Ha anyagilag megengedhetnéd magadnak, magánoviba íratnád a gyereked?
Igen,oda is írattam.
Sajnos az állami ovi ahova felvették volna,ott 60% nem fehér,nincs igazán fejlesztés,semmi.
Magánoviban bár kifizetünk 50-et havonta,már kiscsoporttól tanulnak angolt (énekelnek,mesét hallgatnak,ilyen nagyon kicsiknek való angol,de nagycsoport végére legtöbb szépen beszél folyékonyan),hordják őket úszni,van sokféle foglalkozás,kirándulások.
És nem szólnak ha néha be kell vinnem fél7-re,vagy csak 6 előtt érek be vele (6-6-ig van nyitva,napi max 10 órát lehet benn).
Igen, de alaposan utána nézünk. Most magánbölcsibe jár, sokat fejlődött ott.
Főleg az alacsony létszám miatt, illetve amit már más is írt, hogy ha 10 perccel később érek oda ne legyen a folyosón a gyerek nagykabátban és kapjam a fejmosást az óvónőtől, aki egyébként még bőven a munkaidején belül van.
Anyósom óvónő, hát amiket néha mesél, a hajam is égnek áll.
7-es vagyok: még fontos érv az ételek minősége is, ezt gondolom nem kell részletezi.
Magánoviba nem lehet beteg gyereket vinni, nem fordulhat elő (vagy csak ritkábban) hogy anyuka beviszi a beteg gyereket és a fél csoportot megfertőzi.
Meg állami oviba kell vinni mindent, lassan játékot is. Anyósomék idén nem kaptak keretet ceruzára, zsírkrétára stb, ezt is a szülőktől fogják kérni. Aztán wc-papír, zsepi, gyümölcs, csoportpénz - bőven ki lehet adni ezekre is havi 20-25 ezret. És akkor még fokozottan figyelni kell hogy itthon csak egészségeset egyen, mert az oviban ki tudja, mit kap ugye.
Nem. Sok szülő azt gondolja, hogy ha sok plusz foglalkozást nyújt az óvoda, akkor az egy szuper hely. Egy óvodáskorú gyereknek megterhelő, ha hétfőtől péntekig mindennap van valamilyen zenei-, sport-, vagy egyéb foglalkozás.
A másik szempont az alacsonyabb csoportlétszám szokott lenni, ez valóban így van. Jobb, ha 10-15 gyerek van egy csoportban, csak később rosszabb lesz neki, ha bekerül az iskolába, ahol 30-32 gyerek van egy osztályban.
Szerintem az óvoda választásánál az legyen a legfontosabb, hogy az óvónők a te gyerekedhez valóak legyenek.
Én óvónő vagyok. Sokféle szülővel találkozom, van, aki belátja, hogy az ő gyereke elevenebb, és bizony a felnőttnek a sarkára kell állnia, ha valamit el akar érni. Mert hiába megy panaszkodni a szülőnek, hogy Pistike az asztalnál hangoskodott, nem fogadott szót. Az anyuka otthon semmit nem tud csinálni. Elmondja, hogy ilyet nem szabad, csendben kell lenni, de a gyerek másnap ugyanazt csinálja.
Viszont vannak olyan családok is, ahol engedékenyebbek a szülők, nem szólnak rá a gyerekre, és nem veszik jó néven, ha az óvónő rászól. Vagy esetleg a gyerek visszahúzódóbb, félénkebb, hozzá egy nagyon kedves, nagyon türelmes óvó néni kell.
Tehát tényleg sok függ attól, hogy milyen a gyerkőc, és milyen nevelési elveket vallasz te magad! :) És ez nem magánóvoda és állami óvoda kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!