Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek magánoviba jár a...

Akinek magánoviba jár a gyermeke, melyikbe jár? Mesélnétek róla?

Figyelt kérdés

Meg vagytok elégedve vele?

Miben több, mint egy állami óvoda?

Tanulnak ott nyelvet is a picik?

Hogy érzik magukat a gyerekek?

Milyenek a gondozók?

Milyen az étkezés?

Mennyit ingáztok oda?

Mennyibe kerül?

2013. júl. 28. 17:11
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Ezzel maximálisan egyetértek! :) Remélem, végül szerencsénk lesz, és jó óvónéniket/bácsikat választunk majd. Még korai a döntés, csak nézelődtünk, és gyűjtjük a tapasztalatokat. Ezért is tettem fel a kérdést. Épp azért is gondolkodtunk magánban, hátha kevesebb a gyerek, több figyelem, odafigyelés jutna rá, mint nagy csoportban. Minden más csak plusz, ha van.
2013. júl. 30. 09:46
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi tegnap kivettük a régiből a gyereket és hétfőn visszük egy újba, de még nem iratom be. 2-3 napot eltöltünk ott délig és meglátom, hogyan bánnak más gyerekekkel, figyelni fogok mindenre :)

Szerencsére az óvóbácsi már most nagyon szimpatikus és könnyen, jól tudunk kommunikálni, ami az előző helyen akkor sem volt elmondható, mikor még nem voltak gondok.

Sok sikert kívánok nektek és boldog óvodás kort.

2013. júl. 30. 13:46
 13/26 anonim ***** válasza:
72%

6-os valaszolo, kikerem magamnak, amit irtal.

Mi az, hogy mint az allamiban: az ovonok hazudnak, labat logatnak, stb.??!! Lehet, hogy te igy jartal, de ne altalanosits!!

Egy falusi, nem elit ovono, aki 3 masik kollegajaval kiteszi a leljet napint nap, hogy a gyerekek jol erezzek magukat, akikkel minden nap barkacsolunk, setalunk, mondokazunk, enekelunk, udvaron vagyunk, kirandulast szervezunk (allatkert, tropicarium, babszinhaz, hajokazas).

Ugyhogy kerlek, ne altalanosits, mert ez serto.

2013. júl. 30. 17:06
 14/26 anonim ***** válasza:
72%
Bocsánat de OFF-olok. Nem szoktam, de nem bírom ki. Mindenkinek szíve-joga, hogy hova adja a gyereket, de ne sztároljuk már ennyire a magánovikat, egy vagyonért ráadásul. Én dajka vagyok sima állami oviba. 5 csoportos óvoda. Mindenki nagyon kedves, az összes óvónéni, és mi is dajkák. Nem lógatjuk a lábunkat, a gyerekekért van mindenki. Átlag 20-25 fős csoportok. A gyermek meg kap minden lelki babusgatást is, nem hagyjuk sírni a gyereket. Nálunk is van bírkózás, úszás, modern tánc, néptánc,nyelv oktatás és persze kirándulások a nagyoknak. Ennyi bőven elég egy óvódásnak. Mindezek nagy része ingyen. Az angol 300 FT/alkalom. Ennyit az állami ovinkról. Nem csak vigyázunk rá, hanem szeretjük is őket. Nálunk van a városban a legtöbb gyermek. Még a város másik végéből is elhozzák hoznak gyerekeket.
2013. aug. 1. 08:22
 15/26 anonim ***** válasza:
08.22-es vagyok. Azt kihagytam, hogy a mi ovinkban is főznek minden allergia félére ételt.
2013. aug. 1. 09:08
 16/26 anonim ***** válasza:
89%

13-as válaszolónak:

1/2 tapasztalatom van 1 állami oviban.

Előre egyeztettük, hogy 8:30-ra megyünk beszoktatásra. Időben (még előtte 10 perccel is) ott voltunk. Ránk se hederítettek 10 percig. Utána odajött egy nő, hogy mit szeretnénk?! Elmondtam, hogy jöttünk kezdeni a beszoktatást. Jaaaaaaa???? A kolléganő, akihez tartozni fogunk csak 10-re jön ma, dolga van, várjuk meg addig kint.

Én vettem rá őket, hogy ha már ott vagyunk, mi is kimegyünk az udvarra. Egy anyuka akkor hozta be a kisfiát, nehéz elszakadás volt, a kisfiú csak ült az udvaron és sírt. SENKI RÁ SE NÉZETT!!! Hol sírt, hol abbahagyta. Mikor anyuka visszajött 1 óra múlva, éppen megint sírt. Anyuka megkérdezte az óvónőt, hogy hogy telt az 1 óra, az óvónő gátlástalanul hazudott, hogy ahogy elment anyuka, pár perc múlva már nem sírt a kisfiú és még játszott is a kertben. Ott voltam, hallottam, láttam.

Gondolkoztam, hogy szólok anyukának, meneküljön ha teheti, de végül nem szóltam, mert ha nem tudja máshová vinni, miért fájdítsam a szívét.

Szintén saját tapasztalat: 10-kor innivalót osztottak és mielőtt az én gyermekemnek adtam volna, megkostóltam. Ihatatlan tea lötyi volt. Az én kisfiam se itta meg. Kértem, ha lehet és nem jelenet nagy gondot, inkább vizet adjanak, mert mi otthon is sok vizet iszunk. Válasz:

ez nem kívánságműsor, itt nem lehet minden gyerek izlését külön figyelembe venni. Nézzem meg, hányan vannak.

Itt elköszöntem az állami óvitól (1,5 órát votunk ott) és másnap magánba mentünk. De mi van azokkal a gyerekekkel, akik körzetileg ebbe tartoznak és nem tudják megfizetni a magánt? És hol van a garancia arra, hogy a magán jobb???

Biztosan vannak jó állami és magán helyek is, de ez nem az intézmény formájától, hanem az ott dolgozóktól függ.

2013. aug. 1. 11:49
 17/26 anonim ***** válasza:
68%
A magán ovi a tulaj zsebére megy gondolod ott majd jobb minőségű teát adnak lófaszt csak ha a szölő pampog mosolyognak és nem küldenek el a fenébe mertzt kell nekik az a havi 60-80 90 ezer ft.
2013. aug. 1. 20:45
 18/26 anonim ***** válasza:
62%

17-es válaszolónak: jártam pár magánba, de sehol nem adnak teát a gyerekeknek, csak vizet. Nekem ez felel meg.

Akinek teázik otthon a gyereke, az itassa teával és kész.

Nekem ez is szempont volt, hogy vizet adjanak és ne hazudjanak.

2013. aug. 4. 20:45
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Mert tán a tea plusz pénzbe kerül ne hogy azt hidd hogy a gyerek miatt van.
2013. aug. 4. 20:51
 20/26 anonim ***** válasza:
49%
18-as, azért én olyat is láttam, hogy a magán oviban a csapból töltötték a vizet az ásványvizes üvegbe, hogy a szülők azt higgyék, ásványvizet kapnak a gyerekek. Pusztán amiatt a pár forint miatt, amennyibe a víz kerül.
2013. aug. 6. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!