Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akik magánbölcsibe-ma...

Anyukák, akik magánbölcsibe-magánoviba adtátok a gyerkőcöt, miért döntöttetek így az állami helyett?

Figyelt kérdés
Én leginkább azért, mert mindenhonnan hallani (ismerősömmel meg is történt), hogy a második baba születése után kirakták az elsőt az oviból, mondván, nincs hely, és az anyuka úgyis otthon van. Ti miért döntöttetek a magán intézmény mellett?
2012. ápr. 24. 14:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Én bölcsit tartottam fontosnak, hogy legyen magán (bár ugye ez pénztrácafüggő). Kis létszám, családias légkör, jó étkeztetés, odafigyelés a szülői és gyermek igényeire stb...

Nekem egy csemetém van eddig, és persze óvom-féltem, a legjobbat akarom neki, (nehogy ne legyen rajta sapka ha picit fúj a szél :), aludjon rendesen.. stb. Gondolom első gyerekes anyukák ilyenek.. :))

Ovinál csak akkor adnám magánba, ha nem vennék fel. Most fogjuk kezdeni szeptemberben az ovit államiban, ha nem veszik fel, magán lesz!

Ovinál ugyanazok a szempontok mint a bölcsinél...

2012. ápr. 24. 14:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, nálam is számított persze az is, hogy kisebb létszámnál jobban odafigyelnek a manómra:)
2012. ápr. 24. 14:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Mert 2 utcára van a munkahelyemtől, és céges alapítványi bölcsi.

Ha nem itt dolgoznék, valszeg nem ide járatnám, mert nem nyújt többet, mint egy állami, viszont kajával együtt külsősöknek 42.000 Ft lenne, annyit viszon nem ér.

2012. ápr. 24. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam heti 2-3 alkalommal van családi napközibe, nálunk a 150 fős bölcsibe 190 vannak (eleve kizárt a bejutás, de nem is gondolkodtam, hogy beírtom oda). Én ugy vagyok vele, hogy ha már bölcsibe kényszerül a munkám miatt, akkor inkább tényleg egy olyan helyen legyen, ahol, ha kakis azonnal kicserélik a pelust, ha gond van szólnak, illetve kevesebben vannak, jobban odafigyelnek rájuk, és az egésznek olyan a hangulata, mintha a mamánál lenne,csak több a gyerek. Kisfiam imádja, szeret oda járni. Én nem tartom nagyon drágának, persze pénztárca függő, de én napi 2000 ft-ot fizetek (bérletesek vagyunk), ebbe 4* étkezés van. Nekem csak vacsorát kell neki adnom. Amit ha kiszámolok, arra a napra mikor itthon van, mennyit költök ebédre, uzsira, tízórai nem sok a különbség. Én nem hétfőtöl-péntekig dolgozom, hanem akkor amikor vendégeim vannak, így előre meg van, hogy heti 3* t tudok vendégeket fogani, illetve 1 napra ha kell, még anyósom is vigyáz rá. Nekem pont ezért jó még a csana. Én maradéktalanul meg vagyok vele elégedve.
2012. ápr. 24. 15:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Én magánba adtam volna, mert most már az állami is 20 e Ft, a magán még +20, azt még kibírtuk volna. Itt volt a szomszéd utcában, 6 gyerek, kellemes környezet. Erre most bezár, mert nem élt meg belőle. Marad az állami, már ha felveszik. Ha nem, akkor nem tudok visszamenni dolgozni, pedig visszavárnak. Hajrá Magyarország!
2012. ápr. 24. 15:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, a fiam 2,5 éves, magánoviba jár 4 hónapja. Azért adtam ide, mert nem vették fel bölcsibe 8van egy 11 hós hugija), és mert közel van és jónak tűnt. Mivel én dolgozom is a gyerekek mellett, fontos volt, hogy bekerüljön közösségbe és jó helyen legyen, amíg én az ügyeket intézem. 70e Ft, de nagyon-nagyon elégedettek vagyunk. 12 fős csoport, 4 óvónéni + 1 dadus, szuper hely. A fiam már szobatiszta volt, amikor kezdtük, de ott tanult meg állva pisilni, sok fontos dolgot tanul ott. Alszik bent, pedig itthon másfél éves kora óta nem lehet elaltatni. Imádjuk és az egyik legjobb döntésünk volt. Rengeteget fejlődik ott. Most próbálhattuk volna az állami ovit, de mivel annyira jól vagyunk, nem akarunk változtatni.
2012. ápr. 24. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!