Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek magánoviba jár a...

Akinek magánoviba jár a gyermeke, melyikbe jár? Mesélnétek róla?

Figyelt kérdés

Meg vagytok elégedve vele?

Miben több, mint egy állami óvoda?

Tanulnak ott nyelvet is a picik?

Hogy érzik magukat a gyerekek?

Milyenek a gondozók?

Milyen az étkezés?

Mennyit ingáztok oda?

Mennyibe kerül?

2013. júl. 28. 17:11
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%
Állami óvodába szerettem volna az iker lányaimat be íratni tavaly szeptemberbe, be íratáson olyan flegma volt az óvónéni rögtön mondtam, hogy köszönöm de ebből nem kérek. Haza mentem meg beszéltem a férjemmel, hogy magán óvodába fognak járni a gyerekek. El is mentünk be írattuk őket. Az óvodába saját medence van ahol a gyerekeknek úszás órákat tartanak, tánc óra, angolt tanulnak a gyerekek (de lehetett volna választani a németet és a franciát), lovagolni járnak, az udvari és a benti felszereléssel nagyon meg vagyok elégedve, az óvónénik és a dajka nénik is nagyon kedvesek. Nem olcsó, 186.000 Ft a két lánynak havonta az óvoda. Viszik őket kirándulni, síelni, túrákra, állatkertbe, vidámparkba, játszóházakba, nyáron egy csomó tábor közül lehetett választani a lányok az 1 hetes lovas tábort választották, persze ezeket nem kell már fizetni mert ezek benne vannak a fizetett összegekben. Nagyon szeretnek óvodába járni a lányok. 10 perc alatt ott vagyok autóval értük.
2013. aug. 6. 16:40
 22/26 anonim ***** válasza:
73%
Nem is fogom államiba járatni, itt normális mindenki szeretnek a gyerekek oda járni és az a 186.000 Ft havonta ki bírom, hogy normális helyen legyenek a gyerekek és ne olyan helyen ahol leszarják, hogy a gyerek mit csinál.
2013. aug. 6. 20:39
 23/26 anonim ***** válasza:
84%
A magánóvodák mellett az szól, hogy alacsony a létszám, sokkal könnyebb a gyerekekkel foglalkozni, több idő jut rájuk. Én állami óvodában dolgozom, van, aki nem elégedett, de a többség igen. Voltam magán óvodában is, és elszomorító a tapasztalatom. A gyerekekre nem szólnak rá, az óvodások csúnyán beszélhetnek, verekedhetnek, egy ejnye-bejnye és le van tudva. És a gyerekek tudják, hogy ha rájuk szólnak, és otthon elmondják, akkor az óvónő kérdőre lesz vonva, hogy havi több tízezer forintért hogy mer rászólni a gyerekre. Csak nem tudom, hogy később, amikor ezek a gyerekek iskolába mennek, és esetleg már államiba, ahol sok gyerek lesz, szabályok lesznek, és vége a nagy szabadságnak, hogyan fogják viselni? Vagy csak magániskolába tanulnak majd? Nem általánosítok, mert van jó magánóvoda és van rossz magánóvoda, ahogy államiból is van jó és rossz is. Csak érdemes tájékozódni arról, hogy az óvoda milyen nevelési elveket vall, mert a "minden szabad" stratégia hosszútávon nem a legjobb. Szerintem.
2013. aug. 14. 16:50
 24/26 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek, és azt gondolom, hogy ha rászólnak annak oka van. Nem vagyok az a típusú szülő, aki úgy gondolja a gyereke tökéletes és nem szorul nevelésre, sőt. Elég szigorú vagyok szerintem, és remélem, hogy ha egy főre kevesebb gyerek jut, az nem jelenti majd a fegyelem csökkenését. Köszönöm, hogy írtál!
2013. aug. 14. 19:00
 25/26 anonim ***** válasza:

elnezest a kerdezotol, hogy nem a kerdesre valaszolok. Esetlek tudnatok irni olyan maganovit, ahol etelallergiasokat is fagadnak?

koszonom mindenkinek!

2013. aug. 27. 23:25
 26/26 anonim ***** válasza:
73%

Én akármány állami ovi előtt elmentem, mindenhol kb 100 gyerek rohangált és üvöltözött mint az állat" az udvaron, az összes játék kopott volt, néhány ifa-gumi félig beágyazva a földre, na ebből köszönöm, én nem kérek!

Kulturált ember halkan beszél. A gyerekek is.

Más a gyerekzsivaly, az éneklés, nevetés, kacagás, és más a magára hagyott, rohangálós üvöltős gyerekdömping.

Állami óvódába az adja a gyerekét, akinek nagyon muszáj, mert a havi akár 120-at is kérő magánovira nem futja, vagy abban a kivételes szerencsében van részük, hogy azt a 5%-ot fogták ki ahol normálisak a körülmények.

Én is hallotam rosszat magánoviról, de nem olyan rosszat mint az államiakról, ahol, a kopodár játékoktól, a rosszul szocializált vagy kisebbségi családokba tartozó gyerekektől, a türelmetlen, bunkó óvónőkig minden klappol.

2013. nov. 13. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!