Megszokja az ovit? 2 hét után is szinte egész nap sír!
Valamikor biztosan.
Az én kisfiam elég sokáig sírt. Még egy év után is előfordult. Már azon is gondolkodtunk, hogy másik oviba íratjuk, aztán egyszer csak abbahagyta.
Úgyhogy két hét még semmi. Akár fél év után is előfordulhat.
Te azt mondod neki, hogy az ovi jó, és te is szerettél járni...:-)) ami jó..csak sztem ,de csak sztem!!!, lehet hogy butaság, a gyereket nem kell meggyőzni, hogy neked jó volt, meg hogy az igenis jó, hanem együtt kell vele érezni az épp adott pillanatban...
Én ezt mondtam neki(merthogy mi is végigjátszottuk ezt ám most szeptemberbe, és nekünk ez jött be):
Tudom, hogy nem szeretnél menni, nekem is mindig nagyon hiányzott a mama mikor kicsi voltam...csomószor sírtam, tudom, hogy rossz neked, és Te is állatira hiányzol nekem, egész nap csak rád gondolok....(ami igaz is:-)))
és ezt minden nap kb. 20x mondtam el neki különböző formába...
Olyat is csináltunk jó párszor, hogy apával pici kemény papírrra(pl. műzlisdoboz sarkára) rajzoltunk neki mindketten kis apróságokat, virág, szív, stb., és megpusziltuk, és azt bevihette magával a zsebében, és mondtam, ha nagyon hiányzunk, akkor azt vegye elő, és akkor én fogom tudni a dolgozóba, hogy épp rám gondol..:-)
aztán kiegészült azzal, hogy eljátszottuk, hogy dolgozom, pénzt kapok a dolgozóból, hazamegyek, és elmegyünk együtt vásárolni, és a pénzen veszünk túró rudit, meg ceruzát...majd jött hogy ezt is elmondtam, hogy nem tudunk venni ezt-azt ha nem dolgozunk apával...
hát remélem kihámozol belőle valamit...de amúgy ez hogy ezt így kimondja, hogy én ám ot sírni fogok, ez tök jó...:-)) édespofa..
Bocsánat hogy igazából off, de én is pont így vagyok. Az ikreim holnap kezdik a második hetüket, de már ma majdnem sírtak itthon, és mondták hogy fognak is, ha mennek, pedig csak megemlítettem az ovit. Harmadik naptól sírnak, az egyik inkább üvölt reggel, megüt (nem is kicsit), remeg a sírástól és dühtől, földre fekszik--ezeket eddig soha nem csinálta. Másik lehet nem is sírna reggel, legalábbis nem nagyon, csak a tesó hergeli ugye azzal, hogy ő sír. Az nagyon sírós állítólag egész nap aztán nem sír, játszik, a másik viszont 11 után már nagyon keres és nyűgös, sírós. Ő nem is volt még 100%ra nagyvécézésre szobatiszta, hát most megint bekakil mindig, és ma be is pisilt. És az éjszakáink, hát végre két hónapja átalusszák az éjszakát, most éjjel végig ott kellett feküdnöm mellettük, fél óránként kerestek sírva, hogy ott vagyok e. És már apa sem jó, csak én ilyenkor.
Nem tudom mit csináljak. A héten még jó lenne megpróbálni, mi alakul, de ez nekem is kegyetlen nehéz. Nagyon nagyon "szaranya" rossz érzés otthagyni üvöltve (nem is megyek el addig, ott állok az ajtóban elbújva, amíg meg nem nyugszanak). Már most félek a holnaptól.
Nem tudom hol kell megálljt mondanom, hogy ne fejlődjön vissza a szobatisztaság, és az éjszakák is javulnak e majd, vagy csak rosszabb lesz.....
Bocs hogy nem segítettem, nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra is amiket kapsz, remélem én is kapok bennük jó tippeket.
Minden jót nektek!
7 vagyok,
óó, örülök, hogy kicsit jobban lettél a válaszomtól..
és mi a helyzet amúgy?? remélem kicsit jobb már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!