdező kommentje:
Igazából nekem is pont ezek miatt vannak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban, kedves Utolsó! Én ugyanis kaptam már el gombát közös wc-használattól a munkahelyemen - ráadásul úgy, hogy soha nem ülök rá a wc-re idegen helyen (és a munkahelyem is annak számít). Szóval magamból indultam ki, de tény, hogy én a dolog hátterének - nevezetesen a fertőzés mikéntjének - nem néztem utána. Reménykedek, a héten úgyis kiderül, hogy elkapja a kislányom vagy sem.
2013. okt. 14. 15:07
 18/23 anonim ***** válasza:
Ezen az alapon folyamatosan gombások lehetnénk... mivel jelen van a szervezetben, és tudtommal a panaszokat az okozza ha ezek túlszaporodnak! Mi sántít ebben?
2013. okt. 14. 15:13
 19/23 anonim ***** válasza:

'Ezen az alapon folyamatosan gombások lehetnénk... mivel jelen van a szervezetben, és tudtommal a panaszokat az okozza ha ezek túlszaporodnak! Mi sántít ebben?"

Az sántít benne, hogy ez valójában úgy néz ki, hogy a hüvelyben természetes és normál számban vannak gombák és vannak jótékony tejsavbaktériumok. És pl. ha ezek a baktériumok mondjuk egy antibiotikumos kezelés során elpusztulnak, akkor a gombák túlszaporodnak, hisz nincsenek meg a védőbaktériumok, amik az egyensúlyt fenntartsák. És akkor túlszaporodnak ezek a gombák és alakul ki a fertőzés! De ez ugyanúgy fertőző!

És létezik a másik fertőzés, ami abból származik, hogy valakitől elkapja a gombás fertőzést az illető. Olyankor lesz neki sok gombája és lesz neki fertőzése, amit ugyanúgy átadhat.

És ehhez viszont nem kell, hogy egyáltalán ne legyen védőbaktérium. Elég, ha valamennyire kevesebb a számuk. De ha még elég is a számuk, hogy ne boruljon fel az egyensúly, akkor sem tudják sajnos kellő módon védeni a hüvelyt a fertőzés ellen.

2013. okt. 14. 15:18
 20/23 anonim ***** válasza:
Oké, igazad lehet, bár én még csak úgy soha nem kaptam el. Mindig volt valami kiváltó tényező (általában a fogamzásgátló tabi), és nagyon nehezen tudtam megszabadulni tőle. Érdekes, hogy mióta szültem azóta nem volt egyszer sem, pedig több mint 2 év eltelt (kopp-kopp), és napi rendszerességgel használok nyilvános wc-t (munkahely).
2013. okt. 14. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!