Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik még olyan gyerekorvos...

Létezik még olyan gyerekorvos a miénken kívül, aki újszülöttnek nem kapásból HA tápszert ír fel?

Figyelt kérdés
Nekünk a gyerekorvos, amikor a kórházból megjöttünk, Beba1-et írt fel, igaz, akkor még szoptattam, csak a biztonság kedvéért lett kiváltva, illetve olyan 1 hónapos korától kapott belőle 2 hetente amikor suliban voltam és sajnos fejni nem tudtam. De teljesen jó volt neki, 3,5 hónapos korában sajnos elapadt a tejem egy betegség miatt, és attól kezdve már csak azt kapta, nagyon szerette. De azt vettem észre, hogy más gyerekorvos szinte sose ír fel sima 1-es tápszert újszülöttnek, pedig az van ráírva, hogy születéstől kezdve. Miért van ez?
2009. márc. 19. 12:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért írnak fel HA tápszert mert az kevésbé allergizál.(hipo allergén) Szinte minden családban van allergiás,és inkább megelőzik minthogy baj legyen belőle.Az én kislányom a HA-s tápszerre is allergiás lett.Most tehéntej mentes tápszerrel próbálkozunk.
2009. márc. 19. 12:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Persze, elvileg indokolt esetben kell csak HA-s , vannak orvosok akik elővigyázatosságból eleve azt írják fel, mondjuk a mi orvosunk csak az allergiás szülőkkel rendelkező babáknak, nekik viszont idősebb korban is.
2009. márc. 19. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi is Milupa HA-t eszünk, én allergiás szülő vagyok, ezért kapásból ezt írták fel. (Bár a terhességem óta nem jelentkezett az allergia, előtte 9 félére voltam az, egész évben gyógyszert szedtem.) Én inkább próbálom megelőzni, hogy allergiás legyen, hogyha van rá mód.
2009. márc. 19. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!