Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek magánoviba jár a...

Akinek magánoviba jár a gyermeke, melyikbe jár? Mesélnétek róla?

Figyelt kérdés

Meg vagytok elégedve vele?

Miben több, mint egy állami óvoda?

Tanulnak ott nyelvet is a picik?

Hogy érzik magukat a gyerekek?

Milyenek a gondozók?

Milyen az étkezés?

Mennyit ingáztok oda?

Mennyibe kerül?

2013. júl. 28. 17:11
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Szívesen olvasok vidéki ovikról is, összehasonlításképp, de konkrétan budapesti ovik érdekelnének. Köszi :)
2013. júl. 28. 17:12
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csak jártak, két gyermekem, kb fél évig.

Vácon.

Utálták és én is.

Azért írattam őket oda, mert csak ott tudták megoldani az étkeztetést neki, ugyanis ételallergiásak. 2 hónapig szuper volt, odafigyeltek rájuk. Aztán napi rendszerességgel vagy engem hívtak, hogy befulladt a gyerek, vagy a mentőket. A melóhelyemről emiatt kirúgtak. A végén kiderült, hogy 2 hó után már nem rendeltek nekik külön kaját, azt kapták,mint a többiek.

Angolt tanultak, az jó volt, fél év alatt számolni, mondókázni megtanultak.

A gondozók 2 hónap után kifordultak magukból, utálatosak voltak.

Ingázni, kb 10perc volt, ez egy frissen nyitott ovi volt. Szeptemberben nyitottak, októberben kerültünk be. Szándékosan nem írok sem időpontot, sem konkrét ovit, nem akarom rontani a hitelüket.

De nálunk a térítési díj felét az önkormányzat fizette, mert máshol nem vállalták be őket. És mivel óvodakötelesek voltak, meg kellett oldani valahogy.

Árban húzós volt, 60ezer ft volt gyerekenként, ebben étkezés, kirándulás, foglalkozások, minden benne volt.

2013. júl. 28. 17:23
 3/26 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy írtál. Nálunk is lenne majd saját étkezési igény, örülök, hogy erről is írtál külön! A negatív tapasztalat is tapasztalat, nagyon nyitott szemmel kell járni, és tényleg, azért megkérték az árát, nem semmi! Sajnálom, hogy így jártatok!
2013. júl. 28. 17:27
 4/26 anonim ***** válasza:
75%

Mi maximálisan megvagyunk vele elégedve, nekünk is 60 ezer forint egy hónapra, ebben minden benne van, nincs pluszköltség. ( Bp )

Tanul a kisfiam németül, sport lehetőség is van. Kevesen vannak egy csoportba, mindenkivel jóban van. Az óvónénik egytől egyig kedvesek, segítőkészek, szeretnek a gyerkőcökkel játszani, programokat szervezni nekik. Itt van tőlünk 15 perc sétára az ovi, nem okoz gondot a bejutás :)

Nekünk azért tetszik, mert vannak saját igényeink (nem étkezés terén) és ezt tiszteletben tartják, figyelnek rá, az állami oviban pedig nem.

2013. júl. 28. 17:33
 5/26 anonim ***** válasza:
81%
Tudom nem pont a kérdésre válaszolok de én jó 20 éve jártam állami oviba és ott is volt nyelv, uszás, torna.
2013. júl. 28. 20:29
 6/26 anonim ***** válasza:
52%

Meg vagytok elégedve vele? NEM!!!

Miben több, mint egy állami óvoda? Kisebb a csoportlétszám és elképesztően elit a kert és berendezés. Minden biztonságos, új, praktikus. Van saját medence és sószoba. A kert ősfás, parkosított, árnyékos.

Tanulnak ott nyelvet is a picik? Igen, de csak 4-5 éves kortól.

Hogy érzik magukat a gyerekek? Van aki jól, van aki rosszul, az enyém tuti rossul, mert épp csak ellátják őket (de ha elsírják magukat a kicsik, hagyják sírni őket és ölbetett kézzel nézik és még haragszanak is a gyerekekre. A pelusról leszokást akadályozzák.)

Milyenek a gondozók? Mint az államiban: szeretnek lábatlógatni, a gyereket terorizálni, a gyerekre fogni mindent, hazudni, sunyítani... 1 kivétel van, őt kedveljük. Azt tudni kell: itt is csórók a gondozók és akiben nincs benne a gyermekszeretet hivatásként, ennyi pénzért nem fogja jobban csinálni.

Milyen az étkezés? napi 5x, tartalmas, egészséges, vitamindús, abszolút jó (diatetikus állítja össze).

Mennyit ingáztok oda? 40 perc oda és 40 perc vissza kocsival.

Mennyibe kerül? 110.000Ft /hó, de ez csak az alap. Erre jönnek rá a fakultatív programok (síelés, lovaglás, úszás, sakk, korcsolyázás, judo, néptánc, iskola előkészítő). Kb 150.000 Ft/hó a vége minden hónapban.

Biztosan nem éri meg magánba adni, mert ilyen kicsi korban nem kell túlterhelni a gyerekeket külön foglalkozásokkal. Inkább csak ügyesedjen a fán, bokorban, homokozóban, és szívja magába a környezetet ismeretét.

2013. júl. 29. 08:24
 7/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ha nem vagyok indiszkrét: ha nem vagytok vele megelégedve, és a gyerek sem szereti, akkor miért adtok ki rá 150 ezret havonta? Miért nem kerestek másik helyet?

2013. júl. 29. 12:35
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem írtam, hogy nem váltunk, hétfőn kezdünk az új helyen. Tegnap voltunk ebből az elit förmedvényből kilépni, ahol egyetértettek azzal, hogy valóban a náluk lévő gondozók nem éppen a bújós - tyúkanyó típusú óvónénik, és megértik, ha a kisfiunknak megfelelő óvónénit keresünk.

Tudják, hova megyünk át, ugyanannyiba fog kerülni, ugyanaz a szolgáltatáskör, csak lesz egy óvóbácsink, aki tyúkapó típus, és nekünk ez kell, nem pedig a drága dolgok.

2013. júl. 30. 08:23
 9/26 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy az új helyen a gyermeked megkapja azt az érzelmi támogatást, amire szüksége van! A legjobbakat kívánom nektek! :) Aztán, ha lesz egy kis tapasztalatotok ott is, akkor mesélj! :) Szimpatikusak nekem is az óvóbácsik :)
2013. júl. 30. 09:09
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit fűznék hozzá az eddigi tapasztalatok alapján:

nem a csillogás számít és persze jó, ha a szolgáltatási kör széles, de elsődleges szempont a gyermek szükséglete, azaz kapja meg azt egyénileg, amire vágyik (ölelés, ölbevétel, vigasztalás) és ha emellé még egyebet is tudnak nyújtani, az már csak pluszként jelenik meg.

Hiába fog érteni angolul és tud majd síelni mikor suliba megy, ha a lelke nem kapja meg azt, amitől kiegyensúlyozott gyermek lesz.

2013. júl. 30. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!